Falsterbo T&R

Stall Lövholmen

Så blev det äntligen dags för Falsterbo! I måndags närmare bestämt så satte jag mig på tåget för att åka de dryga 4,5 timmar det tar till Malmö. Boende fick jag av familjen Johansson-Eckert som hade en otroligt söt liten stuga bara några hundra meter ifrån tävlingsplatsen, kunde inte fått ett bättre läge!

Att åka tåg tillhör ju inte mitt favorit resmedel som är bil. Har väldigt lätt att bli illamående på snabbtågen och så blev det även nu så datorn åkte upp i typ 5 min sedan var det bara att sitta still och se ut genom fönstret hela tiden för att klara alla timmarna det tog att åka. Det var sååå skönt att kliva av när jag kom fram! Huset jag skulle bo i låg i Skanör centrum kan man säga så det blev en buss från Malmö och det var inte lika illa som tåget med illamåendet men inte kul det heller såklart…

Nåja, sedan blev det i alla fall väldigt roligt för redan på måndagen kunde jag slå mig ned tillsammans med Susanne och en kall sofiero och kolla 6-årshoppningens första kval!

Det ryckte förstås i shopping benen även denna första dag och fick tag i en jacka jag fick mer eller mindre impulssköp eftersom jag såklart hade med mig sommarkläder och i Falsterbo var det kallt! Blåsigt och ingen sol, typiskt då med min packning! Senare på kvällen satte vi oss ute på altanen vid stugan och njöt av en sommardrink gjord på smultronvin, sprite och med lime och jordgubbar i, mums!!

Dag nummer två bjöd på desto mer shopping, det är så kul att springa mellan alla tälten och även fast jag gått en hel runda kan jag gå en hel runda till och titta på samma saker för jag kan ju ha missat något!

Här kommer bilder på saker jag kollade in lite extra:

Supersnygga scarpati schabrak med swarovski stenar, köpte inte något nu då det bara fanns en prov ex i denna färg men blir definitivt ett sådant längre fram!! Fina täckeshängare fanns också men väldigt dyra….

Snygga gårdsskyltar är alltid kul att spana in, skulle vara snyggt med en sådan där röd hemma på gården! Trailer är jag ju absolut inte ute efter men kunde inte låta bli att titta lite extra på dessa Equi Trek som verkar himla smarta med sin sidolastning! Tränset Ariel från Glen Gordon var finare i verkligheten än på bild, får suga på karamellen om det ska bli ett sådant kanske…? 🙂

Under tisdagen som då var dag nr 2 blev det också en hel del träsmak i baken av att sitta och glo på de roliga unghästhoppningarna (sittdyna medtages nästa gång!) och självklart tog jag mig en bakad potatis med skagen som är en av mina favoriträtter! Mums! 😀

Efter två dagars promenerande bland alla tält på utställningen började jag känna mig nöjd, hästsaker i alla ära men det blir ju lite mycket till slut faktiskt och man känner sig mättad!

På onsdagen som blev min dag nr 3 var det dessutom väldigt mycket mer folk än måndag och tisdag som enligt mitt tycke är de bästa dagarna att vara där och se unghästhoppningarna och ha plats att titta på saker i tälten!

 

Under onsdagen var det också lite mer roliga inslag på hoppbanan med bl a vallning av får, lamor, ponnyhoppning och så fölvisning, gillade speciellt ett föl e. Cabachon som såg väldigt fin ut både i rörelser och exteriör, snygg också med 4 vita strumpor och stor bläs!

 

 

 

På kvällen väl hemma igen i stugan efter några intensiva dagar var det skönt att koppla av med ett glas rosé (!) som jag typ aldrig dricker men detta vin måste varit undantaget då jag normalt inte gillar rosé alls.

Det har verkligen varit toppen att kunna bo med bekanta och så nära tävlingen, nu åkte vi förvisso bil emellan stugan och tävlingen men mest för att inte behöva bära runt på saker om det var så att det blev någon shopping, vilket det blev såklart! 😀

Följande köptes:

En Anteras förbygel!!! Dyraste inköpet trots att det var 20% rabatt, hade gärna köpt ett träns också men det fanns inga Antares träns i rätt modell… 🙁 köpte ett Mia´s dressyrschabrak i brunt till extrapris, en billig tömkörningsgjord i nylon (som jag ska ha när jag har hästarna som handhäst) två fina skyltar, en till sadelkammaren och en till ytterdörren på nya stallet! Hittade ett brunt skärp med äkta swarovski för 349 kr, ordinarie pris 2495 kr så det blev mitt bästa fynd! Det blev också en sådan där smart ihopfällbar pall till tävlingsskåpet och slutligen en (helt onödig!) jacka som inte är med på bild som jag fick impuls köpa tack vare vädret!

Igår var det dags för hemfärd igen och som alltid är det ju skönt att komma hem så tågresan hem gick väl något bättre än tågresan dit men åksjukan pågick ändå hela vägen så jag var tvungen att försöka sova så mycket som möjligt, gick sådär, men till sluta var jag framme i Södertälje Syd där Fredo väntade med bilen och jag kunde äntligen slappna av och komma ut i luften och ganska snart var vi hemma, home sweet home!

Natalie har tagit hand om hästarna under dessa dagar och det är ju förstås mycket lyxigt att komma hem och så är hästarna ridna alla dagar jag varit borta! Supertack till Natalie!!! 🙂 … och supertack till familjen Johansson-Eckert för det fina boendet!! 🙂
Känner mig nöjd med årets Falsterbo och inser till nästa gång att två dagar är ganska lagom att resa bort om man nu överhuvudtaget ska lämna gården alls i fortsättningen? 😉