Fyra utvilade fräscha hästar!

Stall Lövholmen

Oj jag trodde nog aldrig att hästarna skulle hålla sig så pass fina under 3 månaders vila som det nu blivit, de t o m verkar fräschare än någonsin för tillfället, väldigt positivt!

påskdukat

FrfyllerårPåsken har passerat och med det Fredos födelsedag och några gäster på besök under helgen som varit.

I fredags skulle jag prova en ny potatis hyvel vi skaffade oss glada i hågen, jag visste att jag skulle akta fingrarna men det gick inte mer än en halv sekund efter att jag provade den första gången så var det kört! Hyvlade av en del av tummen och det fullkomligt sprutade blod… Det var den påskhelgen det 🙁

Tog en väldans tid att få stopp på blödningen och min tummes hud och kött som försvann med potatisen (som förstås inte åts upp) var inget läge för att sy utan bara linda om och låta läkningen ha sin gång.

skarmigHade till en början ingen kompress som inte fastnade i såret så det var INTE skönt att få loss den när jag skulle lägga om tummen efter en dag… Puh! Trots blötläggning i ljummet vatten i 30 minuter ville den inte lossna utan hade gottat in sig riktigt rejält i såret. Det blev till att liksom snabbt dra av den ”ritsch” och så aj, aj, aj på det…

Men nu så är det på banan och har slutat blöda och jag kan ha ett vanligt lite större plåster, dock inte det smidigaste att bara använda en hand hela tiden för det har ju värkt på rejält såklart.

Frånsett Chindra som redan är lite igång så startade jag upp lite smått med övriga hästar redan förra veckan men de fick nu vänta över helgen och tills idag när jag kunde använda den handen i alla fall hyfsat.

Jag har varit himla nyfiken på hur de skulle kännas nu efter så pass lång vila som det blev och jag har hittills blivit väldigt positivt överraskad. Chindra såg lite kärv ut första dagarna som Gullan red och vi suckade och konstaterade att nej, det klarar hon nog inte att komma igång så snabbt efter en så lång vila eftersom hon också är lite ”mer häst att rida” än de andra. Men det tog inte mer än några gånger till så har hon sett jättefin ut, hon har också vuxit till sig och blivit lite kraftigare och rör sig också mer stadigt och kraftfullt så det passade tydligen bra in i hennes växtfas med en längre vila.

Chmyserutantäcke
Chindra myser utan täcke en stund i hagen idag.

Just nu har jag ridhjälp till Chindra tills jag kommit igång med ridningen lite mer själv igen, 3 månader utan ridning trodde jag inte skulle vara så märkvärdigt, jag har inget minne av att det var så svårt efter frakturen i benet vilket också var ett uppehåll på 3 månader, men ja… jag hade helt fel…!

JAG KÄNDE MIG HUR OFF SOM HELST!!! Obalanserad, inga muskler och absolut inget flås. Galoppen som är min styrka kändes väl ok, men alltså det var värre än jag trodde ha ha… det kommer krävas mycket igångsättning för mig med. Så det känns lite uppförsbacke där, jag får trappa upp långsamt för att orka.

jagophidag

Phantasia fick förstås (som vanligt!) vara försökskanin och vingla runt med mig ha ha, och hon var så fin, har aldrig känt sådant schvung i hennes trav tror jag!?! Pigg och sugen på att jobba verkade hon också. Fattar ingenting faktiskt. Borde de inte vara stela, tunga och tråkiga efter att inte ha ridits på så länge?!
Det verkar som om total vila från ridning i kombination med att gå långa dagar i hagen i alla fall fungerar för mina hästar vilket är toppen för det är inte sista gången jag tänker pausa – har redan planerat en kortare vila i sommar och sedan en lite längre nästa vinter igen – det var uppenbarligen inte fel drag kan jag konstatera nu till skillnad för den vånda jag hade att besluta detta då i december…

Activia och Hibbi tömkörde jag en stund efter en timme var i skrittmaskinen (orkade liksom inte rida mer än EN häst ha ha) och de såg jättefina ut de med. Hibbi är som en tråkig seg åsna att både longera, tömköra och löshoppa, hon fattar inte alls vitsen och står helst still eller skjuter ut bogen, struntar i smackningar och pisk som viner och stöter bara på i sakta mak i trav i bästa fall.

Activia däremot var det fart i som vanligt och jag kom på efter en stund, då hon verkade en aning ängslig kring tömmarna, att jag nog aldrig tömkört henne?! 😉 Ha ha, så det var kanske inte så konstigt då. Hon blängde på gjorden och tömmarna 🙂

Atömkörs

Blir intressant att se om de två känns lika ok uppsuttna också, men det blir inte denna vecka skulle jag tro, jag är typ sovfärdig nu på eftermiddagen hi hi…

Ja, fortsättning följer…

Det blev i alla fall en väldigt skön påskhelg frånsett tummen då, massvis med häst på TV och jag tittade till och med på dressyren denna gång 😉 Kul med så mycket sändningar ifrån GHS!

hoppntv

Älskar att ligga pladask i ryggläge i soffan och softa!! 🙂

Före påskhelgen hann jag med att besikta bilen på nytt ställe lokalt här i Tumba, himla smidigt!…

besiktarbilen

…och i samma hus har det startat upp en saluhall där vi åt lunch och såg oss omkring, där kan det nog komma in en och annan godbit i kött och fisk, te och honung, blommor fanns det också och en massa mer – värt ett besök! Finns intill Clear Car.

lunch-saluhall

Fortsätter med en härlig matbild från veckan före påsk när vi åt god ”inflyttnings” middag hos vänner!

Ja, vad har mer hänt?… hm… jo, vi var på bio och HELT ENSAMMA i salongen, har nog aldrig hänt tror jag, vi såg Allegient på bästa pensionärstid kl.14.50 på eftermiddagen ha ha..

ensammapåbio

Ja.. hm… näe, annars är det inte så mycket mer som hänt.

Ledigheten börjar lida mot sitt slut tyvärr och från och med nästa vecka är det back to the studio som gäller. Skulle lätt kunnat tänka mig att vara ledig längre… men nu fungerar ju inte det med allt. Det får bli till att jobba mer normala dagar framöver och lägga in normal ledighet som normala personer gör normalt sett 😉

Hej så länge! 🙂