Diskho och trappa

Stall Lövholmen

Idag har diskhon kommit på plats, blev så himla fint!!! Var ju väldans osäker på om den bets jag valde skulle bli rätt men det blev helt ok och eftersom alla skåp i sadelkammaren ska byggas av den plywood som blivit över blir det till att försöka matcha dörrar och annat trä i rätt bets färg!

Skivan är oljad med vaxolja som ger lite extra skydd eftersom det kommer bli vattenstänk överallt kring vattenhon. Kranen, eller armatur som det så fint heter, blev också väldigt passande till diskhon som är av billig variant från Ikea. Nu fattas bara dörr till detta skåp eller ”diskbänk” eller vad man nu ska kalla den.

Ska bli spännande att se hur det blir när kaklet kommer upp och alla skåpen, men det kommer ju dröja evigheter med tanke på alla detaljer i detta arbete.

I förra veckan gjorde jag klart trappan, fy vad det luktar om den här två komponents lacken, riktigt jobbigt när det inte finns ventilation. Men fint blev det, lite mörkare bets på trappan liksom de lamp-armaturer jag tidigare visat. Jag tycker det är fint att variera tränyanser så blir det lite mer levande.

I tisdags var det besiktning av stallet, Länsstyrelsen verkade nöjda med bygget så det känns skönt. Som alltid hittar de ju alltid fel, finns det inga så hittar de ändå… Så lite ska jag komplettera via foton till dem men i helhet gick det bra.

Här näst är det alltså skåp (+ dörrar till dessa) som ska byggas i sadelkammaren, sedan ska fönster och dörrar i sadelkammaren få foder och lister och kaklet vid duschen ska fogas osv osv, mycket kvar att göra trots att mycket redan ser färdigt ut. Skönt att lösdriften finns intill för jag tror knappt detta blir klart till 1 sept när jag planerat få in hästarna men jag hoppas förstås hinna jobba på men det är svårt att göra alla momenten själv och det är annat på gården som måste prioriteras före mitt stall också.

Fortsättning följer…!