Energin åker berg- och dalbana

Stall Lövholmen

Har haft två hektiska dagar på i princip bara Ikea. Otroligt hur något som Ikea fullständigt kan suga ut all energi som ev fanns där från början. Energin åker verkligen berg- och dalbana nu. Ena stunden peppad att göra klart allt och hej och hå ”vi ska bli klara till jul” för att i nästa stund känna mest för att sova.

I lägenheten hade vi ju inte så mycket möbler. Där såg det ju mycket ut eftersom den var på 70 kvm vilket jag tyckte var alldeles lagom. Jag är mer åt compact-living hållet än stort herrgårdshus… inte alls mitt önskemål hur otacksamt det än må låta. Det betyder ju inte att jag inte tycker det är fint och uppskattar det som det är utan mer att jag hade lika gärna kunnat bo på väldigt liten yta så länge den är mysig.

Hursomhelst, få möbler på 350 kvm blir ju liksom bara som ett par jollar som skvalpar runt på Östersjön. Det känns mer eller mindre tvunget att göra möbelinköp för att få till ett mysigt ”compact living” då i husets alla hörn istället 😉 Därav dessa Ikea turer. Behöver jag säga att alla andra människor just nu också tycker att besök på Ikea och göra om i huset före jul är en jättebra ide. Great. Det betyder långa köer och trängsel.

Tålamodet är inte det bästa alltså.

Men vi kämpade på och fick med oss i princip allt det sista vi skulle ha på två dagar, första dagen fick vi åka till Barkarby på andra sidan Stockholm för att vi skulle köpa rosa fåtöljer som NATURLIGTVIS skulle utgå i Kungens Kurva som är nära oss. SÅKLART.

Nåja, vi fick tag i dem och hästbilen har åter kommit till undsättning för att få hem allt. En gigantisk kandelaber åkte med hem också och stod fastspänd på en av hästplatserna i bilen ha ha… 😀

kandelaber

sängbordEftersom det kostar så mycket med möbler köper vi billig inredning och tillverkar detaljerna själv, det mesta i huset är gjort av Metod köksinredning faktiskt, men med lite piff på det så kan det bli en helt annan stil.
Som dessa sängbord till exempel..
Köksskåp med egen skiva ovanpå, andra beslag och ben samt tapet innanför glaset och vips – egen design. Förstås inte modell exklusiv och antik möbel men det duger till oss.

Nu har vi ett liknande projekt med både tv bänk, skänk i matsalen samt förvaring för CD skivor sisådär en 600 st (!!!) och det är förstås inte helt enkelt att hela tiden tillverka alla dessa saker, det tar ju tid och energi att man inte bara kan packa upp och montera och vips så är det klart liksom.

Hungrig som sjutton blir vi också av allt.
Igår blev det lunch på Pizza Hut. Har nog bara ätit där en gång tidigare. Gott.

pizza

Sedan den mastiga fondtapeten senast har inget nytt hänt efter 2 heldagar med ärenden så nu är det nästa steg som gäller dels med projekten ovan men också mina gardinbestyr.
Kul? Nej. Vill bara få det klart.
Många gardiner som ska upp? Ja, massor.
Är de i rätt längd? Nej.
Måste alla sys och lirkas i öljetter. Ja.
Suck.
14 dagar till jul.
Bråttom, bråttom.

HridhusetFör omväxlingsskull har jag tagit mig tid med mer ridning senaste dagarna så Hibbi som plötsligt vände och kändes bra kunde vara med på en enklare och lugnare Haking träning igår, den sista för terminen.

Det var så kul! 🙂 Hon kändes fin i kroppen och den seghet och ovilja hon haft verkar ha gått över?

Det känns alltid bra att avsluta träning och tävlingsterminen på ett planerat sätt och det tycker jag att det blev nu så jag är nöjd.

Idag ska Chindra och Gullan vara med på Pelles dressyrträning så det ska bli väldigt spännande!
Hon ska förstås göras fin för jag tänkte fota och filma lite på ”premiären” 😉

Nu får jag väl återgå till mina sysslor… roligare att blogga. Ute regnar det och blåser, tur det inte var riddag idag. Hästarna har ligghallen öppen och klara sig bra och jag får helt enkelt se till att få något gjort varje dag nu fram till jul.

Så… hej så länge! 🙂