En heldag utomhus!

Stall Lövholmen

Idag blev det en riktig heldag ute, först har jag hoppat både hästarna och sedan tagit tag i lite saker på gården som måste göras, hann också med att ta ned avdelningen i ligghallen som vi hade när Natalies ponny bodde där.

hibbihopparHoppade Hibbi först och det gick faktiskt riktigt dåligt idag 😀 Hon var sjukt fjantig i ridhuset och skulle inte gå nära sargen ELLER hindren, jaha, då återstod typ en liten volt att snurra runt på en stund för att se om det släppte när den värsta överskottsenergin lagt sig.

Det gjorde det inte. Eller ja, lite kanske men inte mycket. Var på väg att ge upp för hon brukar aldrig vara så spänd och tittig och nervig och allt på en gång, stark och pigg och totalt 3 år gammal igen liksom.

Vet inte vad det var med henne idag. I vilket fall fick jag till slut till det och då hoppade hon konstigt nog bra och utan att glo på hindren när hon väl skulle över? Konstigt!?!

Både Hibbi och jag blev rätt svettiga efter det passet och sedan var det dags för Phantasia.

phhoppat

Hon har gått in något slags superlugn kring att stå inne i boxen och vänta på morgonen medan jag rider Hibbi, Ph brukar ju alltid bli rätt uppjagad när hon inte får gå ut i hagen men hon är så lugn och fin nu så 🙂 Njöt faktiskt extra mycket av att rida henne idag, lugn och rutinerad, ingen fjantighet eller tittighet där inte! 😉 Hoppade inget högt med någon av dem utan mest bara för att hålla igång hoppningen lite.

röcklMåste ju nämna att jag för ett tag sedan köpte ett par Röckl handskar för första gången i mitt hästliv, alla pratar ju om att de är så bra och jag har tittat på dem och liksom känt att va? är dom? Men, nu tycker jag att de verkar riktigt bra i kvalitén så det blir nog fler av dem så småningom 🙂

Har funderat fram och tillbaka hur jag skulle göra med den avdelning vi gjorde i ligghallen till Natalies ponny Molly som bodde där innan, om jag skulle ta bort den eller inte. Idag bestämde jag mig för att ta bort den, dels för att jag vill att hästarna ska kunna gå in när det är regn dagar nu när ligghallen väl finns där och kan användas och dels så kanske det åter igen blir så att några hästar ska bo där och avdelningen är nog ingen bra idé då, tycker det fanns viss skaderisk med den så då måste det helt klart vara hästar som är väldigt bekväma med varandra som bor där inne tillsammans eftersom ytan blir mycket mindre.

river

Det tog sin stund att bli klar med nedmonteringen, kände mig riktigt nöjd efteråt! Detta är en typisk sådan punkt jag kan ha på min att-göra lista men som jag drar ut på in i det längsta, alltid skönt att ”checka” 😉

ligghallklar

Hästarna var nyfiket i krokarna av mig och Avanten hela tiden och undrade vad jag gjorde, när jag var klar gick de raka vägen in och parkerade på varsin plats i hallen, när jag gick in runt 16 tiden hade de fortfarande inte gått ut i hagen, de gick omvartannat mellan hallen och gruset/maten utanför – bekväma hästar det där 😉

De har varit otroligt svåra att få in de senaste dagarna så jag funderar på om de kanske ska få bo ute nu några dagar då om de så gärna vill??! 😀 Får se vad de säger ikväll när jag kommer hem. Ska strax iväg på mysig middag (även om jag känner mig lite mosig efter all frisk luft idag!) och imorn är Fredo hemma igen <3 och snart är det ny ”riktig” vecka!! Då känns det som om ”allt” drar igång, julen och alla helgdagar är över och jobb väntar! 🙂