Dressyrträns nr2

Stall Lövholmen

Har nu äntligen beslutat mig för vilket som får bli dressyrträns nr 2. Det blev ett Hööks det med liksom träns nr.1! Har dessutom provat de nya Soft Up stigbyglarna nu äntligen!

newp2newp1Inför kommande dressyrtävlingar är det ju roligt med fina dressyrträns förstås! 😀

Så detta träns som jag sneglat på lite till o från blev till slut mitt val och nu känner jag mig nöjd med mitt val! Priset är ju i princip 2 träns för samma pris som 1 billigt – kan det bli bättre? Hibbi fick posera! Detta är alltså ett Newport träns från Hööks! Väldigt nätt och fin nosgrimma och det är mjukt och stilrent. Det förra jag köpte är ett Aurora, väldigt fint det med och lite annan stil än detta så att de får olika träns att variera mellan.

 

 

 

 

softupFör någon vecka sedan anlände äntligen Soft Up stigbyglarna jag beställt, var väldigt nyfiken på att prova dem.

De kändes dock vare sig så märkvärdiga och inte heller dåliga på något vis vid mitt första intryck, jag har tidigare ridit i olika sprenger och Jin hittills och dessa är väl liknande Jin med sin breda fotplatta fast lite klumpigare eller kanske bara tyngre.

Tyckte jag fick ett bra stöd och de känns också stötdämpande. Bäst av allt är förstås säkerhetsaspekten och sedan är det kul att de är blå förstås!

Får prova dem lite mer och se om jag upptäcker något mer positivt med dem, har ju inte direkt det bästa skänkelläget nu heller 😉

Tror jag skrivit om mitt stövelproblem tidigare att mina gamla stövlar inte passar ännu.

 

 

parlsvartaDet har varit ganska stor skillnad mellan mina ben så vänster stövel har liksom inte ens kommit till vaden men nu provade jag med ett par tunnare ridbyxor och det var betydligt bättre så då gick de upp nästan hela vägen!

Puh… då kanske jag slipper köpa nya!?! Vore skönt att slippa den utgiften helt klart…

Får helt enkelt använda dem som de är utan att de går upp hela vägen och hoppas dragkedjan klarar det ett tag utan att gå sönder och sedan hoppas på att benet behagar gå ned i omkrets kring delen under knäet, för tillfället skiljer det 1,5-2 cm där mellan benen! 🙁

Sist ett tips på benskydd är dessa Eskadron skydd istället för Catago som visserligen är billigare men definitivt inte håller lika bra passform eller kvalitet i min mening, mina hästar har allihop dessutom fått skavsår av Catago skydden… 🙁 Nu är de ju förvisso Eskadron skydden nya men de verkar super ur alla synvinklar i alla fall 🙂

 

 

catagoeskadron