Det blir inte mycket gjort nu inte.

Stall Lövholmen

Nog för att jag planerat för ledighet, för ovanlighetens skull till och med en mycket välplanerad ledighet, så hade jag inte tänkt att den skulle vara helt oanvändbar. Jag gillar inte varmt väder. Jag blir förutom dösvettig av allt också lättretlig när det liksom inte går att klä av sig skinnet också. Jag åkte förbi Mc Donalds häromdagen, där stod en man och målade husväggen gul, i stekande sol mitt på dagen när det i min värld är outhärdligt ute. Så visst, jag som kan befinna mig inomhus om jag vill och undan värmen så gott det går har det ju bättre än honom i alla fall. Men, nu känner jag för att klaga lite så därför håller jag mig till att den här sommaren är jättejobbig! För typ allt och alla.

Okej då. Det finns fördelar med allt…

Ja, ja, jag får erkänna att det finns några fördelar. Visst underhåll, som att klippa gräset i hagar eller på andra ställen, är löst av sig själv – eftersom det inte växer något gräs denna sommar. Ingen lera blir det heller på numera ”Torrholmen”. Jippi. Alltid nåt.😜

… men ändå rätt mycket nackdelar denna sommar.

Hästarna har knappt rört sig i hagen om dagarna sedan i maj. Det står inne och försöker hitta det drag som jag försökt skapa genom att öppna fönster och dörrar. Men det hjälper ju inte alltid eftersom luften dessutom och förstås står typ HELT STILLA hela dagarna också.


Flugmaskerna har varit på i många månader nu. Kan verkligen rekommendera denna modell! Jag har dels en variant från Shire och så denna från Hööks. Sitter väldigt bra på och skyddar verkligen hela huvudet.

Tack och lov berörs vår hästverksamhet inte av hösilage-problematiken dvs. foderbristen som pågår i hela landet. Vår leverantör har en enorm kundservice och har förberett för detta och vår skörd och ranson blev tidigt säkrad.

Dock med prishöjning. Men vad ska man säga om det? Ingenting anser jag. Det är väl inte konstigt att bönder måste höja sitt pris för att årets väder halverat deras intäkt. Tror många som gnäller om detta inte förstår att det är därför priset höjs. Visst, sedan kanske det finns de som höjer för mycket eller rent av hutlöst bara för att passa på också, men det är en annan sak än de som höjer av rätt skäl.

Vatten har vi ett väldigt bekymmer med denna sommar, med egen brunn får man alltid tänka på vattnet, och visst går det ofta ned i nivå när sommaren kommer om det inte blir en regn-sommar. Men i år är det såklart extra krisigt och vi har redan köpt in två vattenleveranser. Det är typ inte billigt.

Städat stallet. Halleluja.

Nåja, nog av ironiserande värme-klagande inslag och nu till något mer succé artat.

Jag har tagit mig i kragen och fått mitt eget stall rent och fint i år. Hyresgästerna är så duktiga och flitiga med städning. Jo, visst, det ingår i avtalet, men ändå. Det blir så rent och fint i de andra stallen medan mina 90 kvm känns sååå trögt att ta tag i…

Förra året blev det liksom inte av, jag antar att jag jobbade (som vanligt) men nu i år när jag har en lång-”hemester” så har det trots värmen fungerat bra att ”natt-jobba” lite i stallet.

Så här fint blev det i sadelkammaren!

Före-bild glömde jag bort. Men det var väääldigt långt ifrån hur det ser ut på den här bilden så ni får helt enkelt försöka föreställa er en sjukt dammig och sunkig sadelkammare med saker överallt, på golvet, på bänken, på golvet på övervåningen, ovanpå varandra etc.

I själva stallet som är väldigt högt i tak så är det inte helt enkelt att komma åt överallt så därför var Fredo snäll och ryckte in och tog de högsta delarna och så satt jag i traktorn och styrde skopan istället😎

Utanför ska vi inte tala om.. puh. Jag vill inte påstå att det är klart på långa vägar, men lite ris försvann när Fredo gick igång med häck-saxen eftersom maskinen vi brukar använda förstås gått på lunch.

Hästarna passade förstås på att smaka på smörgåsbordet.

Det tar sig ännu mer socialt.

Eftersom jag nu gjort en välplanerad ledighet så har jag/vi också fått till en del sociala dater av diverse slag.

Midsommar firades hos min kompis Sara med hennes familj, väldigt härlig dag och precis lagom lång. Vi var hemma runt 22. Öh…? Okej, ja så är det numera. Till 22 orkar man men inte mer.😁

Vi träffade gemensamma kompisarna Anna och Janne för en god italiensk matupplevelse i… tadaaaa
– Älsjö! Jadå, det går så bra att ha ”hemester” då behöver man inte åka så långt för att ha trevligt.

Och det är precis lika bra att åka en knapp kilometer för att träffa härliga grannarna och vännerna Madde och Jonas för lite vin, god mat och spelet Mölkky, som att åka utomlands. Vad ska man utomlands att göra förresten. Man smälter ju bort redan här. (Ja, ok, för poolens skull då.) (Men det kan man ju bygga här?)

En tur till Nynäs Rökeri måste man alltid göra och då blir det så här gott.

Och mer är i planerna vill jag lova. Vi kommer nog att göra Stockholm-runt när vi är klara. Lite skärgård, lite road-trips, shoppa på Jula eller kanske Claes Ohlson. Det är grejor det.

Gäsp.

Hemester. Härligt.

Mycket av mina dagar ser ut så här.

Eller så här.

Eller så här.

Alltså, jag är ju också med i bilden. Men jag tycker alltid att katten Smirro visar min sinnesstämning bättre än jag själv. Han är också väldigt nöjd med att jag har hemester.

Men Fredo har ju inte ledigt.

Han svettas mängder på Grönan varje lördag och i studion på gården flera dagar innan dess. Där är det nog ca 40 grader varmt. Och i vårt hus typ 39. Och nej, vi har inte en fungerade AC. Ja, det borde vi ha. Men, de är SLUT överallt. Orutinerat att inte förstå att man måste skaffa en AC redan i april i år.

Så här får man sitta med en löjlig liten bordsfläkt om dagarna och för att inte smälta bort måste den med runt i hela huset när man rör sig, den enda gången det känns bra utan den är när man öppnar frysen.

Tvärstopp i stallet.

Om jag rider? Neeeeeheeeejjjj. Verkligen inte.
Någon måtta får det vara. Vi har allihop kring mina hästar gett upp det just nu tills det svalnar av. Hästarna svettas bara av att finnas till och vi likaså. Och så dåligt med vatten på det och ingen möjlighet att duscha dem ordentligt. Hösten kan komma nu tack. Eller en svalare variant av sommar.

Avslutar med denna härliga bild på en ungt rådjur som en dag plötsligt vilade sig i ligghallen. Jag tänkte i all hast när jag fick syn på den – ”ett föl!!!” men nej, det var det ju inte. Såklart.😜

Den låg lugnt kvar trots att Activia och Chindra i vanlig ordning kom i full galopp och rusade in i ligghallen för att kolla om det var mat på gång, jag tror inte ens de såg att de hade besök. Jag kunde mocka och fixa där inne utan att den gick. Det var först när jag kom väldigt nära som den skuttade ut.