Fredag!

Stall Lövholmen

Detta med att tiden går så fort, har det med åldern att göra eller vad beror det på egentligen? Kanske för att man gör exakt samma sak varje dag. I studion går minutrarna som sekunder känns det som och det finns aldrig nog med tid när man är försjunken i musikens värld. Hästarna däremot där ju allting tvärt emot, alltså tydliga rutiner, när man gjort allting klart för dagen då är det klart tills nästa dag. Med musik finns inget stopp, i alla fall inte om man är låtskrivare 😉

Igår kväll var vi på Wallmans, jag Fredo och några kompisar till oss, vi har inte varit där tidigare och det blev en kul kväll och showen var jättebra, väldigt hög kvalitet på sångarna men maten hade kunnat vara bra mycket bättre! Det var väl veckans händelse ”borta från gården” annars är allt som vanligt.

wallmans

chot_1Jennifer red Activia själv igårkväll när vi var borta och Chindra hade vilodag igår men reds ”ut” lite på hemmaplan i onsdags när Tessan var här.

Hon fick spatsera själv på vägen i sällskap av mig trots att hon nog inte tyckte att jag var mycket till sällskap utan hon gick med raska steg i täten och tyckte inte alls det var konstigt att vara ute på egen hand?! Hon har ju redan gått på vägen flera gånger tidigare??? What´s the problem liksom. Skönt med otittiga hästar!!!

Idag har jag och Tessan ridit på vägen igen eftersom den var mjuk då det kommit snö!!! 🙁 🙁 🙁 och värsta slasket förstås, det snöade och blåste och efter det var klart regnade det, allting dyngsurt! En sådan dag idag som jag skulle kunna tänka mig att faktiskt vara hästfri och kanske bo på hotell eller nåt? 😉
Chindra skötte sig rätt bra idag med tanke på vädret, inga dumheter utan bara pigg och sugen på att springa/galoppera som vanligt 😉

chot

hungrigaPh känns fortsatt mycket finare i formen vilket jag verkligen tycker känns skönt och hoppas det håller i sig.

Hibbi som själv har monterat bort sitt hovbölds skydd fick idag gå ut utan det helt enkelt, alternativet är att hon ska stå på box annars och jag chansar på att hon klarar att vara ute i snön i sin sjukhage och i sin box under dagen, hon går ju in och ut som hon vill 🙂 Förhoppningsvis kan hon gå i skritten imorgon och kanske löshoppa lite lätt med de andra på söndag?

Igår fick jag äntligen nytt kraftfoder, den förra leveransen var ett bra tag sedan jag köpte den så de sista säckarna hann bli dåliga vilket inte uppskattades i stallet eftersom givorna fick utebli till slut i väntan på det nya fodret.

Det var 4 väldigt lyckliga hästar som otåligt väntade på det nya musli fodret som heter Fiber och kommer från Mustang. Köpte även deras mash och ska komplettera med vid behov.

kraftfoder

Fiber muslin är lite dyrare än de vanliga men de ska ha rätt liten mängd av det vilket jag tycker passar bra både för matsmältningen och plånboken då det snarare blir billigare än dyrare jämfört med en billigare variant av foder. Nackdelen är att det kostar mer i inköp när jag köper en hel pall då vilket är meningslöst att inte göra med 4 hästar som ska äta.

musli

Skönt att få det klart och att alla nu också äter samma foder, det blir ju mer praktiskt så!

Imorgon ska alla tre hästar utom Hibbi ridas ut i en trupp, det blir nog roligt för dem, hoppas på bättre väder då än idag. Sedan ska vi i ”teamet” äta lunch tillsammans och ha mysigt på dagen imorgon. På söndag blir det löshoppning och alla minuter däremellan våra aktiviteter är jag förstås i studion making hits!