En bra tävlingshelg!!

Stall Lövholmen

Jag och Gullan var i helgen iväg på tävling både lördag och söndag och det gick ju riktigt bra för oss båda!!

Phantasia och jag gjorde vår första start för i år och den första tävlingen på länge. Det fick bli en 1 m klass att börja med och känna lite hur allt kändes.

phojag

Phantasia har känts ganska fin i formen den senaste tiden, på framridningen var hon så mjuk och fin och med på noterna så jag, som numera tycker att en snygg, välriden och korrekt ritt är A och O och själva moroten i att tävla numera, fick liksom lite vinnarsug plötsligt!
Blev kanske inspirerad av förra veckans dressyrvinst för Gullan och Phantasia!

Jag funderar fortfarande på varför ekipaget på banan valde att ställa sig mitt i vägen för min plan till sista hindret i omhoppningen… men, men… det var en bra känsla och en bra runda!

2:a blev vi!

phuppstalld

Varje dag så känner jag sådan lycka för att få ha Phantasia, hon är en så otroligt snäll och trevlig häst som så gärna vill vara till lags. Jag vet att jag ibland tjatar om det och det betyder inte att mina andra hästar inte är lika fina, alla har de ju sina originella egenskaper, men en ”Phantasia” häst som är en så trogen kompis i alla lägen som jag haft så länge nu och vi känner varandra så bra, hon får mig bara väldigt ofta att känna sådan lycka och tacksamhet att jag får uppleva det med en häst, med henne <3

pharevarv

 

Söndag och nya tag – dressyrtävling för Chindra och Gullan!

För Chindra var det också länge sedan vi var iväg hemifrån och hon var lite spänd inför första klassen som var en LC:1.
gchtrav

Gullan fick kämpa en del för att faktiskt få henne runt banan med dressyrstaket och domarbord och hej och hå till en början, före jag började filma framförallt 😉 ifall det inte märks så mycket på den kontrollerade, relativt lugna och stiliga ritten av Gullan sedan…

Trots det blev det ändå ett rätt så bra resultat med dryga 61%.

chhuvud

Efter en stund funderande så bestämde vi oss för att Gullan skulle rida en klass till. Chindra var inte riktigt i gängorna i LC:n och kanske skulle hon få en bättre upplevelse av att gå en klass till och lära sig att det är ok att vara på tävling och slappna av lite. Så småningom kommer hon nog tycka att det är kul men just nu måste jag säga att hon fattar ingenting av vad vi håller på med 😀
Ett vanligt fenomen med gröna hästar på tävling. De vill nog hellre åka hem till hagen och kompisarna!

gchgalopp

LB:1 vilket också blev en debut i LB för Chindra, gick betydligt bättre möjligtvis kunde Chindra låtit bli att försöka springa ut från banan vid ett tillfälle och det blev lite soppatorsk på slutet men hellre en trött hyfsat glad och avslappnad häst än en spänd och obekväm så tummen upp för 2 klasser per tävling för Chindra!

Det räckte till en 4:e placering!!!! Vilken framgång och utveckling under en och samma dag!

Gullan och Linn har ridit Chindra sedan igångsättningen av hästarna och verkligen jobbat för att utveckla henne, Gullan trimmar också lite extra inför tävlingarna och den utveckling som Chindra gjort i kombination med ett mognare sätt och kropp efter vilan visar på mycket stor utvecklingspotential i denna häst!

chrosett

Är förstås väldigt stolt uppfödare OCH hästägare och njuter av varje sekund som de dansar fram på banan. Chindra som visar mer och mer gångartskvalitéer samtidigt som hon hoppar som bara den! Vilken häst!

Jag nämner med flit inte de moment på tävlingen när Chindra inte alls ville gå in i lastbilen och bete sig som hon borde eller de gånger som hon agerar som en tjurig kossa. Ha ha…

Jag hoppas att jag framöver, någon gång, ska få till det med Chindra själv med tävling och att jag ska känna mig bekväm att rida henne, men just nu är det fokus för Gullan och Chindra tillsammans och jag kan bara tacka och ta emot den fina hjälp jag får med Chindra av både Gullan och Linn! <3

Nästa helg blir det dressyrhelg för hela slanten, Phantasia och Chindra blir det som ska tävla utomhus denna gång och väldigt nära oss i Botkyrka så det ser vi fram emot. Så då återkommer jag med nya resultat så får vi se hur det går då! 🙂

Hörs!