Dressyr för alla tre!

Stall Lövholmen

Gårdagen blev en heldag i kungens kurva på dressyrtävling på Juringe. Alla tre var med så Gullan hade fullt upp. Lite otur med vädret till en början med regn men det ordnade upp sig under dagen 🙂 I detta inlägg är Gullan med och ”gästbloggar” lite så det blir lite mer levande med ord från den som red, jag är ju bara läktarproffs på dressyrtävlingar ha ha 😀

Activia var först ut och detta blev alltså hennes andra dressyrtävling. Förra gången LC, denna gång LB!

Atrav

Hon skötte sig som vanligt strålande på tävlingsplatsen och på banan gjorde hon som vanligt också så gott hon kunde, inte lätt att kastas in i både dressyr och hopptävlingar som nybliven ridhäst 🙂

Aötrav

Gullan berättar lite med egna ord hur det kändes och gick med Activias ritt:

– Activia kändes så mkt bättre i både form och kondition än förra tävlingen! Var fin på framridningen, inte lika stark som hon varit utan hon ”väntade” på mig. Inne på banan blev hon spänd pga vattenpölarna men även för staket och bokstäver. Hade en ok känsla på flera ställen i programmet men ibland blev hon för stark och körde ner huvudet. Då försvann harmonin. Inga direkta missar men för spänt och trippigt!
Fick i alla fall ihop 59%.
Domaren skrev att hon hade trevliga gångarter, så det finns mer att ta av! Nöjd ändå!

Även Hibbi gick samma klass som Activia.

Htrav

Hon var lite mer avslappnad än vanligt och vi har trott att en utomhustävling kunde bli bättre för henne än att gå inomhus där hon varit lite spänd tidigare.

Hhalt

Vi hade rätt, hon var mycket mer fokuserad och avslappnad trots lite förskräckta miner åt vattnet på banan när hon först kom in 😉

Hgalopp

Gullan tyckte:

Hrosett– Hibbi kändes superfin på framridningen.
Lätt och fin i formen och med fin schvung i steget.
Även här en stor förändring från förra tävlingen.
Bättre i formen och mer stabil överlag.
Hon blev en aning spänd väl inne på banan men hon gick att rida ändå, vilket inte gått förut! Även hibbi ogillade pölarna men tog sig igenom. Hon var riktigt fin och slappnade av och jag kunde rida henne som jag tänkt mig!
Ett omslag i en galoppökning var enda missen.
Fick fina lovord av domaren och poängen var väldigt jämn, bland annat flera sjuor och en åtta!
Till slut blev det hela 65,8%. Kan ju bara bli hur bra som helst.
Vi hamnade på 7:e plats. Är så nöjd!

Phantasia var sist ut och skulle gå nästa klass, en LA, det blev en lång dag i bilen för hästarna men de var så duktiga och stod lugnt hela tiden, lite hö måste de få någon gång under dagen för att inte tröttna på stillaståendet och vi börjar hitta likadana rutiner på tävlingarna nu så hästarna känner sig bekväma med hur allt går till.

Phtrav

Phantasia som inte varit igång på länge med tävling är ju precis på G nu och tycker det är mycket roligt att åka med på tävling, speciellt med sällskap av de andra två <3 Allihop trivs bäst när de får åka tillsammans tror jag!

Phgalopp

Ph såg mycket mjuk och fin ut på framridningen och ritten var i mina ögon sett jättebra! Det märks verkligen vem som är den rutinerade i gänget 😉 ha ha… Gullan tyckte:

PhoG– Phantasia var så himla fin på framridningen. Hade världens bästa känsla i traven och hon bara dansade fram. Även Phantasia var förändrad sen sista tävlingen (feb).
Hon var balanserad och mjuk, låg inte på i handen utan var luftig och fin! Bara där var jag nöjd!
Fortsatte med fin känsla på banan förutom att hon kände av det geggiga och hala underlaget så hon stod emot här och där. Men fick samma känsla som med Hibbi. Jag kunde rida henne och hon väntade på mig. Ibland spänner hon sig så mkt att det blir oharmoniskt. Tyvärr lade hon huvudet på sned en del och det blev ett avbrott i en galoppökning. Annars en fin ritt!
Kände mig väldigt nöjd efteråt även om domaren tyckte att hon behövde mer energi och inte lägga huvudet på sned. Får tänka på det nästa gång! Vi fick ihop 63,2% och blev till slut 8:a. Väldigt nöjd! Har en toppenkänsla inför nästa tävling på fredag! 

Dagen på dressyrtävling var som vanligt jättetrevlig och vi hade kul ihop, jag, Gullan och Jennifer som också var med och tittade, men det blev trots allt en lång dag också och när vi kom hem var det bara att ta tag i stallgöra för Gullan som hon har hand om på lördagar och jag fick ta tag i förberedelserna inför dagens hopptävling och sedan masa mig in på trötta ben och kasta mig i säng, mer om hoppningen idag kommer förresten i ett eget inlägg snart!

Nästa dressyrtävling är redan på fredag när alla tre ska med igen och på lördagen ska även Phantasia tävla dressyr igen men då har Hibbi och Activia paus. Activia tävlar hoppning nästa söndag däremot medan Hibbi vilar från hopptävling då. Full fart i dockhuset med andra ord 🙂