Dags för update!

Stall Lövholmen

Oj, tror jag aldrig haft så långt mellan inläggen som det blev nu, det har varit så mycket att göra så bloggandet blev liksom inte av även om jag tänkte att ”jag gör det imorn” i ungefär 3 veckor liksom! 😉 

När vi kom hem från vår lilla helgtrip, senaste blogginlägget, så tog jag äntligen tag i det här med att klippa hästarna. Har som vanligt dragit på det in i det sista men jag har ju inte heller haft en fungerande klippmaskin. Min ”gamla bettan” som fungerat så bra i 15 år ville plötsligt inte vara med längre före jul och jag köpte en ny i tron om att den gamla verkligen var slut.

Den nya maskinen fungerade väl i typ 30 min sedan ville den inte klippa mer. Har haft en utdragen diskussion med återförsäljaren som hävdat att jag haft sönder maskinen i princip. Mm, jo jag brukar köpa en dyr klippmaskin och sedan slänga den i golvet faktiskt… det är precis vad jag brukar göra.
Kommer inte handla av den åf igen kan jag säga. Fy vilken dålig service!! 🙁

klipperA

Hursomhelst så skickade jag då min gamla maskin till några klippmaskinsnördar som skulle ta en titt på den och hem kom den hur bra fungerande som helst – fantastiskt! Så jag ångrade förstås djupt att jag svek den gamla maskinen så snabbt och köpte den nya som jag nu ska hämta ut igen på posten efter att den varit på någon form av reparation. Får se då hur den fungerar denna gång 😉 Surt sa räven.

Activia som var först ut blev i alla fall väldigt fin 🙂 Hon verkade tycka det var så mysigt att bli klippt även om hon först blev lite skräckslagen över ljudet.

Amanklippt

När jag skulle klippa huvudet på undersidan så la hon hela huvudet i mina armar och blundade och bara njöt <3 Så här fin blev hon när vi var klara! 🙂

Aklippt

Så skönt att få dem alla klippta äntligen!! Chindra som är mer halvklippt blev nr 2…

Chklippt

… och Phantasia nr 3, gamla trogna maskinen klippte på och kurrade som den skulle i motorn hela tiden, hallelujah! Det finns inget värre än att stå och klippa och så strular maskinen så hästen blir så där fasansfullt fult halvklippt här och där bara..

Phklippt

Väldigt skönt att alla är så snälla att klippa!

Phrids

Skönt också när de ska ridas lite mer nu att det blir enklare med skötseln och inte så svettigt längre, det är ju ut och in ur skrittmaskinen varje dag också så hästarna jobbar på nu och jag med såklart med all ridning som det blir.. puh.. 😉

Phantasia passar gärna på att bestämma date planer när hon passerar herrarna på vägen från skrittmaskinen ha ha 😀 <3

phkillar

Tycker det rullar på hyfsat med hästarna nu, det har varit bra trögt i början av året men nu är det ju februari (och snart vår!!!) även om vissa dagar fortfarande känns vintertröga så att säga men generellt så går det ändå rätt bra.

HliggerHgäspHar hunnit med att träna en gång till med Hibbi för Haking vilket gick jättebra, vi gjorde en väldigt kul övning där vi skulle galoppera på väldigt framåt och Hibbi tände till väldigt och verkade väldigt nöjd efteråt!

Hon la sig för att sova nästan på en gång, middagsmaten fick intas i horisontalt läge tyckte hon och gäspade det gjorde hon hela morgonen efter ha ha 😀 Just nu så är Haking träningen den enda träning jag rider eftersom de andra hästarna inte är igång ordentligt ännu men i mars då blir det träna av, då ska jag rida allihop för Pelle och det blir också både Pelle hoppning och Hakingträningen fortsätter förstås, kanske med Phantasia som tillkommer på den träningen då. Hon känns förvånansvärt pigg och fräsch ”fortfarande” – peppar, peppar..!

sandarJust det, har ju alldeles glömt bort att berätta om en ny investering vi gjort för verksamheten i form av en ”riktig” sandskopa som man alltså kan dels skopa upp sanden i direkt och sedan via enkla reglage få att sanda rätt mängd i taget.

Allt detta utan att kliva ur maskinen!

Det är ju lite det som är vitsen för det blir tungt och trögt att göra allt för hand i längden och det har ju varit ice age här hela vintern hittills så den går varm sedan den kom kan jag säga!

Nu går det ju till och med att sanda infartsvägen på 250 m utan att det blir så mycket jobb. En dyr men förhoppningsvis väl-värd-sina-pengar-investering som håller i många år.

nysandskopa

Den värsta isen försvann när det istället kom typ 40 cm snö på några dagar och plogen fick hakas på istället.
Mycket jobb på vintern alltså!! Jag kommer verkligen njuta av våren när det blir bar mark.

plogar

Tycker också det är jobbigt att gå på all is själv hela tiden, använder flitigt broddar på alla skor men har verkligt jobbiga problem med mitt ben just nu, om det beror på isen och pulsandet i snön dvs att knä och vad vrids i olika vinklar hela tiden eller om det är den mer intensiva ridningen som gör det vet jag inte.
I helgen har jag varit ridledig och har inte haft ont alls då så antagligen är det väl lite för mycket aktivitet om dagarna..

Jenny som stått uppstallad här tidigare har tagit över ridningen av Chindra tillsammans med Gullan. Vi har precis börjat komma igång och det verkar fungera jättebra. Jenny sålde sin häst som stod här, den står dock fortfarande kvar fast med ny ägare, och är numera hästlös vilket passade perfekt när Evelina som ridit Chindra en period inte kunde fortsätta.

Chtömk

Själv har jag satt igång med att tömköra henne vilket är jätteroligt för hon är så arbetsam! Framåt och ambitiös och positiv i alla lägen skulle jag säga.

tömkCh

Hon har slutat upp med att bråka lite i ridningen som hon gjorde för några veckor sedan, hon var liksom FÖR taggad då och kunde inte koncentrera sig, hon ville bara galoppera och fick hon inte det skulle hon bocka eller resa sig, så även om det inte var så mycket är vi nöjda nu att det lagt sig och hon istället utvecklats enormt mycket på bara några veckor. Tömkörningen har säkert gjort sitt för den verkar väldigt effektiv på henne och Gullan och Jenny kommer träna på flitigt utöver det så det ser bra ut inför våren!
Är förstås väldigt nyfiken på henne själv nu… men nja, inte än är det dags för mig att rida.

Men det är klart att när jag ser henne så ser hon ju så fint ut <3 här några filmsnuttar från igår när Gullan tränade för Hanschen:

Min mentala träning har tagit en ny vändning när vi gått in i lite mer konkreta saker såsom fysisk träning och att bli starkare i balans, koordination och styrka. Att jobba med det mentala kändes plötsligt för ”flummigt” med avslappningsövningar och visualisering när jag inte tycker att jag är i form i övrigt för att rida en obalanserad häst själv, så jag styrde inte på detta område och fick jättebra respons från coachen på hur jag kan börja tänka med träning utöver hästarna och också integrera träning för mig själv NÄR jag rider.

Det kan vara då ex att sitta ned i trav längre än jag gör, att rida utan stigbyglar osv, helt enkelt göra jobbigare övningar för mig som ryttare också och inte bara hästarna, blir ju lätt så ha ha 😀
Är väldigt glad över att vi kunde hitta ett nytt spår i coachingen för jag blev lite fundersam om jag skulle fortsätta när jag inte kunde fokusera på den ”flummiga” delen riktigt bra.

Frånsett hästarna är det som vanligt mycket i studion också, redan nu är det planer för nästa års melodifestival trots att årets knappt börjat.. Felicia har varit och sjungit in en nyskriven låt och vi planerar för kommande melodifestival låt nu. Ska bli spännande att skriva något nytt även om jag har en hel del andra jobb att ta tag i också. Härligt med mycket tid i studion i alla fall.

fstudion

Då har jag väl fått med allt som hänt, det rullar på helt enkelt 🙂