Dubbel träning

Stall Lövholmen

Igår var det start för Hakings träningar för hösten. Har för första gången, även om jag haft flera hästar ett tag, anmält mig till två grupper och betalt allt i förväg, annars brukar jag ju anmäla en häst och vara ”reserv” med den andra men nu slog jag till och gick all in för att rida i två grupper på varje träning.

Det är nästan lika kul som att tävla flera hästar att träna i två grupper, det ger mycket mer och det är roligt att rida olika hästar under samma träningskväll och se hur jag själv ändrar mig eller inte ändrar mig för att hästarna är olika och vilka tips jag får på respektive häst osv.

Gårdagens träning gick jättebra med båda hästarna, Activia fick gå i första gruppen, jag trodde nog att hon inte riktigt skulle orka en Haking träning men det gjorde hon faktiskt, förstås med lite pauser emellanåt men hon kunde ändå vara med på alla övningarna. Har fått jättebra tips på hur jag ska jobba henne mellan hinder och vilka övningar jag ska fokusera på i markarbetet.

hakingträning

Vi är nu tre grupper för Haking vilket är roligt och grupperna är nivåindelade vilket jag tror blir jättebra då Haking tyckte allt flutit på väldigt bra igår. Just nu är vi bara 4 i varje grupp också vilket är perfekt så blir det inte så lång väntan.

htvåaHibbi kändes väldigt bra igår också och hoppade bra som vanligt, hon var hyfsat mjuk trots förra veckans mindre bra pass och svårigheter att få henne lösgjord, men Hakings träningar är ju så bra på just det, att värma upp hästarna och få dem avslappnade och mjuka.

Jag är fortfarande lite nöjd över helgens resultat med henne, att hon gjorde så jämna rundor ändå trots sin spändhet, känslan i omhoppningarna att hon var med på noterna och lättsvängd och såklart att vi kom två i finalen 🙂

Activia ska ha lite vila i slutet av denna vecka och ett par dagar in i nästa vecka, hon behöver lite time off nu när det blivit mycket tävlingar och det gäller att matcha henne rätt fram till semin. Markarbetet blir viktigast att fokusera på före dess men jag ska också rida två till tävlingar, Mälarhöjden om 2 veckor och Sundbyholm om 3 veckor, sedan har hon paus två veckor och så är det dags för finalen 🙂

Hibbi går förstås samma tävlingar och fortsätter med sina 1.10 starter. Jag har planerat in en 115 start i oktober och tror att den höjden får räcka för i år.

Phantasia är tyvärr inte riktigt bra ännu, hon såg bra stel ut igår så jag valde att låta henne gå i skrittmaskinen istället för att ridas. Det blir ingen start med henne på kommande tävling utan jag avvaktar lite till. Synd såklart nu när vi skulle starta 1.20 och allt… men inget att göra åt, det kommer fler tävlingar. Saknar också att träna med henne, när de nu är 3 hästar igång vill jag ju träna med alla tre, nu får Hibbi och Activia ta ”allt” istället vilket också är bra, de behöver det ju mer än Ph men saknar att rida henne också <3

Chindra har fått någon konstig svullnad mellan frambenen och bak mot sadelgjorden så hon är satt på paus i ridningen just nu tills denna märkliga knöl/böld/blödning behagar gå tillbaka. Typiskt när det gick så bra med ridningen…

aochHästarna är fortfarande ute vilket är såå skönt! Det har ju ändå blivit en hel del veckor installade för dem den här sommaren, dels pga tävlingar men också sår hit och dit, så att inte behöva rusa ut till stallet och fodra på morgonen är rätt skönt, de gnager gräs och får förstås också hösilage om dagarna men det är liksom ingen panik till vissa tider än så länge.

Jag vet att jag klagat på värmen men nu är det ju ändå lite synd att sommaren är slut, det blev knappt någon tid för dem alls i stora beteshagen för att det var för varmt och nu blir det för kallt om det kommer regn hela natten så därför går de i sina vanliga hagar vid lösdriften och använder ligghallen istället.

Hemma är det inte fullt så aktivt med huset som det varit, både jag och Fredo börjar väl tackla av lite ha ha… Jag har varit tvungen att jobba med gårdsgöra ett tag istället men igår beställde vi tapeter till de två gästrummen och förhoppningsvis får vi upp lite tapeter denna vecka. Vi ska prova på att måla nu istället för att tapetsera hela rummet, blir spännande att se hur det blir då…

byggerkontor

kontor1kontor2Förra veckan fick jag ändå lite ordning på mitt ”kontor” i hallen på övervåningen.

Det är mest ett kontor som ska vara lite lantligt och ”fint”, självklart funktionellt också men jag brukar oftast inte sitta vid skrivbordet mer än när jag fixar med bokföring, betalar räkningar eller gör andra skrivbords-måsten, annars hänger jag hellre i soffan med datorn 😉 Jag känner mig dock ganska inspirerad att sitta vid mitt nya kontor nu för det blev väldigt mysigt och bättre än jag trodde! Har bara kastat upp lite saker på hyllorna och ska få mer ordning än så vid tillfälle med lite andra mer praktiska saker än fotoramar och ljusstakar ha ha 😀 men det har som sagt gått lite trögt på inredningsfronten ett tag nu.

Denna vecka är det lite lugnare med hästarna så jag får väl passa på att göra klart mer saker..