Dressyrhelg för Phantasia och Chindra!

Stall Lövholmen

I helgen var det fullt ös med dressyrhelg för hela slanten! Phantasia och Chindra tävlade utomhus i Botkyrka med fina resultat.

Vi började lördagen med en LB:2 för Chindra som var mycket lugnare på denna tävling men ändå fortfarande spänd och ovan vid dessa miljöombyten som blir när man åker på tävling jämfört med att bara rida hemma dag efter dag…

Chgaloppframridn

På framridningen var hon väldigt fin!

Chframridn

Och även på banan tyckte vi!

Chtravbanan

Hon har verkligen utvecklats alltså!!

Vi tyckte nog att hon kunde fått mer än 55% för denna ritt, men, men så är det med dressyr.
För Chindra var det ett steg framåt i alla fall. Ytterligare en tävling i ryggsäcken med erfarenhet, det kommer nog att ta tid för ”lilla fölet” som det känns ibland som hon precis var, att blomma ut och landa helt och hållet. Komma på att det är kul med tävling liksom, det brukar kunna ta tid för en del hästar och en del kommer aldrig dit. Med Chindra hoppas jag hon kommer dit i alla fall med all potential som hon har! 🙂

Phantasia som inte skulle starta sin klass förrän på kvällen hade fått stå inne i stallet under dagen, hon har verkat lite trött sedan de släpptes ut på dygnet-runt-bete allihop. Den egna boxen uppskattades kan jag säga för där snusade hon gott hela dagen och ville inte ens resa sig när det blev dags för flätning av knoppar ha ha utan där låg hon lugnt och snarkade medan Gullan flätade! Vi fick oss några skratt åt detta 😀

Phsover

Nåväl, lite prassel med en morotspåse fick henne till slut på fötter och väl på tävlingen var hon faktiskt betydligt piggare än tidigare dagar!

Phtrav

Hon travade på friskt på framridningen…

Hela helgen bjöd verkligen på toppenväder, soligt och fint och mitt jobb som fotograf blir lite mer tacksamt med färger och ljus 🙂

Phhalt

Phantasia skulle starta en Msv C:1 och det gick ju riktigt fint!

Med 65,42 % blev det en 3:e plats!!

pharevarv

Nya tag på söndagen vilket skulle bli en DEBUT för både Gullan och Phantasia i Msv B!!!!

Väldigt spännande tyckte vi och som alltid när man provar något nytt så kan man ju inte riktigt veta hur det kommer att gå, Gullan är positivist och jag är mer realist ha ha… så jag räknar aldrig med något, tråkigt kanske men något man lärt sig genom alla tävlingsår tillbaka, bättre att få en bonus i glädje över ett bra resultat än att gräma sig över ett resultat som blivit sämre än man tänkte sig brukar jag tänka.

Phbanantrav

Det blev ingen mer skönhetssömn för Phantasia dock som fick vara ute i hagen med de andra under natten men det verkade som den otroligt långa uppladdningen hon fick på lördagen gjorde susen även på söndagen när hon såg mjuk och fräsch ut på framridningen och lite extra ärtig på banan som vi taktikat fram från dagen innan.

Phbanangalopp

Så denna gång blev det bonus glädje för min del då kan man säga när Gullan red ihop 65% i debuten i kombo med att Phantasia gjorde sitt bästa så som hon alltid gör. Jag kan aldrig låta bli att känna mitt hjärta slå ett extra slag för Phantasias egenskaper och inställning till arbete, hon försöker alltid om och om igen, en riktigt fighter på sitt sätt även om hon kanske inte kommer att gå Grand Prix så är hon nu jämsides med Msv B dressyr och ”Msv B” 1.30 hoppning. Vilken häst!

Debuten blev alltså väldigt lyckad tyckte vi även om det kanske blev några små, små missar.
Till en början låg Gullan på 2:a plats men sjönk långsamt nedåt i listan, vi väntade och väntade, 3:a, 4:a, sedan 5:a och så ända tills sista ryttaren ridit visste vi inte om hon skulle behålla sin 6:e plats vilket var sisa placering i klassen MEN det gjorde hon!!!! Heja, heja – placering i debuten alltså! Så bra jobbat!

Phsexa

Nu blir det dressyrpaus ett tag då Gullan åker till Grekland hela sommaren.
Kanske blir det lite hoppning istället annars bara allmänt sommarhäng med hästarna för min del <3