Familjen samlad

Stall Lövholmen

Eftersom Quramie och Chindra blivit lite ensamma nu när Qido åkt så har jag funderat på om inte någon av grållorna, helst då Skrållan, kanske skulle bli sällskap till dem… Idag när Quramie var sig själv igen funderade jag på att prova och släppte in Phantasia till Chindra medan Quramie var i skrittmaskinen. Chindra o Ph har ju liksom övriga gått ihop på sommaren men det blir ju alltid en ”ny” ihopsläppning varje gång de varit ifrån varandra flera månader. Valde Ph istället för Skrållan då hon inte rids nu på ett tag till pga återhämtningen från griffelbens operationen och bara står och sparkat och är otålig i stallet.

Det gick i alla fall bra och när Quramie var tillbaka gick de faktiskt ut i stora hagen och gnagde lite gräs (förmodligen på hungriga Phantasias alternativ!) en lång stund. Skrållan som då inte fick vara med blev väldigt olycklig i stallet… och de tre som nu gick i lösdriften verkade väldigt lyckliga så jag slog på stort och lät även Skrållan komma ut med de andra. Quramie blev väldigt nöjd och glad och Chindra undrade nog som vanligt vad som hände… hon är lite som en koala brukar jag säga, lugn och lite seg och cool liksom.. mer som en vuxen häst än en 2 åring. De här dagarna när Quramie har varit borta mycket ur lösdriften, för att bli av med sin mjölkstockning genom en massa motion i skrittmaskinen, så har hon bara stått där snällt och lugnt och väntat tills Q kommit tillbaka, väldigt coolt och tålmodigt för en 2 åring som enligt mina tidigare erfarenheter inte alls gillar att bli lämnad ensam i hagen utan sällskap i sikte!

Så nu vips är de alla fyra i lödriften och får samsas om mat och sovutrymme inatt men det är vänner och verkar mycket glada över förändringen. Skrållan är ju van vid lösdriften så hon återanpassar sig snabbt. Grållorna får dock ha täcken på ett ta eftersom de är vana vid det nu och även om det går mot varmare väder nu så är det fortfarande kyligt på nätterna.