Härlig ridkänsla!

Stall Lövholmen

Igår var det full rulle i stallet, alla tre hästar skulle motioneras. Chindra var först ut och skötte sig åter exemplariskt!

Det blev till och med lite galopp för henne, Tessan känner sig trygg på henne och red mestadels utan lina och vi la ut två bommar som hon fick skritta och sedan trava över. Hon hoppade förstås glatt stora och graciösa språng först tills hon insåg att de låg på marken och inte i luften, väldigt gulligt med unghästar som liksom tar det säkra före det osäkra 🙂

Så då kan man säga att Chindra har ”hoppat” under ryttare första gången då kanske? 😉 Hon verkar må bra i kroppen för hon orkar rätt mycket trots att hon inte är igång. Passet blir väl nästan 30 min inkl skritt i början och på slutet, verkar lagom, hon tycker det är roligt att vara en i gänget av ridhästarna nu! 😀

chindra

Eftersom hon blir rätt svettig tack vare sin tjocka päls så får hon ha täcke på om dagarna efter ridningen, hon har fått ett ”eget” täcke, ett bucas smartex rain med stay-dry foder. Det verkar jättebra och sitter rätt ok, åker omkring lite bak dock. Först trodde jag att hon skulle försöka klä av sig täcket eftersom hon inte är van att ha täcke på sig så länge i hagen eller överhuvudtaget ha täcke på för den delen, men hon verkar gilla att ha det på 🙂

hibbiridhEfter Chindra red jag Hibbi. Gjorde samma enkla övning med henne över galopp bommar och jag fick verkligen till det med Hibbi det här ridpasset, vilken känsla!

Otroligt fin kändes hon och lyhörd för mina hjälper, Hibbi har ju ridits av flera under en period när jag inte ridit henne och det har känts som om hon inte är ”med mig” när jag rider utan hon är lite här och där med kroppen men igår hade jag henne verkligen på mina hjälper och känslan var fantastisk. Blev väldigt glad och hon såg så nöjd ut själv också.

Hibbi är lite känslig för om hon inte förstår vad man vill, då blir hon spänd och tittig och kan inte koncentrera sig, men trots att jag var själv i ridhuset och hon brukar vara spänd då så var hon nästan helt avslappnad hela passet, och väldigt pigg!

Bommarna jobbade hon nästan lite över ambitiöst med, hoppade kraftfullt över dem varje gång, tror hon gillar att hoppa faktiskt, i onsdags på träningen så märktes det att hon tyckte det var lite svårt eftersom hon inte hoppat på ett tag nu, men igår kändes det som om hon var väldigt sugen på att hoppa igen!

Ph fick vara provhäst för en sadel jag ”beställt” för att prova. En Röösli Optimum hoppsadel. Otroligt fin sadel på alla sätt, lädret och hantverket är fantastiskt och den ser väldigt skön ut när man lägger på den och klämmer och känner lite på sätet och knästöd.

rooslifront

Tyvärr är den inget för mig, den känns faktiskt till och med helt fel för min ridning, jag kommer inte intill med knäna alls kring stöden utan måste pressa in benen mot sidan för att få stöd vilket gör ridningen väldigt jobbig. Blir extremt instabil i benen av denna sadel och jag kan inte heller förstå hur en så fin sadel som ser så bekväm ut kan vara så obekväm?!

rossliside

Känns väldigt tråkigt då jag hade hoppats att jag skulle gilla denna sadel lika mycket som Röösli dressyrsadeln som jag har, men de är väldigt olika och ridkänslan är inte i närheten av samma. Så det är bara att tacka nej och fortsätta med mina favoritsadlar Devoucoux, i jämförelse är de som att sitta i en svamp ha ha, mjuka och verkligen exakta efter mitt säte och ben och knän sitter som en smäck, rätt balans får jag i dem också. Tänkte väl bara att jag kanske skulle ha en annan sadel någon gång i livet som kanske skulle ge mig en annan känsla eller position men det är bara att inse att det finns ingen annan sadel som jag tycker är lika bra så det är bara att hoppas att Devoucoux inte tänker lägga ned sin fabrik i första taget!

phridhPh kändes, frånsett sadeln som jag störde mig på, fin och pigg, mycket bättre än tidigare dagar i veckan. Hon fick också galoppera bommar men var väl inte fullt lika entusiastisk som Hibbi och Chindra, rutinerad som hon är 😉

Denna veckan har det blivit nästan två hästar om dagen hela veckan, det har känts jättebra, jag har blivit piggare och tycker det är roligt att rida varje dag, det har underlättat enormt att få hjälp med mockningen, det har liksom höjt ridmotivationen och även om den inte var så dålig innan så har det känts lite trögt ett tag.

Jag tycker benet hänger med bra, i alla fall på häst nr 1 vilket oftast är Hibbi, på Ph är jag lite svagare/trött i knäet men jag galopperar ändå mest på henne så det går bra. Hon behöver ju bli av med magen och dessutom kommer hon bättre och snabbare tillbaka till formen genom mycket galopparbete! I helgen blir det dock ingen ridning för mig då Gullan har hästarna på lördag och på söndag är det vilodag och också min enda mockdag denna vecka, det passar bra att pyssla lite i stallet en stund extra då när man inte ska rida. Så nu blir det musikhelg i studion för hela slanten!