Framsteg!

Stall Lövholmen

Jämfört med gårdagens första ridtur för Activia blev det stora framsteg idag. Inte för att det gick dåligt igår men det gick bara så väldigt mycket bättre idag!

aistalletFör det första har det lugnat sig mellan alla i flocken och Chindra var till och med helt lugn och som vanligt när Activia gått ut före henne i hagen, när Activia skulle ridas var hon också cool med att stå inne själv även om hon skruvade lite på sig i gången när hon hörde de andra. Hon är mer ljudkänslig än rörelsekänslig upplever jag.

I ridhuset var hon också lugn och hyfsat koncentrerad redan från början, märkligt med tanke på att hon var så väldigt flockig igår efter både Chindra och andra hästar som var i ridhuset, det gick visst över fort? 😉

Hon longerades en stund med inspänning idag vilket var bra mycket bättre än utan som igår.

Hon såg rätt fin och balanserad ut på linan, höger varvet är dock hennes svaga sida så där trillar hon mycket inåt hela tiden. Likaså vid ridningen.

Jennifer red en stund med linan idag också men sedan tog vi bort den idag och Jennifer red själv! 🙂

aridhuset

De fick trava bommar och så blev det en kort galopp på en långsida. Hon orkar ju inget ännu förstås så ”ridpasset” består av max 10-15 min uppsuttet och några minuters longering före det sedan är hon klar!

phiboxenImorgon blir det vila för Activia, hon ska väl invigas i skrittmaskinen snart också så hon får en chans att bygga kondition och styrka utan ryttare på men hon ska få landa lite mer här först, det är fortfarande mycket nytt för henne. Hon kommer ridas 4 ggr i veckan nu till en början och 5 dgr i veckan fr o m mars då jag själv hoppas kunna sitta upp om det fortsätter i samma anda som idag dvs att hon verkar lung och vettig som häst och i ridningen.

Phantasia och Hibbi fick sig en tur runt golfbanan idag, den långa rundan, tog väl drygt 1,5 timme och de var väldigt glada och pigga att få komma ut på långtur!

Chindra har haft vilodag idag, imorgon kommer Tessan och då blir det lite hoppning i ridhuset inför onsdagens premiär-hopp-träning!

Har inte beslutat om jag ska vara med och träna själv med Hibbi eller om jag ska se på bara, det lockar ju förstås att bara titta för att kunna och hinna se så mycket som möjligt av Chindra men samtidigt är jag väldigt träningssugen eftersom det inte blev någon Haking träning i veckan som var. Får fundera på saken!