Grävdax!

Stall Lövholmen

Äntligen blev det dags att göra klart ett av de tråkigare och jobbiga arbetena där man bygger nytt, nämligen avlopp och dränering! Till viss del har det ju redan gjorts invändigt förra året men utvändigt kvarstod det alltså fortfarande en del pyssel.

Först och främst: Fram med alla maskiner! Som vanligt gick det undan när Pelle drog igång med grävaren och snart såg allting ut som en byggplats…Först dras jordlagret av innan det blir dags att börja göra kanalen eller graven där rören ska läggas ned.

En brunn sätts in i början för att man ska kunna rensa hela avloppsröret genom spolning och pappa fäste sedan in det första röret, det gäller att direkt och hela tiden ha koll på lutningen så att vattnet kommer rinna bort och inte tillbaka 😉 Det blev en del mätningar under dagen, inte helt lätt.

Pappa synar att det grävs vidare med rätt lutning, i graven fylls sedan först sand några centimeter och ovanpå det läggs avloppsrören, sedan blir det ett lager singel så det räcker rören och därefter ett dräneringsrör och graven täcks till sist med singel igen innan jordlagret läggs tillbaka. Jag fick köra sand och singel med avanten vilket funkade fint men det blir ju ett par rundor med tanke på hur mycket (eller lite) min skopa kan få med sig varje gång så jag har skumpat runt i denna mest hela dagen 😀

När det väl blev klart såg det riktigt fint ut igen när jordlagret var tillbaka på plats, hästarna uppskattade den nya rull-platsen när de lite senare fick gå ut i hagen igen 😉 När vi ändå höll på passade vi på att fixa till krossen lite som redan är utlagd precis bakom gula stallet för att sedan kunna ta emot det första lasset grus som blir nästa steg och därefter stenmjöl för att hårdgöra ytan vid hästarnas kommande matplats!

Tack pappa och alla inblandade för dagens insats, så skönt att ha detta klart!!! 🙂