Fantastisk träning

Stall Lövholmen

Igår kväll tränade både jag med Hibbi och Tessan med Chindra för Pelle. Chindra glänste som den stjärna hon verkar bli. Hibbi förvånade och allt kändes bara helt fantastiskt!

Chindra fick börja med att gå omkring lite medan vi andra red fram eftersom passet på 1.5 tim är lite för långt för henne att ridas och hon skulle ändå mest skutta lite lågt när det var dags att hoppa.

chträning

Träningspremiären till ära fick hon ett ”finare” schabrak och såg så sportig ut. Lugn som en filbunke trampade hon omkring och reds sedan lugnt fram medan vi andra bokstavligen dundrade runt i galopp under tiden. Hon är verkligen cool i dessa situationer, hästar som rev och väsnades och hoppade till osv, inget verkade bekymra henne varken medan hon leddes eller reds. Kanske blev hon ”matt” av allt ståhej så hon inte orkade bry sig, brukar kunna vara så i början med bebisar men jag vet inte, det är som att hon är så medveten om vad hon ska göra och vad som förväntas av henne hela tiden så jag tror nog att hon redan nu visar sin rätta sida i den här situationen.

Några filmer på Chindra och Tessan från träningen igår:

Hibbi var som vanligt på hugget och spänd i början men det kändes faktiskt mer som att hon börjar tycka det är kul igår och inte var så ”ängslig” och spänd av det som hon har känts till och från ett tag vid träning. Hon gjorde också verkligen framsteg igår, jag hoppar sista svängen på ca 1 m och någon oxer på 1.10, eftersom Hibbi inte hoppat så mycket mer än 1 m är det nytt för henne och jag har varit nyfiken på hur hon kommer reda ut det tekniskt även om det bara blir något hinder som är högre. Snart är det ju dax för henne att hoppa bana på 1.10 på träning även om jag kommer starta upp tävlingarna på 90 cm nivå till att börja med.

Hon gjorde det verkligen bra och jag kände i ryggen att hon började hoppa liksom! Blev så glad, har haft mina funderingar kring hur det är med kapacitet hos henne men igår fick jag på något vis en glimt om att den finns där och att hon troligtvis kan hoppa betydligt högre hinder om hon får den tid på sig som hon behöver. Det kändes så roligt och jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla henne, hon är verkligen en häst man vill rida varje dag. Jag vet att jag brukar tjata om det där men det är så viktigt, för mig i alla fall, är det inte kul varje dag håller det inte i längden, om hästen då också har det man söker nivå mässigt gör det ju inte saken sämre direkt.

Det är alltid svårt att veta när man som jag ofta köper hästar som knappt är ridna, det går inte att avgöra alla gånger hur deras inställning till tävling och höjder är förrän det har gått några år i de flesta fall. Även om allt ”ser” lovande ut från början krävs det rätt inställning sedan när det verkligen gäller. Det återstår fortfarande att se med Hibbi men nu börjar det i alla fall kännas som om vi är på rätt väg, hon är framåt och hoppade avslappnat på slutet, lite trött blev hon då, det blev många språng igår men känslan var väldigt bra! 🙂

Filmer på Hibbi från igår:

Känner inte av mitt knä lika mycket när jag hoppar Hibbi istället för Ph, där känns det av någon anledning mer, antagligen för att Hibbi galopperar på mer efter hindret och inte är så stilla i luften i sitt språng eller i landningen. Däremot är det fortfarande svårt i traven, när hon blir studsig kan jag inte hålla vänster benet i styr och klarar helt enkelt inte att vara still varpå det blir flängigt och ostyrigt i traven och då studsar hon ännu mer förstås 😉 men det känns ändå mycket bättre nu än tidigare förstås. Om bara styrkan kunde komma tillbaka lite mer i vänsterbenet så borde jag bli mycket bättre i traven på Hibbi också! 🙂

Activia hade vilodag och såg lite butter ut när hon insåg att hon inte fick vara med på äventyret men hon behöver smälta allt lite nu så det är inte synd om henne även om hon själv tycker det 😀

Ph fick gå i skrittmaskinen en stund och verkade nöjd, det är synd att Pelle inte har 2 grupper hoppning så jag kunde rida båda, de skulle behöva hoppa varje vecka och jag med, det ger mycket att hålla igång ofta med hoppningen. Igår fick vi hoppa lite banliknande vilket är jättekul och behövligt nu när det snart är dax att tävla! Det blir ingen tävling i helgen utan första start för mig och Ph blir i mitten på mars och veckan därpå startar Hibbi sin första start.

Chindra ligger ju i fas och ska starta några pay´n jumps i mars och april före sin tävlingsdebut som blir 1 maj!