Galoppat!

Stall Lövholmen

Phantasia och Gullan tränade igår för Pelle, det hade gått bra men hon kändes lite svag i galoppen tyckte de. Jag har ju själv tyckt att hon varit lite seg nu ett tag men hon är ju det ibland så det är svårt att veta om det finns någon speciell anledning eller inte, hon får inte så mycket kraftfoder ännu så det är väl dags att öka upp den biten nu successivt också.

Idag tänkte jag i alla fall att jag skulle ta med Ph och Skr ut på lite galopp tillsammans, red faktiskt bara hemma på vägen men det var jättebra idag eftersom det snöat i natt igen, perfekt att gallopera där! Ibland är det så mysigt att pyssla med hästarna, jag var själv i stallet idag och det var så lugnt och skönts. Hästarna stod och sov medan jag pysslade och jag njöt av att vara i stallet 🙂

Det blev en härlig tur, båda var pigga och Ph kändes jättefin idag, antagligen efter gårdagesn dressyrlektion 😉 mjuk och fin och framåt. Vågade mig på lite galopp idag för första gången med Skrållan bredvid eftersom hon far iväg och bockar titt som tätt så har jag inte velat prova ifall jag skulle tappa henne men idag kände jag att det var ”rätt” läge 🙂 Hon gick så fint intill och lyssnade på ”galopp” kommandot så det var ju väldigt enkelt nu när jag väl provat det. Fördelen med unghästar är ju att de faktiskt blir lite trötta efter en stund och inte orkar busa så mycket, hon är också väldigt trygg med Ph bredvid och håller sig oftast kring flanken som om hon vore ett föl fortfarande 🙂 Här kommer snart lite film från dag!!

Efter ridturen och diverse andra göromål med plogning och fix i lösdrift och ett staket i en av rasthagarna blev det dags för lunch, en riktig bygg-arbetar-lunch vill jag påstå, massor med god mat och självklart då på De Laval i Tumba, bästa lunchsstället! Pannkakor till ”efterrätt” för det är ju torsdag idag!

Så nu är jag jättemätt! Pust… ska sätta igång dagens em arbete i studion och förhoppningsvis komma någonstans med den otrolig envisa och jobbiga låt jag håller på med, kör fast hela tiden! Men, det ska gå! 🙂