Det närmar sig provridning!

Stall Lövholmen

I slutet av kommande vecka är det dags att åka och se några saluhästar. Flera har riktigt intressanta stammar, frågan kvarstår dock vad det är för individer? Är väldigt nyfiken!

Som det ser ut just nu kommer jag se på några ston mellan 3-6 år efter hingstar som bl a Camaro M, Hip Hop, Contendro I, Cornetto och Irco Mena, i princip alla är hingstar vars avkommor intresserar mig, men många hingstar ger ju ganska olika avkommor beroende på möderne om man nu inte räknar med Cardento som är rätt stabil på hopphästfronten nästan oavsett val av sto… 😀 så det ska bli väldigt spännande att se vad det är för typ av hästar när jag sett dem i verkligheten. Ingen av dem är särskilt stor, de är omkring 162-165 cm allihop, inte ett medvetet val att leta ”små” hästar, det har bara blivit så.

Möderne på ovanstående hästar är bland annat Cortez, Calido och Escudo på de som jag anser är mest välstammade, sedan är det lite mediokra hingstar som morfar på några. Tanken är ju att om ska jag köpa en till häst ska den givetvis vara intressant i avelssyfte också, även om det kommer i andra hand efter en tävlingsindivid just nu. Avelsston har jag ju redan så det räcker och blir över egentligen… ha ha 😀

Hade även några fler på gång men det kommer inte bli av pga. nyligen uppkomna skador eller att jag helt enkelt inte fått tillräckligt intressant information (=bilder/video) på de hästarna vilket är en förutsättning för att kunna välja vilka som ska prioriteras och ses eller provridas. Flera av hästarna är inte så mycket ridna eller t o m inte inridna ens (!) vilket jag förstås föredrar, en så här är det förstås eftersom den prisklass jag letar i oftast betyder en projekt häst så det är jag förberedd på.

Det finns också några intressanta hästar i Skåne (utöver ovanstående som finns omkring Jönköpingsområdet) men den turen får bli i nästa steg i så fall, en dryg resa och har i de fallen inte heller fått tillräckligt bra information om hästarna.

Parallellt med detta funderar jag till och från också vidare på hur jag ska göra med Quramie men har inte bestämt mig. Om det ska bli en till häst eller inte får känslan avgöra och inte huruvida jag ska göra med Quramie, hittar jag ”rätt” häst så gör jag det, annars blir det ingen.
Sedan får jag fundera vidare på Quramie, känner just nu ingen stress med det och hon verkar glad nu trots att det inte blir så mycket som händer kring henne längre.

Veckan som kommer går väl som vanligt fort och vips är det torsdag när jag ska iväg på min ”salu tour” så jag återkommer såklart med rapport om detta så snart det finns något nytt att berätta!