Ett steg till

Stall Lövholmen

Tankarna har snurrat sedan senaste kliniksbesöken. Tankehjulet har börjat stanna av och efter några nätters sömn på saken känns det som om jag kommit till klarhet. I huset har det hänt mycket sedan sist. Lite rapport om det kommer här idag men fortfarande återstår mycket och varför dela upp saker på flera år när man kan göra allt samtidigt och på en gång liksom!?! 😉

Det är inte helt tydligt och klart att Activia har problem av sin benbit, det är på något vis konstaterat.
Men det är så osäkert med allt kring hästarnas skador hela tiden att det till slut bara blir till att ta ett beslut.
Det har jag gjort.
AtjockibenOperationen ska bli av och jag hoppas innerligt att jag tar rätt beslut och att allt ska gå bra.
Det är lätt att vara efterklok. Förklok, kan man vara det? Ja, kanske, men inte i detta fall, hur jag än gör chansar jag och det finns risker både om jag avstår eller genomför.

På tisdag nästa vecka bär det av och jag kommer med andra ord att oroa ihjäl mig fram tills på onsdag i nästa vecka. Jag får försöka styra tankarna till något annat. Nu ska förvisso detta beslut stärkas ytterligare en gång till imorn när det blir hembesök av veterinären så jag hoppas VERKLIGEN att det inte uppkommer något som ska förvilla mitt beslut. Activia fick ett bandage igår då hon helt plötsligt var tjock i ett bakben, ok…? Jag vill helst inte ha fler problem nu mitt i detta, men det verkar ha gått tillbaka nu så vad det var vet jag inte och tänker inte heller analysera det mer…

Ph fortsätter läka sin hovspricka tänker jag.
Steg 2 blir att kolla henne igen när den inte är ett bekymmer. Det är planen med henne, hur lång tid det ska ta har jag ingen aning om och planen ändras väl snart igen misstänker jag men jag HAR i alla fall en plan just nu. Puh. Måste ha en plan!

Chindra fick i söndags prova skrittmaskinen!!!

chindraskritt1

Det tyckte hon var både läskigt och roligt tror jag, det tog väl ungefär 45 min innan hon slutade jaga gallret hon hade framför sig. På alla sätt försökte hon nämligen komma under, förbi eller över det här nätet som hon ansåg var i vägen för hennes framfart. Till slut så fogade hon sig, förmodligen av trötthet, efter samma tempo dvs skritt som det ska vara, som Hibbi hade.
Skönt. Då kan det ju faktiskt fungera att ha Chindra i maskinen framöver.

chindraskritt2

Nöjd över denna uppvärmning skulle Jenny, en tjej i stallet som nu ska hjälpa till lite med ridningen av Chindra då Alexandra fått problem med ett ben, sitta upp några minuter och rida i skritt och trav.
För säkerhetsskull longerade jag innan för att se om bensinen för stegring och bockning var slut, det var den och Chindra var dessutom HALT… Åh, alltså jag blir galen, vad var det nu då???
Utan att bli förvånad över det hela så var det bara att leda henne till stallet och sadla av.
Hon får med andra ord delta i hembesöket imorn också.

Huset har fått två nästan klara gästrum! Tjoho, färg och tapeter och uppfräschning av gamla möbler, inget nytt mer än sängkläder och någon matta, älskar att kunna återanvända saker och spara pengar!!

lilarum3

Det lila rummet är mammas gamla sovrum, från grådassig sönder riven gammal papperstapet tapetserade vi en fond med grå-brun botten och lila blommor i olika nyanser. Resten av väggarna skulle bli målade lila i två nyanser.

lilarum2

Det blev ett rent helvete att hitta rätt lila nyans, vi målade och provade en massa varianter, inget blev bra, men till slut hittade vi denna färg som är väl mörk men rätt i nyansen. Den fick det bli, inga fler färger inblandat.

lilarum1

Rummet blev väldigt lila genomgående utan större brytningar i andra färger men so be it, det är ju ändå ”bara” ett gästrum ha ha 😀
Är glad att mamma och pappas gamla möbler med mässingsinslag fick rätt färgnyanser för att passa in, furugolv och lila tycker jag fungerar och även de här bruna antika möblerna smälter in bra och blir väldigt fina med rätt nyanser runt omkring sig. Så jag är nöjd men skulle inte välja lila igen… Puh!

blåttrumDet bå rummet, gästrum nr 2, där har det gått lite lättare.

Rummet är ljusare, bara det bidrar ju till inspiration, det var en klar plan från början att ha beige och mörkblå i kombo, hade sedan flera månader hittat gardiner och en matta på Ikea som jag gillade mönstren i.

Lite trubbel hade vi förstås med rätt beige nyans, beige är alltid svårt, det går ju åt grått, rött, rosa, svart ja you name it, i nyanserna….

Vi tyckte den här färgen kändes lite ”fiskbulle” först men på hela väggen blev den toppen!

Lite känsla av gammalt och nytt har vi försökt med i alla rum hittills, åh det är så kul att inreda!!! 😀 😀 😀
Är mer nöjd med det blå rummet och i och med dessa mer färgstarka rum i jämförelse med vårt grå-vita egna sovrum så har jag fått blodad tand, mer färg!!!!!
Och mer stormönstrat, mycket roligare än små mönster 🙂

blåsäng

Furun i rummet har jag åter försökt att nyttja till det bättre, med blått och beige blir furun bra tycker jag, den blir mustig istället för tråkig och orange. Sängborden är mamma och pappas allra första sängbord de köpte till en dubbelsäng för hundra år sedan, kul att de fick komma till användning. Kistan likaså och ja, alla möblerna i det blå rummet, de har sina rötter både hos Fredos och min familj. Rätt placerat och med kanske lite ny färg går det att göra mycket med redan befintliga möbler som man vid en första anblick kanske tycker är helt fel stil och fula.

Till hallen har jag hittat fina rea tapeter på halva priset, toppen med sådana fynd!! Där kommer nyanserna gå i grön-grått, den här färgen är svår att återge så här men väldigt mild och fin i verkligeheten, målas och fondas ska det alltså i hallen.

gröntapethall

Det är lätt att ånga på med fler idéer hela tiden, att det ska GÖRAS är inte samma sak. Men jag får verkligen tusen idéer hela tiden, det går inte att stoppa… så nu vill jag att vi ska göra en fond (eller flera? Kanske måla också!?! :)) i vardagsrummet också!!! Mer färg!!!

rosatapetguldtapet

ljusrosaHar tittat på rosa, vinröd, hallonröd, tranbärsröd, något åt röd-rosa hållet. Alltså som fond till de beige-aprikosa befintliga nyansernai vardagsrummet. Visst det är bra med diskreta tapeter i övrigt men i hela detta stora rum blir det en aning tråkigt och det gäller att bryta av för att få liv i det.
Frågan är bara vilken avbrytning??

Ha ha, den knallrosa ovan blir det nog inte, även om det vore coolt, men det kan bli helt fel i stilen och dessutom kommer jag tröttna på den på nolltid, men häftig tapet! Fredo älskar ju färg mer än jag så han tycker vad som blir great liksom. Tur det så vi inte behöver vara oense!

Till ett rum som inte används dagligen eller kanske till studion där allt är i rosa så kan en sådan stark färg och tapet bli liksom upplyftande och energigivande men i vardagsrummet där vi ”bor” är det nog bättre med en något diskretare, eller?! 😉 Hm… får se.

lastbillagadrampengummiHar lyckligtvis fått arbetshjälp denna vecka med en reparation av lastbilen, det var verkligen behövligt!

Oj så hästarna bitit och sparkat sönder all inredning, diverse lagningar av den invändiga lådan som är framför hästarna (där de ÄTIT upp det gamla gummit) samt rampen upp med nytt gummi har skett.

Gummit på rampen var verkligen välbehövligt och blev jättebra med super grepp i för dem – problemet är bara att nu blev den så tung att den inte går att lyfta…!!
Suck.. nya gasfjädrar kanske? 😉

På utsidan hade bilen lite skador som också är fixade och även vadderingen i mellanväggarna var sönder på sina ställen. Lastbilen fick dessutom nyligen om omfattande service så nu känns den säker och bra att köra för både mig och hästarna! Jag fick för en tid sedan lite ersättning för min skada med knäfrakturen, det har gjort arbetet med att renovera lastbilen möjligt och jag är väldigt glad och stolt att ha lagt de pengarna på en behövlig punkt och inte en ”vill-ha” sak för att inte tala om ett tråkigt och enkelt sparande… 😉 ha ha
Lite redo att prata pension ändå efter mitt efter eget tycke kloka beslut om placering av pengarna 🙂

hibbipåturÅter till hästarna.
Hibbi är den enda som är igång i dock(u)huset, vi tar härliga turer i höstvädret och hon känns fin i kroppen och i formen!

Övriga strövar runt i hagen om dagarna och inväntar nästa steg i utredning och vägen mot tillfrisknande och igångsättning igen.

Eftersom vädret varit mer eller mindre fantastiskt hela hösten så här långt så saknar jag att rida och träna och köra på med dem allihop, det är lätt att bli sugen på det när all skötsel runt omkring underlättas av bra väder. Mitt i vintern i minus 30 och snöstorm, kan de inte välja att tajma sina skador då om de nu prompt ska ha dem överhuvudtaget???! 😉

Ja, det är lätt att tappa stinget och energin lite för hästarna när nästan alla av dem är ur funktion.

Hellre att alla är igång, mår bra och ska ridas och det blir mycket att göra åt det positiva istället än att dagarna bara består av att mocka efter dem och leta efter nya fel på dem.

Imorgon hoppas jag få något mer svar om något.
Mamma är förresten på eventuell hemgång ifrån sitt boende, vi är osäkra på om det är rätt eller fel, provar vi inte kan vi inte veta så vi hoppas detta blir rätt beslut och att det ska fungera för henne och oss andra, det vore ju verkligen toppen om hon får stanna hemma i sitt hem några år till…

Så.. ett steg till då i rätt riktning med huset, hästarna, familjen och livet 🙂