Full fart i värmen!

Stall Lövholmen

Här ångas det på för fullt i värmen och det verkar för en gångs skull vara fler än jag som tycker att det kan vara jobbigt med värmen på sommaren. Förutom hästarna som mest valt att vara inne istället för ute så tycker jag att man hör både här och där några som beklagar sig minsann ha ha… Sanningen är ju den att sol i all ära om man är på stranden, det vill man ju ha, men när man jobbar. Nej tack.

Luft i schemat.

Denna vår har jag gjort mig själv en tjänst och ordnat lite mer luft i livsschemat för att inte göra allt samtidigt som jag är expert på så på hästfronten har vi det mest mysigt utan några tävlingar och mål just nu. Det tar dock sin tid att hitta ett sätt att balansera om saker ibland måste jag säga. Men det är fantastiskt att faktiskt hinna med något utan att alltid jäkta.

Harmoniska hästar

Förutom Gullan har jag av ovanstående ”luft” anledningar numera hjälp av två flitiga ryttare till och det är bland de bästa besluten jag tagit att ha lite mer hjälp till 4 hästar än en person utöver mig själv. Så vi tuffar på i lagom takt och alla hålls igång och mår bra och vi som rider också så det är väldigt mysigt.❤

Vilken värme!

Men vilket varmt väder det varit. Hästarna har verkligen inte velat vara ute. Sedan de redan i april gick ut i lösdriften har det mest sett ut så här om dagarna…

Eller så här…

De allra varmaste dagarna får de komma in lite och svalka sig i sina boxar, som tur är med isolerad ligghall och stall så blir det ju inte varmt där inne, men det är ännu svalare i stallet än i ligghallen ändå.

Det uppskattas kan jag lova!
Jag hinner inte mer än ta in hästarna så sover de och vaknar flera timmar senare och ser typ ut så här… 😃

Någon som definitivt uppskattar den tidiga sommaren och vad som följer med den (nämligen GRÄS!) är förstås.. Phantasia! Gul om nosen som tusan har hon varit efter att ha ätit typ ALLA maskrosor i hagen😂

Själv föredrar jag nog mer katten Smirros positioner och känsla av den tidiga sommaren…

Förutom en update på hästfronten har vi varit sociala också hör och häpna, faktiskt på två 40-årsgalej nyligen.

Det ena kom jag tydligen hem med enbart en bild ifrån, men det var det värt. Så god mat!

Och på 40-årsfest nr 2 blev det denna bild, när Fredos bror Marcus fyllde jämnt. Lyckades få med båda på bild när det spelades en liten stund, ett obligatoriskt inslag när båda bröder arbetar som musiker.

En stund före dess var vi även hos Marcus i Norrköping över Valborg och besökte denna brasa. Pluspoäng till oss för att vi kom iväg hemifrån ytterligare en gång alltså. Ni förstår ju med dessa sägningar nu att detta med att ta sig iväg från gården och jobb inte är vår starka sida ha ha…

Tid för gårdsunderhållning.

Annars är det mest just… jobb. Här är Fredo i full fart med utrensning av träd ifrån en av sommarhagarna på gården där de inhyrda hästarna snart ska bli lyckligt insläppta.

Taket på gårdens större stall med uthyrning av stallplatser har fått sig en uppfräschning där åren sedan den första renoveringen blivit en del nu och det läckte lite här och där. Men nu är det så fint igen!

Det och mycket mer underhåll har gjorts tidigt i år vilket är skönt att inte alltid spara till sommaren och helst juli då eftersom det är som allra varmast då men före dess har man ju alltid annat att göra och i augusti går det inte för då drar allt igång igen… Men jag gissar att listan på underhåll är lika full snart igen och det blir nog till att stå där i juli ändå sen ha ha😬

Sista Haking träningen.

Haking förändrar sin verksamhet och placering som tränare i höst och sista träningen har därmed varit hos oss och det har verkligen varit jättekul och tacksamt att få ha haft Haking här så länge som tränare i vår verksamhet!

Snart blir det ledigt!

Trots en intensiv vår och fortfarande pågående period i musikstudion med nya artistsamarbeten i mitt skivbolag och singlar som ska släppas så lider det mot lite ledighet framöver vilket jag ser fram emot och strosa runt lite extra med hästarna på sköna turer ute i naturen.