En ganska bra dag

Stall Lövholmen

Frånsett att nattens sömn inte varit något vidare bra så har dagen blivit en ganska bra dag. Igår kväll somnade jag redan vid 20 tyvärr och då vet man ju vad som väntar, jo nämligen att vakna igen vid typ 23, klarvaken, och sedan titta på TV och bara hoppas och vänta att man ska bli trött igen så man får sova till morgonen. Det gjorde jag och somnade till slut men sov oroligt och vaknade vid 8, rena sovmorgonen!

Normalt sett brukar jag få lite ”natt-ångest” av att vara vaken på natten så där, men inatt kände jag mig lugn, troligtvis för att det inte finns någon stress att jag måste upp en viss tid ”som vanligt” men jag föredrar förstås att sova på natten och vara vaken på dagen.

Förmiddagen spenderades inne, gjorde lite sjukgymnastik, kollade TV, svarade på mail och lite annat fix och vips så var det dags för lunch. Fredo har dragit igång värsta storkoket och gör mat till oss för flera dagar i rad, väldigt praktiskt, så är det enkelt att bara värma när det är dags att äta. Mat tiderna är viktiga och en del av dagens höjdpunkter på något vis, ett sätt att ta sig igenom dagen att ha fasta tider för det.

chindraridbananSedan blev det utomhusaktiviteter. Jag har blivit mycket bättre på kryckorna nu, orkar hoppa längre och kan pausa på lite andra sittföremål än rullstolen utan att känna mig ”otrygg”. Jag har dessutom inte rullstolen inne längre utan gör alla förflyttningar med kryckorna istället. Känns bra och mindre krångel att släpa på rullstolen upp o ned hela tiden vilket uppskattas av Fredo.

Gjorde ytterligare lite sjukgymnastik blandat med kryck-gående och rullade sedan iväg till stallet för att hälsa på Chindra som kom hem igår. Hon blev först lite vild igår när hon fick komma ut, även om det är i sin lila sjukhage, och höll nästan på att ramla rapporterade Natalie, fattas väl bara det nu också att hon ska trilla omkull. Hon verkar i alla fall ha lugnat sig nu och verkar trivas med sin nya utsiktsplats vid ridbanan.

Hon ser också både Skrållan och Phantasia därifrån och har ju väldigt lyxigt att hon kan välja att vara inne eller ute 🙂

chindraboxhagesjukhagechindra

Under stall visiten träffade jag Natalie och Gullan som vari full gång att rida ut. Hälsade lite på dem och pratade en stund, såg mysigt ut när de gick iväg, de skulle ta den långa golfrundan i solskenet.

Själv fick jag stånka vidare på kryckorna en stund till…

natalieogullan

 

dusharNär jag varit ute en stund kan det gå ganska fort till att jag känner att jag måste in och lägga mig snabbt, inte varje dag men så blev det idag så rätt som det var så fick jag rulla hemåt och stånka uppför trappen och dimpa ned i soffan. Låg där och pustade ut lite för att ladda om till dusch.

Man får planera sina dusch dagar numera vill jag lova, inte för att det är jättejobbigt nu när jag kommit in i rutinerna men ändå det här med att plasta benet och sedan inte kunna duscha hela sig är lite meckigt och det vore ju så härligt att få duscha BÅDA benen!!!…

Så här ser det i alla fall ut när jag plastat benet, med lufthål för foten längst ned, baxat in mig i den lilla duschen sittandes på en s k dusch stol som är ett av de hjälpmedel jag fått med mig från sjukhuset.

Väl på plats är det ganska trivsamt och så SKÖNT att duscha, oj vilken lyx! Man får vara försiktig när det är dags att komma ur duschen, kryckorna glider lätt åt sidan om det är blött på golvet så många handdukar först och sedan upp och ut. Mitt hår är extremt tovigt av sig så en stund till måste jag spendera sittandes och reda ut det med hjälp av alla möjliga balsam preparat. Men sedan är jag klar att krångla mig upp i soffan igen, ren och med rena nya lakan och filtar ska jag nu försöka mysa resten av dagen och hoppas att benet håller med och känner sig nöjd med dagens aktivitet!