Förra veckan

Stall Lövholmen

Alltså hur kan dagarna bara försvinna, jag känner mig som en tidsjagare som aldrig hittar mitt byte ”tiden” så att säga ha ha 😀 Det ska bli väldigt intressant att se om upplevelsen av att mer tid infinner sig när huset är klart eftersom jag gärna vill tro att det kommer att bli så. Activia har varit på återbesök på kliniken och Chindra var med på dressyrträningen förra veckan. Jag har hunnit med lite nöjen och förstås gjort en massa nytta i huset as always.

AklinikenActivia verkade ok när vi besökte kliniken i förra veckan för det första återbesöket efter operationen. Hon ska dock fortfarande, tyvärr måste jag säga, stå kvar i sin lilla hage i 6 (!) veckor till… 🙁 Hade ju hoppats på att hon fick gå ut i vanlig hage nu men det verkar väldigt noga det här med rehaben efter denna operation, har inget minne alls av att det var så med Chindra förra året…?

Hursom, hon fick någon form av standard procedure behandling i båda bakkotor och vi åkte glada hem med instruktioner att börja skritta uppsuttet tills dess att det blir dags för nästa återbesök precis före jul. Activia verkade tycka det var trevligt att komma hemifrån så att säga och spanade glatt åt alla besökare både i boxar och utanför 🙂

Hon verkade dock tycka allting tog en faslig tid för när hon blir lite otålig så brukar hon alltid dra igång och gäspa hysteriskt mycket och länge ha ha 😀
Hon är rolig med det där egenheterna hon har ibland och påminner mycket om sin syster Adrenaline som jag födde upp för ett antal år sedan.

gäsp3gäsp1gäsp2

Hibbi som haft lite vila i förra veckan avstod förstås sin lektion för Pelle till förmån för Chindra som fick visa sina konster på töm. Ja, eller konster och konster, hon har väl egentligen aldrig blivit tömkörd så hon gjorde det verkligen bra måste jag säga. Själv jobbade jag henne i skritt bara och mot slutet lite på volt i trav, i övrigt fick Pelle visa sin skills och köra ett pass med henne eftersom jag förstås inte kan springa då som bekant.

Chtömkörs

ChklippsTidigare under onsdagen hade jag ägnat mer eller mindre hela dagen åt att ruska liv i min klippmaskin som bestämt sig för att säga tack och adjö JUST den dagen när jag liksom laddat för att klippa henne. Den har nog gett upp nu efter typ 20 år så den får väl ändå anses ha varit väldigt hållbar.

Efter ett antal förfrågningar i stora stallet fick jag tacksamt nog låna en supersmidig liten maskin med batteri, jag visste inte alls vad Chindra skulle tycka om att bli klippt men antog att det antingen skulle gå jättebra eller jättedåligt – det gick jättebra!

Hon älskade det och böjde och kråmade sig i alla möjliga positioner medan jag klippte någon form av halvklippning som verkar lagom för henne, hon har alltså lite ”inbyggt” ländtäcke kan man säga 🙂

Chhalvklippt

sängbordbeslagpåGI huset har det hänt lite av varje, i det blå sovrummet har det blivit nya beslag på garderobsdörrarna som också kommit upp på sina hängare igen, bara det är ju värt en applåd liksom!! Hur länge har de inte stått mot väggen och lutat nu… suck.

Sängbordet jag betsat som jag tidigare visat och senare även kört en hårdvaxolja på har funnit sin plats i det lila rummet.

limpådörrgardtapetDär i det lila rummet har jag också äntligen tagit tag i de garderobsdörrar som skulle tapetseras och fått det klart.

Ett väldigt enkelt sätt måste jag säga att förnya något ”tråkigt” genom att sätta lite fondtapet på dörrarna!

Jag trodde först att det skulle vara rätt krångligt och har dragit mig för att sätta igång men som vanligt är det inte så jobbigt som man först tror.

färdigadörrarbeslaggardDet visade sig gå galant och blev klart förvånansvärt snabbt även om ”snabbt” i den här husvärlden innebär en halv dag typ 😉

Förstås ska det ju också vara roliga nya beslag på dörrarna, jag är väl ganska tråkig i mina beslagval då snart alla nya beslag i huset ser ut så här men gillar verkligen antik-aktiga beslag 🙂

I köket har det kommit upp någon form av julgardin, kapporna längst upp, tanken var väl inte att ha julgardiner alls men eftersom jag inte orkat leta några vita som det skulle vara fick det bli de här nu istället som jag sprang på när jag letade annan inredning. Juligt är ju mysigt inför jul i alla fall 🙂

julgard

Vi har varit iväg till Ikea och skaffat några köksskåp till tvättrummet som ska få sig en makeover. Denna gång fick lastbilen vara transportfordon, mycket smidigt faktiskt frånsett att man kanske inte gärna kör mattor eller textil där i eftersom hästlukten gärna följer med in i huset då 😉

FredomålarramPå ett ställe beställde vi en ram i den här varianten, vi ska nämligen tillverka en spännande lampa modell egen design, den ska sitta i hallen som Fredo just nu målar.

Att måla där var inte direkt de bästa ergonomiska förutsättningarna men nu är den värsta delen över och när målning är klart blir det fondtapet på resterande väggar  – tapetsering igen alltså… puh. För att inte tala om vilket tapetseringsjobb som väntar i vårt vardagsrum.
För alla som funderar på att göra om hemma, prioritera det som är viktigast först!!! Det gjorde inte vi, det är lite som när jag äter godis, jag äter gärna det ”äckligaste” först så jag har det goda kvar till sist. Det är väl en sak att gå efter den strukturen om man äter smågodis, men att tapetsera oviktiga rum först så att energin är som bortblåst när man kommer till det viktiga – not a good idea!

Helgen bjöd på lite nöjen för en gångs skull faktiskt, Rea showen på fredagen då en kompis till Fredo som spelar där fyllde år och bjöd in vänner och familj.

rea

teaPå lördagen var vi på trip till Häringe och kände oss engelska på afternoon tea med Madde och Jonas. Mycket trevligt! 🙂

Vi blir ständigt rekommenderade att ”gör något annat än att hålla på i huset hela tiden” och visst, det är väl bra och det går bra så länge det är något trevligt och under tiden det varar men sedan tycker man ju bara att man missat en massa tid tidsjägare som vi numera är.

Ny vecka rullar nu på i alla fall med hysteriskt mycket att tänka på, vi har skaffat lite arbetshjälp och jag har utöver att hålla koll på det också en mastig to do lista själv att göra klart under tiden.

Hästarna eller snarare Hibbi får klara sig med någon form av halvhjärtad ridning från min sida medan Chindra som är i gasen och tycker allt är jättekul på sina riddagar med Gullan fungerar jättebra trots att hon inte rids så mycket än. Activia bor ju i sin box och hage och är nöjd och Phantasia går på sparlåga i väntan på nästa steg som jag inte vet vad det är just nu då tankarna kretsar kring vilken ballofix som ska köpas till vattenkopplingarna liksom… ha ha 😀 Ja, ni hör ju, men de klarar sig nog.

Nu måste jag ut på ärenden. På återkommande!