Grållorna på kliniken!

Stall Lövholmen

Idag har vi varit på trip till kliniken, jag och grållorna eller snarare stållorna får man säga. De är ju rätt påfrestande att ha med båda två när de väl kommer fram och ur bilen och skriker som galningar efter varandra stup i kvarten!

Efter en smått hysterisk infösning av de båda i varsin box började vi kolla Phantasia som kom med på besöket idag (Skrållan var egentligen huvudperson) för att göra en check efter griffelbensoperationen som gjordes för 4 veckor sedan.

Jag har oroat mig lite för att det inte ser ut som det bör efter denna tid, hon har liksom varit lite tjock kring själva snittet och det var hon inte efter bandaget togs av så jag har trott att en infektion är på gång eller ännu värre att själva operationen inte blev lyckad på något vis och befarat att hon kanske skulle behöva opereras igen MEN så var det ju inte!! Skönt! Hon röntgades och det såg bra ut, precis som det skulle, men det kommer ta längre tid än vad som först blivit sagt Hon ska skrittas ytterligare 4 veckor och sedan ridas igång. Lååång tid!! Detta med griffelbenet har nu varit en mycket utdragen historia, i september 2011 startade processen även om det nu inte upptäcktes då, känns som evigheter sedan vi var på tävling eller ens igång och tränade. Väl efter dessa kommande 4 veckor kan hon komma igång ganska snabbt, ca 1 månad, enligt veterinären. Får se fram emot det då! 🙂

Skrållan var då idag inne på sitt första kliniksbesök, får hoppas det blir det sista också 😉 Anledningen till detta är då för att hon på tävlingen på SRK för några veckor sedan inte var helt ok, hade equiterapeuten ute strax därefter för en koll och hon konstaterade att Skrållan sträckt sig i SI leden och jobbade med henne för att släppa på detta. Behandlingen gick bra men hon kändes inte ok veckan därpå (förra veckan) så jag beslöt för att åka in och kolla henne veterinärt också. Men idag fanns det inget fel på henne och veterinären trodde denna sträckning suttit kvar fler dagar än väntat och att hon därför haft lite svårt att röra sig bra med hö bal eftersom sträckningen satt på vä sida. Inga reaktioner på böjprov eller longering så det kändes jätteskönt! Bara att rida på med andra ord så nu måste tävlingsplanera om lite och se hur det ser ut med kval planerna!

Väl hemma igen blev det lite pyssel med Quramie, Qido och Chindra som fick borstning, mat och lite spolning av ben. Li som behlandlar hästarna gjorde en första koll på Quramie i söndags, hon var riktigt låst bak i bäckene och diverse andra delar ”bakom sadeln”, så idag var första dagen jag kolla på henne efter behandlingen. Hon såg faktiskt mycket bättre ut, hon liksom släpade bakbenen lite före behandlingen och idag lyfte hon haserna betydligt bättre! Men det behövs nog några till behandlingar innan denna stelhet, som mycket väl kan bero på fölningen (och den sisiga vintern utan bakskor), har släppt helt eller åtminstone mer. Ska in och kolla Quramie på kliniken också snart och se hennes status inför att sätta igång mer eller inte alls om det visar sig att hon fortfarande har kvar känningar av sina gamla skador.

Idag var det Haking träning hemma, var såklart inte med eftersom Skrållan inte riktigt varit igång nu så istället satt jag på läktaren och kollade, kul och nyttigt att lyssna på träningen istället för att vara med.

För övrigt jobbar jag för fullt med nya hemsidan nu, ska bli jättekul när den är klar och börja skriva lite mer i bloggen då också! 🙂