Första tävlingen på länge!!!

Stall Lövholmen

Äntligen är vi igång igen, känns fantastiskt! Igår var det nämligen dags för ”debut” för Phantasia som nu varit borta från tävling sedan september 2011 pga sin griffelbensfraktur som fick en del komplikationer och drog ut på tiden och så igångsättningar i omgångar etc etc men NU – nu är hon fit for fight!

Red en 1 m klass och en 1.10, hon kändes först lite seg på framridningen, kanske berodde på att hon och Skrållan fått stå inne en natt i nya stallet (!!!) eller så var hon kanske något spänd i magen som hon kan vara ibland.

I alla fall så kom hon igång fint efter en stunds galopp och jag måste säga att galopp arbetet som jag lagt ned efter Chris råd och rekommendationer har verkligen gett resultat!

Så roligt det var att känna att hon är så bra igång i sin galopp nu, syns också på filmerna – hade ju nämligen med mig både Fredo (filmar) och Natalie (fotar) så det var lyxigt med mycket dokumentation! Får uppdatera med filmerna när de är klara!

 

Passade på att inviga mina nya stigbyglar och de var över förväntan faktiskt, först reagerade jag på att de var väldigt lätta så det var lite ovant men fick mycket bra stöd av den stora och stadiga fotplattan och tippade faktiskt inte lika lätt framåt som jag kan göra ibland 😉

Tyckte trots guld färgen att de faktiskt kunde passa till en del utrustning jag har, men hade nog hellre köpt ett par i färg, lila eller kanske turkosa, fast tycker också att klarblå och röda varianterna är supersnygga också – därav blev det guld, lite mer neutralt eftersom jag har mässing på tränsen osv. Men… det blir nog ett par i färg om jag hittar till lika bra pris som dessa på halva priset! 🙂

Så till resultatet då, 1 m klassen flöt på mycket bra, frånsett något språng som blev lite undertempo så var hela rundan i bra galopp (mitt dilemma med rätt tempo) så jag kände mig mycket nöjd.

Fick ett litet pet i omhoppningen, annars hade vi kommit 5:a, men det var strunt samma för känslan var fantastisk! Vilken bana det är också på ryttarstadion, helt outstanding, bara helt perfekt!

Hoppas, hoppas det kommer bli fler tävlingar där nu då det är så få banor på gräs i den här storleken att öva sig på och som dessutom har bra gräs! 🙂

 

Dagen bjöd på fint väder och vi stod mest och chillade mellan klasserna eftersom jag skulle rida en 1.10 klass också, Phantasia tog det med ro och fick äta lite gräs och godis emellan och hann också sova en stund innan det var dags igen 😉 Alltid lite spännande att se hur hon är i två klasser då jag kan uppfatta henne som lite ojämn, ibland trött till klass 2 och ibland förvånansvärt pigg. Idag var hon precis lika bra i båda klasser så åter igen till galopparbetet hemma som gett henne en bra grundkondition, men hon behöver mer hoppstyrka nu så det får bli en gymnastikhoppning hemma tror jag bestämt!

Vi halkade lite i omhoppningen men frånsett det blev det en riktigt bra omhoppning och jag försökte rida på lite så vi kom faktiskt 2:a!! Så roligt!

Vunnit hade vi inte gjort för det skiljde bra många sekunder från ettan, som tur var för det är ju så retligt med en hundradel hit eller dit så det var perfekt med vår andraplats! Phantasia var mallig och fick många morötter vid utsläppet från banan (trevlig gest av arrangören!) men sedan var det nog lite hemlängtan som tog överhanden och det var en mycket glad, trött men kaxig häst som kom hem och in i hagen och styrde och ställde med Molly och Skrållan som hon aldrig annars gör, allt för att visa sin lyckade dag 😉

Tack Natalie och Fredo för fina bilder och filmer (kommer inom kort) från idag!! 🙂