Första dagen på 2012!

Stall Lövholmen

1 januari 2012, det är idag det! Nytt år och nya möjligheter, spännande att se fram emot vad detta år kommer att ge! Min lediga vistelse i Järvsö går mot sitt slut och det bär av hemåt imorgon efter 5 härliga dagar här i ”hemtrakterna” 😉

Gårdagens nyårsmiddag blev mycket lyckad med enkla men goda toast skagen till förrätt följt av dunder favoriten grillad oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt och klassikern gino till efterätt! Mums! Men oj va mätta vi blev, vi fick rulla iväg till sofforna efter ett par vändor yatzy och sitta där och jäsa. Magen har återhämtat sig något idag men undrar förstås varför det inte blev lika mycket mat idag? Nåja, efter en hemmagjord pizza kändes det lite bättre men det kommer ta tid att för magsäcken att återfå sin normala form och storlek efter den här julen och nyår, tror aldrig jag ätit så mycket som det här året, eller alltså 2011 då … 😉

Har tyvärr åkt på en förkylning, ont i halsen som sjutton! Misstänker att det är de små pyrena här (Sara o Johans barn) som kanske kan vara boven? Eller så har jag bara lyckats med bedriften att bli sjuk när man reser till ny miljö, eller har jag glömt halsduken någon dag kanske, hm… helt plötsligt blev det ju många anledningar till att jag kunnat bli förkyld.. Är lustigt nog väldigt känslig vid kallt väder om jag inte har halsduk så vips är jag förkyld!

Igår var det kallt, runt -10, när vi stod ute på altanen vid 12 slaget och febrilt letade efter en endaste liten raket, vi är ju mitt i skogen här så det blev tyvärr ingen ljusshow mer än några ynka raketer som knappt nådde vårt synfält. Hemma däremot hörde jag att det varit tredje världskriget, pappa rapporterade eftersom han spenderat typ en timme med hästarna vid lösdriften och förklarat för dem att det bara var raketer. De hade undrar mycket sa han, stått och tittat på himlen och vankat omkring men till slut trodde de honom i alla fall… 🙂 så det blev lugnt och de fick gå och sova.

Imorgon blir det i alla fall hemfärd, känns ganska lagom med denna bortvaro, jag är ju uttrycket personifierat ”borta bra men hemma bäst” Home sweet home, tomorrow I come!