Härlig helg!

Stall Lövholmen

Jag är snart i slutet av en av de bästa helgerna jag haft på länge. Trevlig tillställning i fredags kväll och sedan total ledighet – nästan! Inga hästar mer än in- och utsläpp och någon fodring och ingen studio. Jag är bara HEMMA och tar det lugnt, kollat på massa filmer och äter på alla snacks rester hela dagarna sedan vår inflyttningsfest i fredags.

Tanken med inflyttningsfest var att ha en enda stor fest med ”alla” vi känner, men det var så svårt att få ”alla” att kunna på samma dag/datum (ha ha.. öh.. konstigt va?!) så vi fick börja i någon ände och det blev med Fredos band och deras respektive.

Phivårsolen

Efter en bra ridvecka som avslutades med härligt varm vårsol i torsdags var det på fredagen dags att förbereda för fest och vi städade och fejade och förberedde egentligen i flera dagar innan – fattar inte vad som tar sådan tid jämt med att ha en så pass liten fest med 10 personer, tänk om vi haft en för ”alla”…!

duktning

Jag som älskar att duka ägnade mig åt det förstås och allt annat kring ”design” detaljer såsom balonger, girlanger och annat festligt och förstås servetter i rätt färg på rätt ställe (mycket viktigt! ha ha) och snacks utspritt överallt (också MYCKET viktigt!) och underlägg för glas osv osv osv. Kul att förbereda sånt!

fönsterlampor

Dagen innan hade vi varit på Ikea och hittat passande fönsterlampor i vardagsrummet där det inte blivit något bra ”lagom-ljus” när man ex ser på TV. Dessa blev väl kanske inte optimala i stilen om man ser till hur allt ser ut för övrigt men de får duga.

Redan för länge sedan hade vi tänkt ha en musikdel i huset, den har nu börjat bli komplett sånär som på lite fler instrument kanske, men så här såg det ut inför i fredags i alla fall, inbjudande, eller hur!? 😀

musikinstr

Vi hade vi köpt en smarrig smörgåstårta och gott fikabröd. Kan tyckas enkelt kanske och det var precis vad det var, ingen matlagning utan mer tid att umgås! Det viktiga! Det tog ändå tid att duka av och ställa allt i diskmaskinen vartefter, är man värdinna/värd så är det ju som det är – bättre att gå på fest liksom! 😉

tarmat

Bål hade vi förstås också, med diverse allergier så blev det till slut en väldigt konstig variant med tranbär och grape i grunden – väldigt beskt alltså! Kompletterade med pressade apelsiner och massor av apelsinskivor i, blev bättre men inte riktigt min smak men det passade visst alla andra så det var ju huvudsaken! 🙂

Matsalen kommer verkligen till sin rätt och alla var rörande överens om ”vilket bra festhus vi hade” ha ha, ja nog sväljer det många människor och kul är det också att kunna ha fest utan att man sitter på varandra.

middagen

Kan bara vemodigt tänka lite att det är 10 år försent, nu orkar man ju inte med fester hela tiden och inte har vi tid för det här så ofta och ingen annan heller för den delen.
Vi får väl göra några tappra försök då och då när alla har barnvakt, är pigga och utvilade och kan vara utan bilen och sitt hem i några timmar för att ses. På tok för lite tid spenderas med vänner ju äldre man blir tycker jag. Det är viktigare än väldigt mycket annat och borde prioriteras oftare helt enkelt!

Musik-smörgås-bordet blev förstås uppskattat och alla byttes ivrigt av mellan alla instrumenten 😉 Alla kan ju spela allt mer eller mindre (bra) så det blev stor variation på både kvalitet och låtval, väldigt roligt!

spelar

Några respektive föredrog häng i våra fåtöljer i den s k ”sällskapsdelen” 🙂

saraoanna

Några timmar efter smörgåstårta blev det fika…

fika

Alla cirkulerade nöjda runt mellan alla sitt-stationer och fikat intogs i soffan!

isoffan

Efter en stund där så blev det biljard i ett par omgångar som så småningom fick avsluta kvällen!

bilj

Vi tyckte det blev en väldigt lyckad kväll och alla var så imponerade av huset och vår inredning och allt jobb vi lagt ned. Det är kul att visa runt, det har blivit några vändor nu, men det börjar kännas avlägset med renoveringen. Ibland känns det som den aldrig hänt ens. När vi var på Ikea så gjorde den sig dock påmind för fy så många gånger vi var där och både jag och Fredo kände oss helt trötta i huvudet efter typ 10 min där i torsdags, ha ha… skönt att vi bara skulle köpa några lampor och stearinljus!

Trots välplanerad kväll så gick tiden ändå så väldigt snabbt i fredags att jag inte ens hann prata med alla om ”allt”… och orken numera den sträcker sig ju fram till ca kl.23 om jag har tur vilket innebär att jag var trött redan 21.30 och kämpade för att hålla ögonen öppna! Bandet med respektive som alla närmar sig eller är i 40-årsåldern höll i alla fall ut till ett-tiden, sedan blev det en god natts sömn och sovmorgon – ända till 8.30 faktiskt – på lördag morgonen när Elin tog ut hästarna och mockade. Väldigt skönt för mig 🙂 <3

Njöt hela dagen igår av enbart soffhäng och att få vara bara hemma hos sig själv, det blir nog en liknande dag idag även om den startade med hästarna och utsläpp, men jag vaknade rätt pigg så det gör inget, lika bra att komma igång till imorgon när veckan drar igång igen.

Måste ju bara avsluta med denna bild, så här såg utebanan ut imorse – ingen snö eller is kvar!!!! Tjoho!!

utebanan

Som jag väntat!
Hoppas vädret håller i sig i veckan nu för då minsann blir det inget mer ridhus då eller för flera månader framåt snarare, älskar att rida ute!! Gullan har hästarna idag så jag får vänta till imorgon!

Veckan som kommer och en tid framöver känns inte riktigt lika tung nu när det är en häst mindre att rida, Hibbi verkar njuta av sin ledighet och har ända sedan veterinärbesöket sett väldigt nöjd ut, hon måste förstå att vi hittat felet och öronen är ständigt framåt och spetsade nu, innan har hon liksom sett lite dyster ut, inte så där positiv som hon brukar när man gör iordning henne. Så jag är glad att detta upptäcktes och får utnyttja tiden som hon ska vila till att göra annan nytta i studion och ja, det finns många saker att uträtta på gården också om man inte vill spara allt till sommaren…

På återseende i veckan då! 🙂