Grusade sjukhagar och rasthagar!

Stall Lövholmen

Idag har hela dagen ägnats åt att grusa sjukhagar och de två rasthagar som jag tidigare använt och som nu ska ingå för verksamheten. Det blev en lång dag…men fint blev det och förhoppningsvis ska det hålla bra också!

Fredo hjälpte till med stora traktorn och jag körde som vanligt avanten (såklart!) och vi började i vanlig ordning att lägga ut en markduk först, sedan las 0.63 kross på det, ca 10 cm, för den som vill veta nörd information 😉

Efter krossen la vi lite olika material i de 3 hagar som gjordes idag, jag hade redan sedan tidigare lagt sand i en hage men idag blev det alltså 0.16 kross ovanpå 0.63 kross i en hage och stenmjöl 0.8 i två av hagarna, blir intressant att se vilket som kommer att fungera bäst. Material komprimerades också emellanåt!

Vi stötte på vissa hinder innan vi kom igång, vädret var inte på bra humör denna dag för rätt som det var från en solig och klarblå himmel blev det mörkt med åskväder och världens hagel-regn!!!! Pappa och Fredo fick också ägna en stund åt komprimatorn som inte ville vara med först men kom på bättre tankar… 🙂

Efter att sjukhagarna blivit klara var det dags att grusa de två rasthagar som jag tidigare använt och som redan är ordentligt gjorda från början till skillnad mot sjukhagarna.

Rasthagarna har dels markduk i botten men också mellanlager och sedan raster på det och en massa olika material har lagts genom ca 5 år tillbaka för att det ska hålla, så idag blev det mest en topping av 0.16 och 0.8 stenmjöl i dessa hagar.

 

Äntligen klara! Fint blev det 🙂