Full fart framåt

Stall Lövholmen

Ja, den här veckan kan man inte klaga på att vi inte får något gjort i huset, oj oj oj vilken fart det blivit sedan vi fick hit lite arbetshjälp. Dels av denna anledning förstås, men faktiskt får vi lite sprutt själva nu också att ta tag i övriga punkter på listan, de där punkterna som liksom bara ligger där och skaver hela tiden. Vi betar av och kan skriva check på allt fler saker, väldigt skönt…!

Förvirringen är dock total eftersom saker oftast måste beslutas om snabbt med inhyrd arbetskraft, tickande taxa och stressade deadlines att hålla… Någon pilutt saknas ständigt och bilarna går varma till alla byggvaruhus, elhandlar och vattenkopplingsaffärer och självklart få vi aldrig med allt som behövs utan man får rada upp en så där 13 svordomar och åka igen och igen och igen – HELA TIDEN…

Trots detta hattande hit och dit har vi ändå fått till saker, Fredo har målat klart i hallen medan jag både målade och tapetserade i det kommande ”bar- och biljardrummet” under tiden, väldigt effektivt men oj så trötta vi blev, från 7 på morgonen till 24.00 innan vi gick och la oss.

Förstås var det ju gult på väggarna även i detta rum. Blir galen på gula väggar nu alltså.
Nya färgen blev någon form av mullvadsbrun, vi tänker oss lite ”english pub” här nere så småningom.

brunfärg1brunfärg2

Det får ju konsekvenser att jobba så där länge, på morgonen kändes det som vi varit på en rejäl partykväll, förmodligen var vi väl helt höga på alla lukter från färg- och tapetklister ha ha 😀

fondföretapetfondklar

Tapeten som kommer ifrån Casadeco om jag inte minns fel är på nära håll väldigt glittrig och fin 🙂

bruntapet

Tänk också att ett så pass ”litet” utrymme som biljardrummet i källaren kan vara så tidskrävande.

orangehall

Hallen skulle bli nästa tapet etapp. Många hörn…

tapetbordhalltapetseringhallDet här med tapeter tar verkligen en enorm tid och faktum är att det är enklare att göra det själv än att vara två, visst ibland blir det lite krångligt i något hörn eller så men det är så lugnt och skönt att pyssla i egen takt så det lönar sig att vara på varsitt håll ibland och få saker gjort.

Jag påbörjade tapetsering i hallen igår, väldigt fin tapet där måste jag säga, fantastisk nyans i den i någon form av aqua.
Fredo har ju som sagt målat klart så nu återstår ”mitt” jobb med tapeter 🙂

halltapetclose

Vad som skett under tiden vi jobbat med vårt var att vi fick vardagsrummet slipat och spacklat överallt, jag vet inte hur jag ska förklara känslan kring att vi slapp detta mer än HALLELUJAH!!!!
Även om undervåningen ser mer kaotisk ut än vanligt är det nu liksom ”klart” för tapetsering i det stora vardagsrummet på säkerligen 50 kvm om inte mer.

vrum-spackel

Hur jobbigt det kommer bli tänker vi inte på nu. Inte än. 😉

Frånsett spacklingen där så är en hel vägg tapet nedriven, den var för dålig.
Tålamodskvoten hos både mig och Fredo räcker inte till för den typen av jobb  – riva tapeter – så det tog vi hjälp med och en massa, massa andra stora och små saker blir också gjort under den här veckan i huset tack vare extra arbetskraft. Vilken tillgång.
Självklart också saker på gården och för stallverksamheten som behöver göras. Det finns alltid något (läs gigantiska mängder) som kan göras så att säga 😉

Veckans roligaste#jobbigaste#sjukaste#heltvansinnigtkrångligastebeslutetever behöver nog en egen historia dock så den kommer här…
Huset har ett tvättrum med den allra fulaste plastmatta man kan tänka sig. Den är blå i någon nyans som inte ens NCS kartan kan hitta. Väggen är löjligt babyblå och det skär sig så att man helst tittar åt ett annat håll. Ja, jag vet, jag är nördig med det här. Ny färg på väggarna? Ja tack. Please.
Färg på väggen i ett tvättrum/groventré kan ju tyckas helt oväsentligt. Visst.
Men vi tycker att ska man göra om då ska man göra om, vitsen är att det ska bli snyggare/fräschare och en förändring från något gammalt till nytt. Halvdan förändring – varför? Pengar i skön i mitt tycke. 0 eller 100.

fredomålartvättEfter timtal av beslutsvånda med färg tog vi ändå beslut att ta en neutral grå färg på inrådan från proffsen.
Glad i hågen i full fart hem från den lokala färghandeln. Fredo målar i ilfart samma dag, förstås ska vi montera inredning här inne typ NU så det var bråttom med färgen.

Bort med den babyblå och dit med neutralgrå.
Det kunde ju bara inte bli fel.
NEUTRAL GRÅ liksom. Och våtrumsfärg. Alla punkter var CHECK.
By the way – fy så den luktar våtrumsfärgen, iiiäck..

Efter ett penseldrag tyckte vi dock att färgen såg beige ut och inte grå. Usch, råttfärg? Beige/grå liksom? men, men…de sa ju neutralgrå?! Fredo målar hela väggen och vi kan konstatera efter torkning, en titt på det i dagsljus och lysrör att det är:

Nej, nej, nej… INTE rätt GRÅ färg!!!!

mosaikVi hade ju redan skaffat mosaik också som ska sitta ovanför diskbänken och bara tanken på att ändra den nu också blev ju inte ens tänkbart. Ni minns väl historien med klinkergolvet i sadelkammaren? hi hi…

Dagen efter, på stor färghandel, inhandlar vi två färgprover och fick bita i det sura äpplet att vi köpt en orimligt dyr och stor burk våtrumsfärg dag 1 som dessutom satt där målad och klar i FEL GRÅ färg.

Proverna var vi nu helt på det klara med skulle bli toppen, det var mer blått i dem. Vi kunde lika gärna köpa 3 liter direkt liksom.

Hem då med dessa och provmåla. Ja, men det såg väl bra ut? Ja, vi studerade och studerade väggarna och kunde efter 5 min torkning konstatera att de var LILA, grå fast lila.

Nehe, då såg det inte alls bra ut.
FAN också.
Om det var bråttom redan innan var det ju typ SUPERBRÅTTOM nu då.
Tillbaka till den lokala färghandeln igen, de hade ju ändå koll tyckte vi. Klockan gick mot stängning som vanligt när vi är ute, och då började vi ändå den dagen när de öppnade på alla ställen.
Hem igen med 2 grå prover till, en åt grönt och en åt blått fast utan rött som det tydligen varit i det som blev lila. Jaså, jaha jaja men då förstår vi precis. NOT.

tvättrummet

Den grå med grönt i den var verkligen GRÖN, alltså grön? Vad hände med grått liksom???

Den andra – ja, den FUNGERADE och den sitter nu målad och klar på väggen och så här efteråt kan vi inte förstå hur det kunde vara så komplicerat att köpa en grå färg och VI SKA ALDRIG MER KÖPA FÄRG UTAN ATT KÖPA ETT FÄRGPROV FÖRST. VI FATTAR DET NU.

Vilken dag det blev igår.
Stressnivån den åker från noll till hundra på mindre än en sekund, upp och ned hela tiden och har vi tur blir vi så trötta av allt att man helt plötsligt sitter och asgarvar åt något, precis vad som helst kan fungera för detta beteende och det håller oftast på i typ 10 min sen blir man sammanbiten igen och fortsätter.

granenI farten fick vi med oss en julgran igår, vi ska ju ha en i plast som skulle se riktig ut men den här – den är verkligen PLASTIG.

Men den var ändå lite annorlunda än många andra och så har den ledbelysning monterad. Perfekt. Led också. Det är billig energi det, extremt viktigt i det här sammanhanget också när den används ganska exakt 4 veckor om året. Toppen!
Gud så skönt att den redan sitter i granen. Bara det gjorde ju det faktiskt alldeles för dyra priset mer prisvärt.
Då slipper vi den monteringen i alla fall. Puh.

Vi har kommit fram till att vi inte orkar leta efter den perfekta granen i år, vi ville ju BARA ha en som ser ok ut, ja.. och som har jättetäta granar-inte kostar något-ser helt äkta ut-luktar gran-med fantastisk belysning-förstås monterad-3 m lång-och helst ska den klä sig själv. Är det för höga krav tycker ni? Skulle det vara så svårt att hitta den här granen, va!?!
Nåja, den granen finns förstås inte så det blev den här 😉 Den är 2.5 m, har plastiga glesa grenar och var dyr. Men är fin på håll och har färdigmonterad LEDbelysning. En check på gran för julen 2014 då.

monteringlampaI hallen på nedre botten finns ju en sådan där lång och komplicerad trappa upp till överåningen, en sådan trapp man vill ha världens med gigantiska kristallkrona i.

Det har vi ju inte råd med, men vi hittade för länge sedan en fejkad variant som såg rätt bra ut på bild och genast beställdes från Tyskland.

För bara 1200 kr (ni som letat sånt här vet säkert att en rätt ful, liten och tråkig kostar flera tusen) fick vi då en helt ok ”kristallkrona” som faktiskt är hela 80 cm i diameter och med tjugoåttahundramiljarder små prismor som skulle monteras dit av en tålmodig Fredo.

påstegenAtt montera den här kändes som ett dödsuppdrag med en fallhöjd på 4 meter under stegen ned på ett marmorgolv. Så här enkelt var det tydligen då med hjälp av en stege men inte kändes det bra medan det höll på och vi hoppas nu innerligt att ledlamporna håller vad de lovar – lång livslängd så ingen ska behöva gå ut på denna stege igen eller helst aldrig.

Fin blev den även om den gav ett märkligt grön-gult ljus.
För de pengarna får vi nog ändå anse att detta kan ha varit bland det mest prisvärda köp vi gjort till huset. Speciellt i förhållande till våtrumsfärgen.

kristall_lampa

Just det – hästarna. Öh, vilka hästar? Ja, just det, de går där ute i hagen ja, dem kommer jag ihåg…
Jag har gjort följande med dem under veckan…

Ridning denna vecka: noll dagar
Borstning denna vecka: noll gånger
Spolning av ben denna vecka: noll gånger
Tvättat Phantasias svans: nej
Mockade boxar denna vecka: noll
Fodringar denna vecka: 4 ggr per dag om jag kommer ihåg det
In och ut ur stallet på morgon och kväll: Oregelbundna tider
Motion i skrittmaskinen: Varje dag för A men endast en gång för alla
Dåligt samvete över allt detta: Inte alls. De får klara sig. Huset MÅSTE bli klart.

iskritten

De är tillbaka i sin lösdriftshage och har det bra på det nya gruset och äter massa hö hela dagarna. Under veckan har det varit både equiterapi med Ada för Hibbi och alla har blivit vaccinerade så check på det då i alla fall.

hästarnabra

Elin, min nya stallhjälp, har fixat med dem och underlättat enormt för mig liksom Camilla, en tjej i stora stallet, som också mockat och fixat och idag är Gullan på plats medan jag ägnar resten av dagen åt tapeter igen.

Glädjande nog har jag hittat en tjej, Evelina, som kommer att rida Chindra tillsvidare. Det verkar fungera toppen och det känns så skönt att det löst sig efter ett antal försök tidigare som inte riktigt lyckats falla på plats, fel timing kanske, nu är det i alla fall igång och Chindra trivs så med sitt nya ”aktiva” liv 🙂

Bloggen fungerar nog lite som någon slags renoverings-terapi har jag insett ha ha, nu har jag svamlat klart och ska ta tag i tapeterna och kanske försöka bli klar till och med så jag kan njuta av andra roligare aktiviteter imorn – nämligen Friends, hästshow och mässa med Gullan! 🙂