Gårdagens träning

Stall Lövholmen

Nu börjar det likna något, det går att driva på, förhålla, korta och länge med viss reservation för brist på form i övergångar och avsaktningar 😉 jag pratar förstås om Hibbi, som igår tränade för Haking.

hibbihagenDet kommer bli en fantastisk galopp på henne, den är bra redan nu förstås men när den blir ännu mer ridbar. Igår var hon nästan inte i något hinder heller utan börjar kanske bli lite starkare och uppmärksam på var bommen är, hon är ingen riv-häst hon är rädd om sina ben och vill inte slå i men hon kan helt enkelt inte avgöra riktigt höjden och sedan glor hon ju konstant på alla bommar fortfarande.

Den egenskapen är tyvärr långvarig, hon kommer att vara tittig, det är synd för det gör att hon behöver mycket mer rutin och mycket mer tävling än en häst som är otittig och bara behöver allmän rutin och att stärka sig.

Detta med tittigheten blir liksom ett extra moment i allt. Men man ska inte klaga, det kunde varit värre, som med Skrållan t ex ha ha, hon varnar ju på 20 m håll att dit tänker jag INTE gå eller hoppa, nähäpp! Sedan är det bara att sätta in super tålamodet och vänta ut henne med milda metoder. Hibbi går ju i alla fall fram och är nyfiken och intresserad av det som hon tittar på!

chindrahagenChindra är lite smått igång igen, Cia har galopperat några språng för första gången sist hon red och det gick jättebra, lite ovant de första sprången och Chindra skakade på huvudet och såg lite frågande ut, men den andra galoppfattningen gick bättre och poletten att man också ska galoppera med ryttaren PÅ ryggen trillade ned…

Det närmar sig 3 årstest med stormsteg, tiden går för fort! Känns som jag inte hinner någonting alls! Hoppas snart vara klar i studions för tillfället tidskrävande projekt så jag kan lägga lite mer tid på hästarna ett tag, bra med omväxling och det behövs ju nu inför 3 årstestet, Chindra måste komma igång med hoppningen igen också och bygga kondition och styrka rent allmänt.

Hoppas på att snön snart ska smälta trots att det precis kommit typ 15 cm sedan igår.. suck. Behöver bättre ridmöjligheter NU, ridhuset är jag (och hästarna förmodligen också) såååå trött på ÄVEN om det är en fantastisk lyx som jag och säkerligen alla andra i stallet är väldigt tacksam för (vad hade vi gjort annars liksom?!) men jag vill rida ute och framförallt lägga all träning på utebanan – längtar! 🙂