Det tar sååån tid!!!!

Stall Lövholmen

Ja, mycket har ju blivit gjort, jag vet, men ändå – vilken tid det tar!!!!! Jag kan inte förstå hur minsta lilla detaljen kan ta flera timmar att få till, jag menar det finns ju bara ett visst antal timmar som det är möjligt att jobba på ett dygn, åtminstone om planen är att sova också och för att orka mycket måste i alla fall jag sova mycket. Minst 7 timmar, annars är det kört, då går jag i dvala hela dagen och får inget gjort istället.

Med hästarna står aktiviteten fortfarande på noll, zero, 0, essef, null, gong, nuris, nolla, nula, nålle, nuli, nul etc etc etc etc på tusen till sätt av alla världens språk…
Efter en veckas inaktivetet börjar det bli lite enerverande att inte hinna med hästarna också i det här men det är bara att acceptera att det blir antingen eller just nu.

Det känns som om den här perioden nedan är långt borta nu… sommar o tävling liksom?

Ahoppbild

phrosa

Hgalopp

Elin kommer till undsättning under veckan igen och Chindra håller ju igång tack vare Gullan och Evelina så hon är i fas men dagarna rullar väl på ungefär som förra veckan i övrigt så det kommer inte bli mycket gjort med hästarna för min del.

Energin vill nu gärna rinna ut nu när vi inte längre har inhyrda arbetskrafter fr o m imorgon.
Det hjälpte liksom till att få igång oss också när det blev så mycket gjort på en gång så nu känns allt liksom lite avslaget när det är över. Vi hade lätt haft fler punkter på to-do listan ifall det varit möjligt med längre arbetstid men nu gick inte det så det är inget att göra åt.
Det sista är alltså gjort för den här gången och några riktigt jobbiga punkter blev avklarade!

fönsterbräda

Den här fönsterbrädan ovan som är tillverkad av mdf och parkettgolv i brist på material ha ha (som ska målas vitt sedan förstås) är ett fint hantverk på den tidigare totalt utslitna och typ ruttna brädan som var där. Bänken har också äntligen fått sitt silicon intill väggen och sitter på plats, det var inte helt enkelt eftersom det var rejäla glapp överallt så därför ville vi inte ge oss på det själva. Den har legat på plats och väntat på detta sedan säkert juni!

röraitvättrummetTvättrummet börjar ta form även det ännu inte är färdigmålat eller ens röjt ordentligt som framgår av bilden… Det som inte blev klart får vi göra klart själva men det är ju ändå så skönt att ha fått hjälp med de värsta bitarna, tänkar-delarna så att säga, mått hit och dit och sätta upp mosaik osv. Inget vi orkar med så det känns så bra nu när det börjar bli klart!!

hyllortvättrumHyllorna (skrivbordsskivor från Ikea) som är ditsatta i det före detta tråkiga ”hålet” mellan vägg och befintliga garderober blev verkligen ett lyft för rummet, det kommer bli toppen med förvaringsutrymme där nu, jag ska förstås ha alla arbets- och stallkläder där för vi har ju äntligen har en groventré som är tänkt att användas för detta istället för att blanda ihop alla kläder i den vanliga entrén!

För att dölja alla tråkiga kläder som ska ligga där ska jag sy och fixa med ”draperier” som kommer att hänga för nästan hela vägen upp, det blir nog bra. De gamla, sunkiga och halvdant ihosatta delarna från olika typer av skåp är utbytta mot enklaste och billigaste Ikea varianterna och genast blev allt så mycket fräschare bara med hjälp av detta och ny färg på väggarna som vi by the way och med tanke på förra inlägget är väldigt nöjda med nu!
Den blev perfekt! Golvfärgen som var ett sådant bekymmer har vi för länge sedan glömt nu när det blev en bra grå färg på väggen! 😉

tvättrum

Överskåpen saknas förstås på bilden liksom maskinerna som ska in under bänken och luckor hit och dit överallt men det kommer bli så fint i alla fall i jämförelse med innan (!), jag får återkomma med en bild sen när det är klart.

I hallen har jag lyckats få till den första dörrpassagen och hörnet mot den målade väggen bra.

tapetdörr

Däremot gick det åt skogen på andra sidan, dels kring själva hörnet men också på väg mot öppningen till vardagsrummet. Jag blir galen på dessa sneda väggar överallt, DET GÅR JU INTE ATT FÅ VÅDERNA RAAAAAKA!

tapethall

Blir en våd inte rak så går det åt helvete med resten också. Vi stod i 1,5 timme tillsammans och jag och Fredo och svettades och kämpade för att få EN riktigt krånglig våd på plats. Vi skar och krånglade direkt på väggen för att mönsterpassa samtidigt som laserlinjen ska hållas, när det blir så jobbigt är det ju inte kul alltså!! 🙁
Men –  det ska bli klart! Bara att hugga i igen… snart… måste pausa lite med just tapeter först bara… 😉

Hade förresten en trevlig dag på Friends med Gullan, vi kollade hoppning, åt korv och stora mängder popcorn och pratade nog mer än vi tittade på själva ”showen” ha ha 😀
Köpte någon liten pilutt på mässan men hämtade i första hand ut mitt beställda Kingsland täcke i lila <3 Väldigt fint kommer det bli på prinsessorna i stallet men kanske mest tänkt till Activia och/eller Chindra som är mörka och passar i lila 🙂

kingsltäcke

Absolut inte värt priset men hade vunnit presentkort i butiken som sålde det så why not då tänkte jag.

Ridhuset och flera ställen kring stallen har under veckan fått bättre belysning, att dra om gammal el är nästan att glömma direkt. Det har varit ett problem sedan ridhuset byggdes hur vi skulle få till ett vettigt system med det här men nu har Fredo lyckats komma på ett smart system istället för det gamla där sensorerna satt PÅ lamporna för långt ifrån där man går på vägen dit. Nu sitter där istället trådlösa sensorer intill vägen och på så vis blir inte själv tändningen ett problem – mycket bra och behövligt med bättre ljus på den vägen. Däremot kanske det behövs starkare ljus, vi får se.

Skönt att ha den punkten klar också då. Led lampor blev det också på några ställen så check på energibesparing också. Puh. Flera flugor i en smäll. Bra.

Idag ska vi unna oss lite nöjen igen i form av en tidig bio, inte varje dag det händer. Lite mat och bio känns som ett bra avbrott nu efter intensiva dagar. Förstås tar vi ett antal ärenden på vägen dit, man får ju inte bli ineffektiv heller 😉
Eftersom jag är i fullständig huskoma kan jag inte komma på något mer att berätta om för tillfället, kanske jag utökar mina läsare nu till inredningsfreaks också, annars får ni stå ut med det här tills det är över, då blir det mer ”häst” igen! 🙂