Ett udda ben

Stall Lövholmen

Ja, hur gör man nu, höger ben är normalt och vänster ben är för tjockt – för alla mina stövlar…! Jag har hittills ridit i ett par Ariat ridskor och det fungerar ok men saknar stöd för vaden och är ju van att rida mest i stövlar annars även om jag gärna tar skor enbart när det är varmt på sommaren. Stövlar känns ändå mer säkert och stabilt att rida i och det är verkligen angeläget att ha så mycket stadga som möjligt nu.

Jag har varit och provat lite shortchaps eftersom jag sedan länge inte använder detta och inte har några, är inte så förtjust i shortchaps eftersom det är lite krångligare att få på sig dessa och de går inte på alla skor, ex så är ju Ariat skorna väldigt ”tjocka” kring ankeln och där blir det så tight med alla shortchaps.

Provade därför Ariats egna shortchaps och de var verkligen konstiga i sin passform?! Hur kan ett sådant märke göra så otroligt budget liknande shortchaps till sina superskor??? De var inte bara fula utan de var också stora och plufsiga i ankeln medan de ”smet åt” som de borde kring vaden, poängen är väl ändå att de ska sitta slimmade på hela underbenet kan jag tycka!

Provade lite Hööks shortchaps då jag inte vill lägga några pengar på detta egentligen, men dessa var för höga allihop utom några svarta som fanns i olika vidder och de var så pass dyra att det liksom inte var värt det för den kvalitén.

pralantiJag inser att det kanske kommer vara en konstant svullnad i mitt ben till nästa år så jag måste hitta en lösning för detta som jag också kan tävla i, någon tävling blir det väl innan året är slut och även i vår, kanske benet har gått tillbaka i normal vidd då? 🙂

Som det är nu får jag upp dragkedjan i stövlarna till strax över ankeln, jag får inte upp den alls med andra ord, har ridit lite så men fortsätter jag med det förstör jag dragkedjan.

Känns ju väldigt surt eftersom jag som jag tidigare skrev beställde ett par nya stövlar PRECIS innan jag ramlade av, dessa ligger bara hemma i arbetsrummet och ser fina ut nu 🙁

Jag har nu kollat på Parlantis alternativ, det är ju mitt favoritmärke på alla kläder under knäet 😉

Har hittat följande produkter som jag ska kolla priser på, jag har senaste gångerna fått väldigt bra pris så vi får se om det går att göra en bra deal nu när jag precis köpt de andra stövlarna (som jag då INTE kan ha… suck!)

Alternativ 1
Skor och shortchaps i mörkbrunt, går nog att få i annan färg vilket jag helst vill, kanske någon mellanbrun?
Har tidigare haft skorna, väldigt fina, men de var lite små i storleken så jag sålde dem. Får i så fall ta en större storlek denna gång!

parlanti-minichaps_721ankle boots

Alternativ 2
Ny modell på stövel med elastiska delar, ser väldigt bekväm ut men är nog dyr… finns bara i mörkbrun (och svart men det vill jag inte ha) så det är ok men kanske lite tråkigt.

KKbootsKKboots skor

Helt klart sugen på denna modell i alla fall! Ser väldigt bekväm ut!

Alternativ 3
Dubai modellen som har elastisk baksida och i övrigt ser ut som mina andra stövlar, har haft dessa för några år sedan men de töjde sig rätt mycket så jag sålde dem av den anledningen då de till slut blev lite stora, hade ju helt klart haft användning för dem nu! 🙁 Finns nog tyvärr enbart i svart..

dubai2

dyon_comfort_285Dyon shortchaps har jag ju haft i olika omgångar och de gillar jag men det brukar bli tight över skon med dem, kanske kan de vara ett alternativ också om jag hittar några på rea, 2000 kr känns saftigt!

Då tycker jag nog det är mer värt att satsa på några stövlar i så fall med elastisk del så får jag kanske sälja mina äldsta stövlar och Ariat skorna kanske.. 🙁

Får se vad Parlanti kostar och hur lång tid det tar att få dem till att börja med, vänta 8 veckor har jag ju ingen lust med i alla fall.

Har letat en del begagnat men det är inte helt lätt att hitta rätt storlek där heller. Ska avvakta några veckor till och se om det händer något med benet på den tiden, annars är det nog risk att det tar tid, har hört från flera att svullnaden kan hålla i sig till upp till ett år…!