Första lugna dagen…

Stall Lövholmen

Idag är den första lugna dagen sedan två veckor nu känns det som, med lugn menar jag att det ”bara” är det vanliga med hästar och studio som ska göras och inte en massa annat utöver det. I helgen är det tävling igen men efter det är tanken att jag ska ta mig lite semester! Hur länge vet jag inte ännu och ”semestern” innehåller förstås fortfarande någon form av arbete med hästarna även om jag inte rider och i studion eftersom jag inte får tillräckligt med tid där när jag kombinerar den delen med allt annat i verksamheten.
Så det är ingen ”riktig” semester kanske ha ha, men det är i alla fall en form av! 😉

Midsommarhelgen blev som vanligt stressig och mycket att hinna med, vi skulle ha lunch med familjen mitt på dagen och förhoppningen var ju såklart att sitta utomhus men det gick ju förstås inte, regnade gjorde det precis hela dagen nämligen!

Innan midsommar var det förstås hets i affärerna efter jordgubbar och färskpotatis!

jordg

Riktigt ironiskt att ”alla” jagar vi samma saker och jag fick mig några goda skratt tillsammans med övriga som slogs kring potatisen som i alla fall sjunkit till 1 kr istället för 15 kr som dagarna innan, även om de nu finns för ännu mindre pengar i någon annan butik… 😉

pot

Ja, i alla fall.. så fick vi då göra iordning ”matsalen” inne istället och pyntade med ballonger och roliga lampor för att få lite midsommarkänsla!

matsal1

Jag har alltid tyckt extra mycket om jul, nyår och midsommar på något vis, påsk är inte så speciellt. Midsommar vill man ju helst fira i skärgården också, sitta och titta på vattnet på en brygga och njuta av livet liksom… Men vi har ju varken vatten (förutom regn då) eller någon brygga här och som sagt med regn hela dagen blev det inte mer spännande än så här…. ha ha 😀

matsal2

Vi har ju haft en del gäster sedan i julas och trots det så förvånas jag varje gång över hur mycket det är att förbereda om man nu som jag gillar när det blir lite fint också och ser gott ut!

lunch2

I vanlig ordning var vi klara med allt precis i sista minuten!!

lunch1

Nu får ni som känner mig sätta ett kors i taket för jag gjorde dessutom min första tårta till kaffet!!!!! 😀

Ha ha, men ni som ”kan” göra tårtor har säkert bättre snurr på det här, men jag måste ju ändå visa hur jag gjorde. Färdig tårtbotten förstås! Började med sylt…

tårta1

Sedan blev det vanilj på nästa lager (glömde fota!) och på det då grädde…

tårta2

Det där med grädde det var ju inte lätt! Jag smetade och smetade och Fredo hejade ivrigt på och instruerade att ”det är är bara att spackla på” när jag förvirrat undrade hur man skulle få det snyggt.
– ”spackla som en vägg liksom” tjöt Fredo.. 😀

Lite choklad inblandat…

tårta3

… och så jordgubbar förstås! Färdigt!

tårta4

Den blev uppskattad, liksom maten. Puh! Lunchen avklarad.

lunchäter

Så snart lunch ”gästerna” hade gått var det dags för nästa sällskap för kvällen, kompisar till oss med familj.
Bara att börja om med mat och sallad osv igen, åt gjorde vi lite senare på kvällen dock…

midsmiddag

Det blev en trevlig kväll med god grillad middag.
Men nu får det nog vara nog så att säga – med gäster på ett tag! 😉
Samtidigt som det är skönt att inte ge sig iväg utan istället bjuda hem så är det så mycket jobb att fixa med allt! Ska bli skönt med några lediga helger nu i sommar!

Redan på lördagen var Fredo igång med första sommarkrysset på TV4 för i år, det går alltid på midsommardagen och det är ju kanske inte den bästa timingen, inte för att det blir något party på midsommar direkt utan mer för att man är trött efter allt.

På söndagen hade vi inbokad session i studion med en kanadensisk tjej som skulle spela in sång på låtar skrivna av en kollega till Fredo som också producerade!

jonathanprod

Själv var jag bara tekniker – perfekt! Trycka på rec och på stop – det passar mig utmärkt!
Sjöng gjorde hon helt fantastiskt så det var en trevlig dag i studion och roligt att jobba med något annat än sina egna projekt!

Dagen efter det, dvs igår, var det dags för ytterligare ett externt inspelningsprojekt när annan kollega kom för att få trummor inspelat på kommande platta!

Jockeprod

Fredo svettades på hela dagen i inspelningsrummet och först sent på kvällen var det klart med 5 låtar i snygg country-stil med bra sångerskor och alla tagningar blev väldigt bra så vi kände oss nöjda allihop!

Fredospelar

Min roll var med lite sidekick i detta, också det väldigt skönt att slippa sitta vid rodret jämt! Vi har haft en del sådana här inspelningar genom åren och det vore kul med ännu fler, det ger lite perspektiv till det man jobbar med själv och man kan utbyta idéer med andra producenter och också lyssna på hur de jobbar och lära sig en massa nytt!

Ytterligare ett jobb blir det i veckan annars börjar jag lite smått planera för att vara ”ledig” då som jag beskrev ovan… Men än så länge håller jag igång hästarna, förutom Chindra som vilar, och det går väl bra men jag känner mig ”trött” och behöver en paus nu!

ChliggerchgäsparMan kan nästan tro att hästarna inte skulle ha något emot det heller, de verkar trivas med att vara ute i sina hagar och mysa om dagarna och när de får komma in en stund i stallet på dagarna så snarkas det och sovs i alla boxarna medan jag rider och pysslar med dem! 🙂

Hibbi och Chindra är mest intresserade av att ta en slummer i stallet, jag hinner inte mer än ta in dem så har de lagt sig, väldigt mysigt att höra dem sova <3

Hligger

I helgen blir det sista tävlingen för ”sommaren” och så drar jag igång igen någon gång i augusti tänker jag.
Det verkar som om Youngsters tävlingen, vilket var ett mål i år för Activia, inte blir av för vår del tack vare att de höjt nivån och ändrat konceptet tyvärr – jag som tyckte denna tävling var ett så himla bra alternativ till att rida Breeders eller Falsterbo, lite lättare liksom. Nu är det knappt någon skillnad längre och tävlingen känns som ytterligare en tävling i mängden av de som verkar gjorda för ”proffsen” och hästar som ligger exakt i fas i sin årskull. Känns förstås irriterat att det skulle bli en sådan ändring just i år, för stunden är hon inte redo för den tävlingen och jag varken vill eller hinner hetsa på henne för att blir det heller så troligen blir det inget då 🙁

Men, men.. så är det. vi tränar på och tävlar andra tävlingar istället så det blir nog bra 🙂
Nu ska jag fortsätta njuta av min icke-tidsstyrda dag idag och ta god tid på mig i stallet för en gångs skull!
Hörs!