Debut 1.10 i Vallentuna

Stall Lövholmen

Igår var det tävling igen med Skrållan efter uppehållet som blev tack vare den sträckning i SI leden som visade sig ta lite tid för henne att återhämta sig ifrån.

Red en 1.05 klass och sedan blev det debut i 1.10 idag. Kände mig inte riktigt på hugget faktiskt, var trött på morgonen och det är verkligen det värsta jag vet när jag ska tävla, vill vakna pigg och utvilad! Tror jag har någon slags pollen känning för i två veckor har jag nu känt mig helt matt och snurrig i huvudet på morgonen och det sticker och bränner i näsan.

Ja, i alla fall, första klassen kändes bra, blev kanske något långsamt tempo mot för vad Skrållan och jag brukar lyckas med, tack vare henne då eftersom jag har en tendens att föredra undertempo tyvärr. Det blev trots något undertempo, som resulterade i ett nedslag, en bra skolrunda, hon kändes avslappnad för en gångs skull.

1.10 klassen däremot red jag tyvärr riktigt uselt! Blev superkort framridning, en miss av mig med tid fram till start. Rundan blev orytmisk men några bra språng dock mest spänt och väldigt på och av, Skrållan ”rusar” gärna lite när hon blir spänd och i denna klass var nog jag lite spänd också. Hursomhelst fick jag inte tillbaka henne på de ställen jag tänkt och höll kvar lite i handen, fick ett nedslag på sista hindret där jag bara rullade på så nedslaget kom nog mer av de tidigare sprången på banan som blev sådär.

Man tycker inte att det borde vara så stor skillnad att rida 1.05 eller 1.10 men det blir det och jag känner direkt vad vi måste öva på vilket är att hon måste lyssna bättre på förhållningarna så att det går att korrigera när hon ibland, inte ofta, ligger lite fel i avståndet. Hon ångar på ibland och blir stark mot hindet. Bakläxa för mig då med mer övning i detta nu när det blir fler 1.10 klasser! Höjdmässigt var det inga problem och hon tvekade inte på något mer än att Nissan hindret (se bild) inte var en favorit – hindet kunde ju faktiskt äta upp henne…eller?

Gullan fotade inne på banan, Natalie filmade och fotade utomhus, lyxigt med 2x sällskap och support på tävlingen!

Var visst inte så många som nollade idag så när jag skulle åka upptäckte jag att vi fick rosett i båda klasserna! 🙂 Lite plåster på ”såren” då. Blågula dessutom 😉