Händer just ingenting :)

Stall Lövholmen

Alltså jag har känt mig så ledig den senaste tiden och det är ju bara helt fantastiskt. Här händer det ingenting just nu!! 🙂 Jag vet att jag tjatar om detta nu men när man jobbat så intensivt så länge och varit totalt utpumpad och på det haft svårt att varva ned så är känslan verkligen välkommen när det nu går att att hämta andan på riktigt. Ovanpå det är våren i antågande med soliga dagarna efter varandra så det är toppen just nu!

Njöt av den här vyn när jag var på lite ärenden i veckan – snöfri torr väg!!

vårpåvägen

Våren är nog min favorit årstid numera, början på hösten tycker jag fortfarande också om men våren är bättre för då är det längre till vintern!!

Rensningen av kläder och skor hemma som varit på tapeten senaste veckan börjar komma till sitt slut nu ha ha 😀 Puh! Vilken pärs!

I hallen står nu en stor samlad trupp av kassar med kläder av alla de slag och skor om än lite mindre av det då jag uppenbarligen inte hade lika mycket skor som kläder! Ska bli skönt att ”bli av” med det och ge bort till någon annan som vill ha och behöver!

rensningklar

Först var det kul att rensa, men vartefter jag insåg att alla kläder var typ inaktuella av olika skäl (för små, fel modell, för långa, för korta, fel färg etc etc) desto tråkigare blev det för jag blev ju tvungen att göra en super rensning och samtidigt ta mig en ordentlig funderare på vad jag nu 38 år ”gammal” vill ha för kläder egentligen? Det var liksom inte mycket som stämde i garderoberna.

”Förr” var jag en vecko- eller månadshoppare dvs man köpte något till specifika tillfällen och eftersom jag då hade ett extremt hektiskt och rikt party-liv och lika många sociala fikastunder och middagar så blev det till slut en del kläder inser jag nu. Mycket blev faktiskt inte alltid använt inser jag också. Sjukt onödigt och det värsta jag vet är att ha saker som inte används – då ska det säljas eller bort direkt 😉

Numera är då mer en periodare i shopping, det blir en eller två gånger om året kanske och då blir en hel hög med alla möjliga plagg samtidigt dvs en jacka, skor, div tröjor och byxor och sedan är jag ”klar” för ett tag. Känns nästan lite pensionärigt. Men behoven ändras och numera hänger jag mest på Stadium för att hitta de ultimata mjukbyxorna att ha i studion eller i stallet medan de tidigare åren spenderades flängandes på Filippa K för att rycka åt sig nyheter FÖRST av alla. Det var tider det 😉

Skorna köps nu på Ecco medan de förut köptes på Scorett och Nilson, inget fel med de affärerna idag de har ju också massa snyggt, jag menar mest att komforten är A och O. Pensionärs points där med alltså.

Nåja, från Filippa K till tröja från Stadium och jacka från Intersport som kostar normalt. Det är ju inte värt det annars tycker pensionären Ditte som en gång i tiden var ett modelejon 🙂 Men visst suktar jag efter sådant ibland fortfarande men det slutar ändå med att jag hamnar på HM för att det är så billigt och bra 😉

surfar

Med tanke på att det blev lite tomt (tommare i alla fall) i skåpen nu i klädkammaren så har jag spenderat några kvällar under veckan flitigt letandes efter enkla basic kläder som jag använder mest och efter att ha trängts en dag i ett stort centrum tyckte jag handla på nätet var mycket mer praktiskt. Förstås med nackdelen att det är drygt att göra returer och att det också faktiskt kan vara trevligt att gå i affärer och strosa. Men nu tror jag att jag ersatt det gamla med lite nytt som passar mig 2016 och inte 2006.

I stallet är det fortfarande lugna puckar, hästarna myser i vårsolen i hagarna och det enda som hänt i hästväg i veckan är väl att hovslagaren var här ha ha… så mycket action är det där nu – himla skönt alltså!

phskos

Men tiden är snart kommen att starta igång igen faktiskt mycket för min egen skull och komma ut lite i luften igen, mitt hästuppehåll har ju varit mest för min egen skull och det har varit skönt att få vara ”inne” den här vintern för en gångs skull men nu lockar solen mig till att få lust att gå ut. Att semestra mig (och hästarna) under januari-februari kommer jag dock göra om – det bästa jag gjort alltså! 😀

Det ska bli väldigt spännande att se vad hästarna tycker om att komma igång igen efter att de kommit över att de inte längre är enbart haghästar ha ha 😀 Jag trodde faktiskt för 2 veckor sedan att de skulle behöva få på broddar denna skoning men nu ser det ju ut som det inte behövs!! Phantasia myser med hovslagaren och kollar in vad han gör där framme med hoven? 🙂

phskos2

Ha ha, hon har lite skägg liksom de andra 3, de blev ju aldrig klippta två gånger i år som jag brukar så det kommer bli ett elände framöver med allt hårande!

nyhundStötte på denna sötnos häromdagen, brors tjej som köpt sig en till hund.

Åh… så söt alltså! Man blir så sugen, men jag vet att jag inte vill ha hund i längden så nej, det blir det inget av. Men inte lätt när man ser denna!! <3

Katt skulle vi nog kunna klara av jag och Fredo, det har vi funderat på till och från, samtidigt är det skönt att ”bara” ha hästar. De är ju enkla med passning på så vis att det inte ”märker” om man är borta några veckor därifrån – väldigt bra tycker jag med djur med sådan tidsuppfattning.

Då är det värre med hundar, katter är väl också lite sällskapliga av sig men hundar de vill ha uppmärksamhet 24/7.

Jaha, det var väl lite om hur det inte händer något alls just nu och att det är så skönt. Jag är ju inte särskilt inaktiv av mig annars så det är ovant att ha så mycket tid till ingenting eller till sådant enkelt som att rensa kläder men det har ju gått bra hittills! 😉

Ikväll blir det mello middag med vänner så det var väl tur då att jag hittade hm.com i veckan så jag har något att ha på mig ikväll istället för mjukisbyxor från Stadium 🙂