Händer i gula stallet

Stall Lövholmen

Ja, vad händer?! Jo, massor, det närmar sig mer och mer ordet färdigt men inte än!!! Nu är i alla fall ett datum satt för invigning nämligen söndag den 2 september och inbjudan är utskickad. I samband med detta blir det också lite ”öppet hus” på anläggningen om nyfikna vill komma och titta! 🙂

I förra veckan hände det en hel del i stallet, frånsett att jag i lördags hade smypremiär så blev följande gjort under veckan:

Ritning på skåpluckor färdigställdes – efter sjuk beslutsvånda om vilken dekor fick det bli en enkel (som vanligt med min beslutsvånda…suck) hade ju helst velat ha kryss på dörrarna men blev osäker på om materialet skulle räcka så det fick bli lite enklare.

Känner mig nöjd med resultatet, nu ska det bara betsas och lackas då som allting annat 🙂
Övervåningen har inte fått sina dörrar ännu, där blir det skjutdörrar liksom i köket!

Det har kommit upp några fina skyltar, ”välkommen” och ”sadelkammare” och dörren till sadelkammaren har också fått en kil vid handtaget så inte hästarna ska fastna!

Alla vattenkoppar i boxarna har ju eluppvärmt vatten och dessa rör har fått nya skydd i rostfri plåt för att inte hästarna ska kunna fastna i dem eller dra sönder. Dörr och fönster i sadelkammare har fått fina foder i samma stil som gästhuset på gården, en liten egen design som pappa kommit på, fint! 🙂

Staketet vid lösdriften har ju sedan väldigt länge sett ut som något slags virkesförråd snarare än staket men nu är det fixat och fint igen!

Slutligen har vi påbörjat arbetet med hagen på baksidan av stallet, den som ska inhägnas med trästaket och stålgrindar här och där, så klart valde vi rätt dag med ÖSREGN och HAGEL hela tiden!!! Grrrr… kan man aldrig få ett bra arbetsväder?! Antingen sahara värme eller hagel 🙁 så vi kom tyvärr inte så långt mer än till stolparna och för tillfället så kan vi inte jobba klart med detta då annat ska prioriteras.

… Det finns fortfarande en del kring nya stallet att göra med andra ord! 😉 To be continued…