En härlig midsommardag

Stall Lövholmen

Så här två dagar efter midsommarafton får jag ta mig i kragen och berätta hur den stora midsommardagen blev och det blev faktiskt väldigt bra! Har alltid en viss tveksamhet att det ska bli kul på midsommar, har någon slags checklista jag bara måste ha vid varje midsommar, det är:

– vatten i närhet, helst skärgård!!!
– musik, helst live, gitarr o sång helt enkelt!
– traditionell sill lunch med familjen
– bästa kompisarna med såklart till kvällsfesten
– fint väder men det kan gå bra ändå
– något mer finns nog men kommer inte på nu…

Så, i år blev det ganska många check på den listan, helt klart bra väder! Mycket mysigt, sol men lite blåsigt och det gillar ju jag. Det blev en CHECK på vädret denna dag!
Dagen började frånsett hästarna först, med sill lunch med familjen: CHECK!

Värd för lunchen som vanligt Rickard (bror) och Ulrika (fru) och alltid lika god mat och välordnat, mycket hög midsommar feeling. Föräldrarna på plats och intaget av sill blev tillgodosett och en snaps och ett glas vin slank också ned. Det blev sill-koma en stund efter så jag fick anstränga mig för att piggna till inför nästa anhalt, nämligen Sandviken utanför Södertälje. Nytt resmål för denna midsommar som förra året firades i ”skärgården” i Grödinge.

Sandviken och villan som festvärdarna Pasi och Sara bor i var fantastiskt fint, och så var det ju det här med vatten, min främsta punkt på min ”lista” så även här får jag säga ett stort CHECK!

Jag hann inte mer än komma dit, få en välkomstdrink och säga ett hastigt ”hej” till någon gäst jag aldrig sett förrän jag tvingade med Fredo ned till den detta härliga vatten som skvalpade härligt i vinden! Skål!!

 

Efter en (alldeles för lång) stund hade vi så småningom grillat och laddat tallrikarna med oerhört mycket (för mycket) mat och jag glufsade glatt i mig detta och sög vidare på mina vinglas och fick så småningom nästa mat-koma och funderade både en och två gånger om man kanske skulle ta och åka hem? Det här med att gå på fest där man inte känner någon, det kan vara både kul men också jobbigt för att man inte känner sig social och det här var dessvärre en sådan kväll. Det blir alltså inte en check här. Efter några tappra försök att prata på om allt mellan himmel och jord med några okända beslöt jag mig för att ta ett till glas vin istället. Till min glädje drogs det då igång med lite musik och alltså detta är ju faktiskt inget jag eller fredo är vana vid, super välordnad och genomtänkt fest, stället hade pool (!) och på balkongen till huset var det riggat för live-band! Tjoho säger jag bara!

Ja, vad ska man säga, perfekt helt enkelt så musik punkten på min lista fick en rågad CHECK!

Sällskapet på plats var ungefär 25 personer och ju senare det blev desto fler droppade av och vi hade den stora fördelen att få bli körda hem denna kväll men fick då vackert vänta tills det var dags för denna hemfärd som inkluderade fler intressenter än jag och Fredo. Mer vin igen alltså…

Lyckades tvinga Fredo till en till bild, alltså man måste ju dokumentera en så trevlig dag, inte ofta vi är ute heller tillsammans även om vi ses jämt hemma så är det ju inte samma sak!
En stund senare blev jag lite utråkad på min plats där jag parkerat så jag plockade upp en gitarr och började poppa lite för mig själv och vips så var det ett litet gäng sångfåglar omkring och så satt vi där sedan i några timmar och skrålade och körde alla hits vi kunde komma på vilket som vanligt är typ inga eftersom all låtrepertoar man någonsin kunnat inte alls koms ihåg på midsommarafton kl.03.00….

Någon timme senare blev det dags för hemfärd och omkring 40 min senare sov jag, förmodligen med öppen mun, snarkandes, i sängen och dagen efter det dvs igår var ju som väntat seg, seg, seg, seeeeg… och även idag är det segt. Jag har helt enkelt ingen festkondis 😀 Men kul var det och då får man stå ut med konsekvenserna. Får se fram emot morgondagen som förvisso är en tråkig måndag (gillar INTE måndagar) när jag måste sätta igång och göra lite nytta igen, men jag är i alla fall garanterat piggare imorn och hellre pigg och jobba än seg i soffan. Hästarna har fått ”hej-då-vi-ses-på-måndag” semester några dagar under den här midsommarhelgen och jag har känt mig extremt ledig, skönt! Nu får man se fram emot kräftskiva istället, har dock inte lika många punkter på min lista då, då är det bara ”bästa kompisarna” som gäller! 😀