En helhelg med dressyr!

Stall Lövholmen

Helgen som nu är över blev en riktig helhelg med dressyr, väldigt kul! Gullan och Phantasia har varit så duktiga och resultaten i LA fortsätter att vara stadiga!

I lördags var vi i Haninge där det blev en LA klass med resultat på 62%, en bra tävlingsplats och bana tyckte vi, Ph var ganska på G och tyckte det var kul! Dock har hon en tendens att spänna sig väldigt, det är lika på hopptävlingar, så hon blir liksom lite hastig då i sina rörelser och kan kännas seg för att hon är nervös och inte går fram riktigt. Hon behöver mer rutin för att slappna av, speciellt de gånger när det bara är en klass per tävling. Är det två klasser är hon betydligt mer lugn i den andra klassen.

Igår på söndagen var vi i Farsta och där blev det två klasser, de hade en fiffig lösning på sin dag med två klasser på fm med bara 15 ekipage i varje – väldigt bra! Ganska kort emellan klasserna vilket passar Phantasia bra, då blir det inte någon lång och otålig väntan i bilen.

Första klassen, LB, gick det jättebra i vilket blev en 3:e plats! I andra klassen, LA, gick det också jättebra, bättre än på lördagen men resultatet detsamma dvs. 62% så nu har det alltså varit tre LA starter där alla legat på 62%.

Film från LB:0

Film från LA:1

Frånsett det enligt min åsikt konstiga bedömningssystemet i denna gren så är det väl bara att öva vidare och få till allt ännu bättre om det ska bli rosett även i LA. Tyvärr är det ju inte så mycket tävlingar kvar nu för säsongen så det får bli mer i vår då målet är Msv, men en till tävling nästa vecka hinns med innan det är slut på dressyren för denna gång. Därefter blir det hoppning igen innan hela tävlingssäsongen är över för i år.