Fullmatad dag!

Stall Lövholmen

Oj, vilken dag det varit idag! Vaknade 05.15 och blinkade länge innan det gick att känna sig vaken. Jag behöver ju inte gå upp den tiden men tycker om att komma upp tidigt på morgonen så går det utan att somna om kliver jag gärna upp då och sitter och myser en stund inne innan det är dags för stallet.

Idag var första dagen på väldigt länge som jag skulle rida 3 hästar igen, även om alla 3 nu varit igång i ca 2 veckor så har det inte sammanfallit riktigt på samma dag att rida alla 3 då Skrållan inte ska ridas mer än tre dagar i veckan än så länge – men idag var det dags!

Full av energi begav jag mig ut till stallet och det blev faktiskt en väldigt effektiv förmiddag och jag blev klar lagom till lunch och han dessutom sladda ridhuset innan också inför kvällens träning för Per Dahlgren som jag denna gång tyvärr inte var med på själv då jag först trott jag skulle ha förhinder ikväll men det visade sig att jag inte hade det… så, det hade ju gått men strunt samma, det är så mycket träning nu ändå så Hibbi behöver kanske lite tid att reflektera emellanåt också! 😉

Startade i alla fall först med Phantasia imorse, hon och Skrållan fick äta inne medan jag mockade och eftersom Phantasia typ har någon slags överaktivitet i sig så är det lika bra att ta henne först.

phskogen

Hade planerat att rida inne och känna lite hur hon känns nu eftersom Chris kommer på onsdag igen och kollar Ph och Skrållans form. Så blev det inte, jag red ut! Supermysigt, tog mig hela vägen genom skogen och bort till vägen som det gick att galoppera på, det var verkligen en perfekt runda och med lagom intensitet för henne nu med tanke på igångsättningen. Hon galopperade så glatt där och var nästan piggare när vi var hemma igen än när vi red iväg, ovanligt för att vara henne.

Skrållan som väntat inne medan Phantasia motionerade var glad över att vi var tillbaka och gnäggade glatt när hon hörde oss utanför, hon fick bli nummer två idag då Hibbi inte har ro att äta inne utan nästan alltid får äta med de andra i lösdriften på morgonen. Skrållan däremot fick hålla sig i ridhuset, jag följer det träningsschema Chris föreslagit gällande henne nu vilket är 15 min uppsutten galopp 3 dagar per vecka, hon känns liksom Phantasia faktiskt bättre för varje gång jag rider, känns positivt, hoppas verkligen Chris håller med på onsdag!

skrållanvägen

Skrittade av gjorde vi utomhus och Skrållan som är en riktig fegis när det kommer till uteritter på egen hand gick på darrande ben runt gården, duktig häst! ha ha 😀

Jag har haft lite problem med min rygg ett tag, misstänker att det är inflammerade muskler/muskelfästen som spökar i ländryggen. Brukar få detta problem till och från, speciellt när jag ska rida unghästar som har sämre balans och styrka, då fallerar jag själv i detta och sitter lite och lutar mig fram och är det dessutom lite sprättiga hästar som Skrållan och Hibbi kan vara får man liksom parrera en del vilket gör att jag spänner ländryggen (tydligen) vilket i sig förmodligen beror på dåliga magmuskler förstås 😉

Eftersom jag då är en smula (!) otränad började det förstås kännas lite när det var dags för Hibbis tur, flåset har jag konstigt nog inget problem med och inte heller benmuskler men det var kämpigt att hålla sig upprätt i ryggen, men det är bara att träna på och rida mer så bukar det släppa efter ett tag..

Hibbi var som vanligt väldigt pigg, jag beslutade att bege mig till vägen med henne också liksom Phantasia men det blev en lite längre tur med Hibbi som är mer igång. Hon är väldigt snäll att rida ut på själv men har dock en lite konstig framfart ute, en blandning av spänd och tittighet i kombination med mycket energi framåt och lite stark i munnen bitvis. Man får hålla i manen ibland för att inte studsa av ha ha 😀

hibbigården

Det var väldigt härligt väder idag så det var mycket mysigt och trevligt att umgås med hästarna hela förmiddagen, imorn får det nog också bli alla tre igen så de har gått ordentligt för Chris besök så vi förhoppningsvis kan göra en bra läges bedömning.

Under resten av dagen jobbade jag på som bara den i studion och lyckades efter väldigt mycket tidigare arbete avsluta ett nytt projekt i studion med en av studions talanger Felicia involverad.
Mycket skönt känns det nu att detta äntligen blev klart då det är/var deadline på onsdag så jag är ju ute i god tid 😉

Det blir definitivt några dagar ledigt från studion nu till förmån för hästarna och det finns en hel del annat som halkat efter under min intensiva studio period. Men snart är det dags igen för nya projekt i studion, jag verkar vara inne i ett bra flow nu så det känns väldigt kul och också som om 2013 kan bli ett spännande musik-år!

Felicia i Lövholmen Studio under veckans inspelning av ny låt till Lilla Mellon!

felicia