Ett nytt bra år!

Stall Lövholmen

Jag måste säga att 2016 det blev inte så tokigt. Jag har faktiskt gjort lite nyårslöften de senaste åren, det har kretsat mest kring hälsa och mest kring mental hälsa det vill säga att hitta en optimal balans på allt i livet. Arbete, vila, göra roliga saker, hitta sätt att göra sina måsten utan att det känns så ”måste” osv. Väldigt svårt är det men det går bättre och bättre! 2015 var det att få så mycket som möjligt gjort som gällde vilket jag fick, 2016 var tanken att göra tvärtom, bromsa och göra lagom. Det gick väl rätt så bra periodvis. I år 2017 ska jag fortsätta på ”lagom” spåret. Så jag ser fram emot 2017 som ett nytt bra år! 

Länge sen sist så jag kör lite reversed vad som hänt sen jag skrev senast!

Hästarna först då…
Activias ”senskada” var kanske aldrig en riktig senskada, rätt så snabbt var hon bra igen men med ordinationen att få lite extra vila ifall att, men snart är hon redo att komma igång igen, skönt!

Hibbi fick i år igen (!) en rejäl reaktion på vaccinationen, hon blir verkligen sjuk av den där sprutan så nu gäller det verkligen att hitta ett annat preparat nästa år eller ansöka om dispens till slut för så här kan det ju inte hålla på. Hon får först en liten knöl efter sprutan som sedan växer till att fullständigt steloperera hela henne, hon kan inte röra sig på en vecka utan står som en staty i boxen och får tjocka ben som inte går ned på flera veckor sedan. Nu är hon dock bra igen, men en lite knöl är allt kvar? Någon som känner igen problemet??

hknolhalsen

Chindra var det ju en utdragen process med hos veterinären under hösten, egentligen för ganska små problem men som liksom legat där och gnagt ett tag. Till slut fanns ingen annan analys än att hon tros ha en mjukdelsskada ev. i en framhov eller i det benet. Det är en dyr historia att ta reda på om det är så och det är inte ens säkert att det går att få reda på trots alla moderna och dyra metoder för att ta reda på det. Så resultatet blev vila ett par månader och ta upp det igen sen med en svag men ändå möjlig förhoppning om att hon kan självläka detta. Så hon och Activia går och har det bra i lösdriften bland all snö.

Vilken vinter det varit vissa dagar!

vinter

… och mindre kul andra dagar! 😉

isigt

Åter till hästarna efter den väder inflikningen.

phvinter

Phantasia är väl den som inte haft några problem alls på ett tag, mer än rund om magen då 😉 men det är ju som vanligt… 😀 Hon har i alla fall hållt igång fram till jul och nu haft lite vila och ska väl också rulla (bokstavligen rulla) igång snart. Det har varit skönt att vara rid- och hästfri själv för jag har onekligen varit väldigt fokuserad på min musikaliska verksamhet de senaste månaderna. Långa och intensiva dagar i studion har det blivit.

julistudion

Så snart är det dags för en ny låt att komma ut på marknaden från mitt skivbolag Young Music Sweden.
Det är väldigt roligt att se att de låtar som redan släppts spelas mycket, bland annat har den här låten precis passerat 100 000 streams! Väldigt bra respons tycker vi som varit iblandade för debutsingeln både för den här artisten ”Felicia V” och för mitt bolag. Det kommer nog alltid kännas lite speciellt med den där första låten man släppte!

fighters100

Julen firade jag och Fredo med våra mammor i år, de var så mysigt! Så varför bara med våra mammor då? Jo, för att som i säkert många andra familjer så blir det ibland kaos kring jul och en massa beslut som ska tas hit och dit hur man ska få ihop allt så vi gav till slut upp om att få till allt perfekt och fick en av de bästa jular i alla fall jag haft på flera år istället!

julen

På nyår hade vi besök av Fredos bror med familj, lika mysigt hade vi då men det var jobbigt för hästarna i år igen med alla smällare alltså. Det är rejält här i bostadsområdet på 12-slaget…

https://youtu.be/Xor__gPHtes

Som ett krig liksom!
Hade bommat igen stallet så mycket jag kunde men det blir ändå lyhört när det är så nära. Mest rädd är Hibbi och minst rädd är Phantasia som mest undrar när det blir mat? Activia är inte heller så brydd medan Chindra sympatiserar med Hibbi, är Hibbi rädd är Chindra rädd men Chindra är inte rädd utan Hibbis hjälp.
På nyår är vi alltid hemma med andra ord. Hästarna behöver sin tillsyn.

Före jul då, jo då var det ju hästshowen i Friends med Gullan, där blev det inhandling av nya hjälmar.

nyhjalm

Vi var och åt julbord med stallgänget på Hågelby, många som kom med och mycket god mat!
Detta ställe rekommenderas! Även för deras luncher de brukar ha till vardags.

julbordstallet

Någonstans mellan alla datum fick jag följa med på lyxig weekend till Dalarna där Fredo spelade med Shirley Clamp på hennes julshow. Stället vi bodde på hade pool så det blev ett dopp där en stund och jag njöt av att se samma show i två dagar, jag är svältfödd på nöjen vill jag lova.

tallberg

Jag har lidit en stund hos tandhygienisten och hästarna har också fått en tandkoll, det var ett tag sedan sist. Jag fick mycket beröm för att de inte hade några bett- eller ridrelaterade problem så det var ju roligt att höra men däremot har Phantasia lyckats bita sönder en tand och det var inte så enkelt löst, så hon ska iväg så snart som möjligt för en genomgång av denna ev. fraktur och få en fyllning eller annan åtgärd och sedan hoppas jag att hon inte gör om det för jag anar att det inte är en billig kommande kostnad för detta.

tanderch

För stunden har jag en micropaus ifrån studion och ägnar mig åt administrativt arbete som ständigt halkar efter, bokföring, scheman till stallet, webbsidor som ska produceras, göras om eller uppdateras och så är det ju roligt att berätta lite här i bloggen också. Bara att blogga tar ju en stund. Fixa bilder i rätt format, skriva, tänka, skriva igen osv. Ni kan ju tänka er hur det går till när jag ska skapa en webbsida från grunden, det går inte fort det inte och sidorna som berör mitt företag, stallets, studions och skivbolagets är tyvärr alldeles för omoderna och ska göras om liksom bloggen, men det blir när det blir så att säga. Under året förhoppningsvis i alla fall 😉 Det var ju det där med ”lagom” – man hinner helt klart inte lika mycket när man ska leva ”lagom” ha ha 😉

Hoppas alla jag känner haft en bra jul och en bra början på året och att ni liksom jag ser fram emot 2017 med entusiasm inför vad det ska bära med sig för nya roliga erfarenheter… äsch, så där hurtig är jag inte som det lät nu… men jag känner i alla fall att jag lagt en massa dåliga erfarenheter bakom mig vilket är otroligt befriande och då kan väl allt bara bli bättre nu eller? 🙂

Hörs!