Flyttplaner

Stall Lövholmen

Ironiskt nog är ingen häst ridbar precis för tillfället. Chindras förkylning och läkning av ben fortsätter, benet går åt rätt håll medan förkylningen fortfarande är trög. Tyvärr har Activia kanske fått en släng av denna också men jag vet inte säkert ännu, några dagars vila har hon fått och imorgon tänkte jag prova att rida en stund och se hur hon verkar. Phantasia väntar som sagt på sitt återbesök vilket ska ske imorgon och Hibbi som inte känts helt ok efter sin hovböld ska ha två veckor recover med Metacam om hon dragit på sig något i samband med hovbölden för spår av den finns ju inte längre. Så… här sitter jag och är rastlös som sjutton.

Det är ju inte det att jag inte har att göra förstås men rutinerna blir så enormt konstiga när jag inte har hästarna att motionera och stallet hela förmiddagarna att jag helt hamnat ur spår så att säga. I studion har jag lite naturlig paus just nu några dagar om jag vill då inget brådskar, normalt sett tar jag aldrig sådana pauser utan då jobbar jag med något eget jag tycker är kul istället men nu blev det liksom inte det heller.
Därför har jag beslutat mig för att ta tag i ett annat kommande projekt, nämligen flyttplaner!

Ja, vi ska flytta, jag och Fredo, men inte så långt. Resan är hela vägen, ca 75 m?, upp till gula huset på gården, mamma och pappas hus 🙂 Planen om flytt har väl varit på gång under det senaste året eftersom mamma och pappa inte vill bo kvar, för stort och för mycket jobb med huset, så det är inte mycket att välja på då de vill in i de bostäder jag och Fredo delar nu istället, min lägenhet och gäststugan som Fredo har som kontor. Så vi får helt enkelt maka på oss och utöka vår boyta med alldeles för många kvadratmeter än vad vi någonsin kommer behöva eller hade tänkt oss.
Huset är förstås fantastiskt fint men väääldigt stort.

huset

Mycket yta och inga möbler har vi och även om vi övertar en hel del från mamma och pappa så övertar vi inte allt, det är ju trots allt slitet och gammalt mycket av det och vi vill förstås sätta vår egen stil på rummen också, det lär ju (förhoppningsvis) inte bli fler flyttlass om man säger så 😉

gardinHar suttit som besatt och letat gardiner, varför jag nu snöade in på det vet jag inte, av alla saker man kan planera är väl gardiner verkligen inte viktigt eller ens prioriterat ekonomiskt men nu blev det så att jag började i den änden, dock bara till köket än så länge! Har väldigt lätt för att ta ut saker i förskott och planera alldeles för detaljerat utan att tänka på rummet och vad som faktiskt blir bäst så med övriga rum MÅSTE jag bara hejda mig så det inte blir några felköp!

chichsängHar länge gillat shabby chic stilen och franskt/svenskt lantlig stil, nuvarande stil i köket är ju inte riktigt det precis men jag har idéer om att göra det som går för att få till det mer åt det ljusa/shabby hållet. Köket i huset är ändå ett av de mysigare och lantliga ”rummen” i huset, även om vi vill ljusa upp det med vitt så mycket det går…

Både min och Fredos smak är nog mer åt detta håll om man ska göra lantligt kök:

miokök

Medan köket i huset ser ut så här just nu:

köket

Det kommer bli mycket mycket jobb med våra transformation idéer i huset och allt kan vi nog inte ens göra i ett svep, vare sig tid eller pengar kommer finnas, även om jag innerligt hoppas på att tiden, en dryg månad, ska räcka för detta för projekt av större slag har vi haft så otroligt mycket av här på gården så detta känns redan innan vi börjat övermäktigt, i alla fall om man vill få till helheten så snart som möjligt för att kunna börja ”bo” sedan 🙂 För att spara pengar ska vi måla om en del möbler och försöka återanvända så mycket som möjligt men ändå förändra det så att vi gillar det ok.

Huset är väl byggt på 80 talet om jag inte minns fel och mycket är mörkt med guld… usch… inte riktigt önskefärgen, men att byta ut är det inte tal om utan det är bara att vänja sig och som sagt komplettera upp med annat så man glömmer guld och mahogny.. 😉 Vi gillar ju ljust, som denna trapp och övervåning:

hallinspi

Dressing roomet nedan som tillhör husets s k master bedroom, ha ha, har sett för mycket engelska gårdsprogram nu, är också ett trevligt rum 😀 Massor, massor med plats åt våra kläder och annat man vill stoppa undan i skåp, perfekt! Men så den mörka färgen igen och guldknoppar…

dressingrrom

Stilen generellt i vår nuvarande ”lägenhet” på ca 70-80 kvm, se nedan del av vardagsrum, skiljer sig ju enormt både i utseende, storlek och levnadssätt, man bor i princip i soffan som är en arm bort ifrån kök och toalett, perfekt och super bekvämt i mitt tycke ha ha 😀

flygel

I huset kommer vi att få ha en intern radio för att veta vart den andra är! 😉 😉 Det blir rena motionen att gå från sovrummet till köket och till vardagsrummet, inte för att det gör något med motion direkt men motionera vill man kanske helst göra under motionsformer, inte när man ska gå mellan rummen i sitt hem.

Hursomhelst, mamma och pappa vill flytta så allt är redan bestämt och nog blir det lite kul att ta tag i inredningsbiten, jag älskar ju att planera men tycker inte alls det är lika kul att genomföra ha ha 😀 Sen tycker jag det är kul igen när det är klart förstås! 😉
I slutet av maj börjar vi, då är det tusen små, stora, lätta och ofantligt tunga möbler och prylar som alltså ska bäras från oss till mamma och pappa och vice versa, flygeln som står hos mig ska förstås med och för det krävs ju ett mindre företag, alltså professionella instrument flyttgubbar, för att få ihop det hela. Suck… men det kommer förstås bli superbra när vi väl är klara, när nu det blir… Målet är att vi ska vara klara före midsommar, undrar om vi grejar det?! 😀 Hoppas kan man ju alltid.