En effektiv dag

Stall Lövholmen

Idag blev det skrittmaskinsdag för Skrållan som kändes lite mör igår efter första Per träningen och eftersom Gullan kommer och motionerar grå nr 2 idag så passade jag på att göra annan nytta – tvätta maskin och bilar! Idag var det verkligen vår i luften, sol och milt väder så det var riktigt trevligt att vara ute hela dagen för det tog en väldig tid att få detta gjort, speciellt med lastbilen som är sjukt jobbig att tvätta för att den är dålig i lacken och egentligen behöver lackas om men vem har råd med sådan lyx?? Nä, gnugga på bara och ju mer jag spolar den desto mer lack ramlar av.. suck. Jag valde inte rätt lackfirma kan man säga, jag tyckte väl att det var väldigt billigt att lacka den…

Startade upp med ”Grodan” som blev som ny efter skänhetsbehandlingen! Enkelt och snabbt gick det att tvätta den, smidigt, i motsats till föregångaren, så ytterligare ett plus blanda alla andra i listan till Grodan då!

Gick vidare till polon ”Polly” som också är en grålla men betydligt lättare att hålla rent än de med päls på och vita svansar. Polly blev mycket fin!

Sist då, dumt nog eftersom detta var absolut jobbigast, blev det dags för ivecon ”Ivan”. Alltså nu måste jag bara göra en inflikning att jag absolut INTE brukar namnge materiella ting, jag vet inte varför det råkar blivit så med dessa tre stål- och plåtvänner som jag har men de har helt enkelt fått namn uppkomna ur något skämt någon gång och så har de liksom fått bli kallade det sedan, ibland ska jag väl tillägga, för Ivan kallas oftast för lastbilen bara 😉 hi hi

Efter en lång stunds gnuggande blev i alla fall även Ivan ren och vit igen!

Började frysa lite om händeran mot eftermiddagen då det sakta gick nedåt på temperatur mätaren och solen försvann men det var härligt med lite sol den korta tid det varade…

Kände mig lite mör efter att tvättningen var klar och kände väl mest för en stunds soffsittande men icke, sandning stod på schemat så det vara bara att be snällt till Fredo att vi kunde ta stora traktorn för lite snabbare och effektivare jobb. Hopplöst med detta väder alltså, man hinner inte mer än skicka ut all sand så regnar det bort för att dagen efter komma snö igen och sedan bli tö som fryser till is och så börjar allt om igen. Detta är helt klart mitt år och med det menar jag att när det är mycket snö, som förra året, då är det Pelles år för då får han ploga och förra året var det helt hysteriskt men snömängden som förmodligen inte passerat någons uppmärksamhet (kanske de som bor på Karlavägen möjligtivs) så jag får väl igen då för gammal ost nu… 😉

Ikväll kommer jag definitivt somna gott och det kan behövas eftersom jag typ det senast året inte kan vända mitt dygn rätt eftersom det är otroligt spännande att vara upp sent på kvällen eller NOT, men jag tycker det är så tråkigt att gå och sova så jag kan sitta vaken alldeles för länge vilket straffar sig genast dagen efter dvs varje dag nu då när jag tycker att jag inte hinner med allt jag tänkt… Öh? ”…men gå och lägg dig tidigare då så kan du ju gå upp tidigare!” Jaaa! Jag vet!! Men det går inte… Väntar på våren och förnyad energi boost.

Idag fick jag i alla fall mycket gjort, till och med så funderade jag nu på kvällen om det var idag jag hann med allt, ha! Så nu väntar jag med spänning på ny insomningstid..*gäsp*..