Det går inte…!

Stall Lövholmen

Nä, jag får verkligen inte alls till mina dagar, det är för få timmar på dygnet alltså! Förstår inte hur jag ska få till den här strukturen som jag pratade om i förra inlägget. Hm..?

Jag är så duktig på att göra själva planeringen och det ser jättebra ut på pappret men sedan gör jag misstag nr 1 direkt på morgonen – jag kommer INTE UPP UR SÄNGEN när jag ska, det innebär förstås att jag lagt mig för sent. Ja, nu är ju klockan 23.02 när jag börjar skriva. Jag skulle ju lägga mig i sängen 20.30 har jag ju bestämt. Ok, inte sova 20.30 men för att jag ska somna i tid måste jag liksom gå dit och lägga mig och kanske kolla på tv då eller skriva ett blogginlägg några timmar tidigare än nu..

Men nehejdå, det ska minsann inte fungera, jag drar ut på varenda grej jag ska göra så jag tar av tiden som är avsatt för nästa sak på dagsschemat. Det är verkligen inte lätt att bara avbryta en sak och börja med nästa, det är liksom som att köpa en godispåse och ta en godis och sedan ställa den i skåpet en vecka, alltså man vill ju i alla fall ta två, tre eller kanske fyra bitar innan man möjligtvis ställer påsen åt sidan, inte i skåpet. Så är det alltså med mina göromål.. ”ja, men lite till bara, lite till bara, lite till bara.. så kanske jag blir klar?” Känner mig som Alfons Åberg ”jag ska bara”…

Regn, regn, regn har det varit nu konstant i 3 dygn. Täckena är helt genomsura på en timme i hagen för hästarna, på inköpslistan måste jag planera in nya täcken till hösten för detta går inte, de är för slitna nu. Tråkigt det där med att köpa sådant, ett blingigt schabrak är ju kul liksom. Hur kul är det att köpa ett regntäcke som samma dag som det är nytt är indränkt i lera om det nu ens är helt när hästen kommer in. Nä, tacka vet jag bling-schabrak 😀

I alla fall så får hästarna gå in tidigare nu då eftersom det blir för blöta ute i vädret annars, det betyder extra mockning på kvällen annars är det väääldigt mycket att mocka på morgonen, jag som är van att mocka väldigt lite i boxarna när hästarna är ute så mycket som de är. Desto mer att mocka i hagarna då istället förstås, ja det finns inga genvägar. Men man sparar strö i alla fall, och hästarna tycker om att vara ute länge också så de mår ju bra av det i alla fall 🙂

Aiboxen

När de får gå in så här tidigt som vid 16-17 tiden får de ha sina fönster öppna för att ha lite att göra och titta på medan det öser ned ute, ganska mysigt faktiskt i stallet när det regnar och alla står där och mumsar hö <3

påskrisI huset pågår påskpyntning för fullt, i påsk är det nämligen dags för nästa ”bjudning” med Fredos och min egen familj på påskafton och några dagar däromkring med besök av Fredos familj.

Har haft mani på att hitta gula ljus, hur svårt som helst!?! Men nu har jag i alla fall gula ljus till alla ställen där det skulle vara det och idag kom även påskriset på plats! 😀

I matsalen är förstås dukat till påskmiddag på lördag!
Vi kör nog traditionellt påsk (jul) bord tror jag, det är så gott!!

Jag tycker ju om att vara ”före min tid” alltså att jag har förberett saker i god tid, oftast gör jag inte alls det utan jag är ute i sista minuten med allting, alltså helt tvärtom mot vad jag gillar, alltså är det som gjort för att hela tiden fortsätta snurra i det där hamsterhjulet där man inte bryter mönstret!

påskbord

Men nu är alltså dukningen till lördag REDAN klar, OCH pyntet! Sjukt nöjd känner jag mig! 😀
(…även om nu just detta förstås inte ligger på min planering eller min lista, såklart, det roliga det ligger minsann inte på någon lista eller schema, det ska man hinna med ändå…)

Blev lite påskigt på bordet i köket också förstås!

köksbordpåsk

Förstås hittar man det mesta hos Rusta! 😉
På hyllan i bakgrunden ses även några fina blommiga ”sommarljus” och tillbehör som får åka fram på bordet närmare sommaren – man måste ju vara prepared liksom så de slank med ned i korgen när vi hade en påsk-shopping-runda häromdagen.

Vi hoppas också kunna ha något midsommarkul här hemma när det närmar sig så då blir det blå-gul design för hela slanten då ha ha 😀 I love it! Det är helt klart mer inspirerande att ha ett helt hus, även om det är för stort, att designa och dutta omkring med saker i. Ju längre tiden går nu desto mer hemma känner vi oss och trivselfaktorn blir högre och högre! 🙂

Imorn blir det träning med Phantasia kors i taket, det var ett tag sedan, men hon känns bra nu tycker jag så jag provar och är med en stund i alla fall och ser vad hon tycker om det, det ska bli kul! Har ju själv inte tränat på ett tag heller sedan Hibbi föll bort ur ridschemat men faktum är att det gör inget! Har så mycket att stå i ändå.

På något vis är det här året, 2015, ett förändringens år känner jag. Nyårsafton är ju en sådan där dag varje år när man liksom står där efter något glas champagne och lovar sig själv än det ena än det andra och så vet man att det kommer ju inte bli så i all fall och så tar man ett till glas istället…

Jag minns inte om jag gjorde några löften i år, jag tror inte det, kanske är det grejen att INTE göra det, då kommer motivationen av sig själv eller?! Jag har i alla fall tusen järn i elden och har gett mig f-n på att det ska gå!!!! Jag ska få ihop alla delar jag vill få gjort och jag ska bli klar, om så bara för en period, ta ledigt, och sedan får man fortsätta igen och försöka att inte se som det evighetshjul det egentligen är med så många bollar i luften.

Just det, jag höll ju alldeles på att glömma att jag nu ÄNTLIGEN efter 3 veckors research fått till min företagsförsäkring – alltså vilket jobb! Både säljaren, som troget hängt med alla veckorna och bistått med än det ena svaret och än den andra offerten stup i kvarten, och jag kände oss otroligt lättade när det var klart. Jag frågade om han tyckte att jag varit hans hittills jobbigaste kund med alla frågor (och det har varit MÅÅÅÅÅNGA frågor det vill jag lova) och då sa han:
– ”nja, det har du inte men helt klart den mest grundliga, jag har aldrig behövt svara på vad varje lite detalj kostar i en försäkring eller hur den fungerar i så många olika sammanhang med villkoren” och så skrattade vi. Ja, det var skönt. If blev det förresten. De har varit proffsigast, det blev det rätta valet denna gång, så får vi se om de tänker höja premien nästa år som de alltid (?) gör, då kanske det blir andra bullar.

Så en check på den punkten på listan i alla fall.
För att just precis nu inse faktum har jag faktiskt strukit fler punkter på bonus-tid listan nu ikväll. Great!
Imorgon återstår att få ordning på hem- och villa försäkring också. Billigt och bra är det ju att bo på en i försäkringssammanhang gigantisk gård med för många ekonomibyggnader och företagsverksamhet. NOT.

Nåja, det är som det är. Försäkrat måste det vara och flytta tänker jag ju inte så det är bara att äta upp det sura äpplet.

I påsk planerar jag lite ledighet för mig själv, det betyder förhoppningsvis om inga vattenkranar, toaletter eller annat i stallet tänker bråka, att jag kan parkera i soffan efter att bara ha släppt ut hästarna och mockat. Visst, det grämer mig förstås redan nu då att jag inte kommer rida de dagarna men va sjutton, jag får acceptera att jag ska vara ledig och då är det så. Punkt.

Blir till att rapportera här igen efter morgondagens träning då 🙂
… men det är ju inte säkert att inlägget kommer upp då.. hi hi.. det verkar ju ta en evig tid att komma till skott ibland med bloggen så nu har jag säkrat upp det med ett inlägg idag istället då 😉