Händer på gården!

Stall Lövholmen

Just nu är det ganska mycket aktivitet på gården i form av underhåll. Igår var även jag och Fredo ute i hela 6 timmar för att fixa ridhuset med saltning och vattning och en massa sladdande och fix. Det har halkat efter med en hel del tack vare mitt ben.

Fredo har ju kämpat på med sladdningen varje vecka men saltet och vattnet är ett måste i ridhuset minst två gånger per år, vattnas gör det ju oftare än så men saltning räcker oftast med två gånger. Vi började med att jag åkte Avant bort till ridhuset och gjorde den första sladdningen. Det gick ok med mitt ben men jag fick hålla i det och hålla upp det lite medan jag körde då stötarna i Avanten blir för kraftiga annars. Sedan var det dags för saltning och Fredo körde ut två kärror medan jag pustade ut på uppsittningspallen!
salt1salt2

Vi blev väldigt hungriga snabbt eftersom inte någon av oss, i synnerhet jag, är van vid sådant här kroppsarbete nu så pappa var snäll och åkte och hämtade lunch till oss från lunch haket här i Tumba. Det var väldigt gott och Fredo såg lite svettig ut innan och behövde ladda batterierna 😉 Pappa åt sallad och vi tog pasta, gott! Mycket mat är det också så det räckte även till middagen för min del!!

lunch2lunch1

Det har ju tyvärr inte regnat så mycket som önskat så det fanns väldigt lite vatten i tanken men det räckte ändå för att få underlaget ok fuktigt ihop med saltet. Efter saltningen sladdade Fredo och sedan körde jag ut vattnet, lite speciell teknik med det så det gick väl smidigare att jag körde än att Fredo skulle lära sig, det är ju lite stressigt att hinna med att få ut vattnet över hela ridhuset också innan det är slut!

jagvattnarfredosladd

Sedan blev det sladdning igen och så var vi äntligen klara! Puh, en lång dag.

Jag åkte tillbaka hemåt på Avanten och passade på att ta lite bilder på all grönska och vad som försiggår på gården, det har verkligen blivit fint ute nu! Är så sugen på att vara ute mer om dagarna men än så länge orkar jag inte med flera sådana här dagar i rad. Idag blir det studion istället! Ska också visa stallplats och tänkte sedan kolla på Per träningen ikväll!

beteshageutestallet

Snart kommer äppelträdet vid utestallet att blomma så där fint som det gör varje år! Än så länge har det inte slagit ut! Rasthagarna har fått en uppdatering med nytt tryckimpregnerat virke i fronten som dessutom nu är stålförstärkt i ovankant så att hästarna inte ska bita sönder det, ha ha! Det blev väldigt fint! 🙂

nyttträstaket2nyttträstaket1

Sedan pågår en renovering av ytterväggen på stora stallet, den del som är mot vår vändplan inne på gården, det ska bli plåt på hela denna sida så det kommer bli jättesnyggt när det är klart!!

nyplåt

Mycket som ska göras på en gård varje sommar, massor mer görs varje dag nu men jag har inte full koll på allt men det är hängrännor och stuprör som rensas, stängsel lagas och fixas, träd fälls och sågas upp, buskar och sly tas bort från stängsel och diken, snöräcken lagas som gick sönder i vintras för att inte tala om de tak som också gick sönder av att snöräckena släppte. Vattnet fryser på vissa ställen och ska isoleras och etc etc etc… – Listan är lång och mycket kvarstår!!

ridbananharvadpratstund

Fredo sladdade även ridbanan efter vi var klara i ridhuset och jag tog mig en pratstund i stallet innan jag pustade upp för trappen hemma och kände mig väldigt nöjd med dagen, blev inte så mycket sjukgymnastik idag kan jag säga! Fick räcka med allt gående, hoppande och att åka Avant såklart också 😉

Skönt var det i alla fall att få något ordentligt gjort igår, ridhuset har länge behövt sin vår-frisering och nu är det klart! Hoppas bara det kommer lite mer regn nu så det går att vattna igen.

Då ska jag strax bege mig till studion och se om det går att få något vettigt gjort där idag! 🙂