Etapp 2..

Stall Lövholmen

Idag blev inget enligt planen. Jag såg framför mig en vilodag efter två arbetsamma ”markarbetes-dagar” på gården men icke… Pappa ville ånga på med att betongen som var nästa steg sedan gårdagens arbete blev slutfört så efter att ha insett att det måste få tid på sig att bränna/torka innan trafik måste fram så kände vi oss tvungna att sätta igång redan idag.

Känner mig ungefär som om jag hade huvudet i en ugn för tillfället, efter 3 dagar nu ute i luften hettar det så mycket att man kunde tro jag åkt slalom i snöstorm och blivit så där rosig, röd och mosig som man blir då vilket leder till att en power nap infinner sig direkt efter afterskin om den nu ens orkas med. Förr gjorde jag det men nu vet jag inte. Äsch, nu tappade jag ämnet. Jag känner mig varm i huvudet i alla fall, det var poängen jag skulle komma till 😀

När vi byggt på gården tidigare så har jag faktiskt inte fått någon egentlig ”egen” praktisk erfarenhet av allt som görs vid en byggnation, att se på och ”assistera” med det mesta flera gånger om som jag gjort ger ju förstås en viss insikt men är långt ifrån samma sak som att utföra själv. Så jag ville vara med och göra den här betongplattan så vet jag hur man gör om jag måste göra något själv någon gång.
Hoppas dock inte att jag behöver det för det var ju sjukt jobbigt!
Som om det inte vore nog med två dagars jobb innan liksom, ryggen ville idag verkligen inte böja på sig och när jag väl böjde mig ville den inte sträcka på sig, känner mig helt slut och vill för en vecka framåt helst inta horisontalt läge i soffan som vi ännu inte har… ja, ja, de obekväma fåtöljerna vi dras med istället får väl duga. Fast nu kan jag ju inte inta horisontalt läge i en vecka i alla fall eftersom jag har en massa annat att göra så det gör väl detsamma, ni förstår vad jag menar. Lite vila vore inte fel.
Äsch, nu svävade jag ut ifrån ämnet igen tydligen. Ha ha.. 😀

Idag har jag då fått en praktisk erfarenhet i hur man gjuter en platta.
Vi har alltså formsatt idag, imorgon ska det gjutas, så jag kanske ska skriva formsättning då och inte gjutning, det blir ju inte förrän imorgon. Då får jag en praktisk erfarenhet i det.

jagspikar

Lite trämaterial som blivit över fick bli vägg för denna 10 cm höga betongdel som ska kompletteras utanför den gamla för att täcka det avlopp vi gjort och därmed göra det möjligt för tung trafik att gå över det här området utan att vi måste göra om avloppet igen… fy, kan knappt föreställa mig att göra om allt igen..

Jag bankade ned kilar och skruvade fast plankorna, tur jag snickrat relativt mycket så det går både smärtfritt och rätt snabbt att få ned dessa även om det blev en svordomar när de inte ville stanna kvar rakt.

fredoborrarFredo borrade hål i betongen för att sätta i armeringsjärn där, det blev en del sågande för att få i alla typ 30 rör!

fredosågar

Lite skön stämning är det när alla hästarna på gården står rätt nära och så där lite halvintresserat tittar på oss i godan ro medan vi jobbar, inga nerviga hästar här inte! De är minsann vana vid det här laget 😉

Jag la sedan alla armeringsnät som skulle ligga på plastkoppar en bit upp och Fredo och pappa fixade med ståltråd runt dem så de inte glider omkring.

Detta låter förmodligen inte så märkvärdigt jobbigt eller tidsödande men det tog hela dagen att bli klar, pappa sa muntert till en början att ”det här med formsättningen det är ju klart på ett kick, ett par timmar kanske…?” jo just det, ett par timmar… skulle inte tro det. Därav att huvudet känns som om jag haft det i ugnen tillsammans med varma mackorna igår kväll ha ha 😀

klartarmeringFärdigt blev det i alla fall och vi kände oss duktiga att ha klarat av ännu en dag.

Nu ska det gjutas imorn vilket tack och lov får ske med en betongbil och inte för hand med egen blandare så förhoppningsvis kan vi mest stå och se på och stryka lite på betongen så den blir rak och bra… öh, ingen aning hur man egentligen gör det så jag lär väl få veta imorn då!

Tanken idag var att pyssla med min bokföring och diverse kontorsjobb som ligger efter, hade till och med sett fram emot att få lite ordning på pappershögarna som dräller överallt för att jag skulle bara få sitta ned, men det får vänta till i helgen då..

Vi fick förresten en annan grej gjord idag också, rätt ironiskt faktiskt och helt oplanerat.
Vi tog ju över ett antikt matbord med tillhörande stolar som vi tänkte ha i husets matsal, jag har väl egentligen sedan vi flyttade in letat på blocket och auktionsställen efter fler stolar då det bara fanns 5 vilket blir varken hackat eller malet, 4, 6 eller 8 känns väl mer som ett bra antal.

Inga stolar har dock dykt upp mer än alldeles för slitna varianter eller fel modeller.
Det verkade helt hopplöst så vi gav upp det här för några månader sedan och köpte en annan variant på stol billigt och så fick det bli lite udda stolar tänkte vi.
Men.. det blev ju inge bra alls 🙁 Moderna stolar i kombo med dessa… no no no.
Ut med annons på blocket och vips så var de nya stolarna sålda. Som tur var till samma pris.
Skulle det nu inte gå att få tag i RÄTT stolar ändå tänkte jag??? Jag har letat vidare men inget napp.

Igår kväll kollade jag av en slump på blocket och hittade dessa!!! Inte 100% likadana som våra nuvarande men väldigt lika, inget man kommer märka om man inte vet. Om det ens är möjligt att hitta EXAKT likadana så har jag i vilket fall inte tålamod till det nu.

stolar

Så vi tog oss till Huddinge idag, nära och bra dessutom alltså, och införskaffade dessa så nu är vi helnöjda verkligen, lite fix med dessa, omklädning bl a så kommer de vara som nya! Fast de är ju från 1800 talet… så nya blir de ju inte men ja, ni fattar. Ibland får man visst till en bra timing att jag hittade dessa! 🙂

Inställda i matsalen tillsammans med övriga 5. Den högra stolen nedan är de vi hade och den på vänstra sidan den nya, finn fem fel kan man säga, men snabbt sett är de lika.. 😉

stolarobord

Gullan har ridit både Phantasia och Chindra idag som tur är, Hibbi har några dagars vila och Elin, min nya ”häst- och stallhjälp”, har mockat och fixat lite så jag är väldigt glad och tacksam att jag inte behövde varken rida eller mocka idag, det hade nog varit droppen för min rygg som är först med att protestera vid överansträngning.

Nu blir det till att sova tidigt och förhoppningsvis återställa ryggen lite till imorgon för nya tag 🙂