Hästfri dag

Stall Lövholmen

Fick både en hästfri dag och sovmorgon idag, sov till klockan 8! Så skönt! Alexandra tog ut hästarna och Jennifer ska rida Hibbi och Phantasia idag så jag ska köra för fullt i studion. Känner mig pigg och helt ”återställd” efter friluftskoman från helgen med soligt och blåsigt väder och en massa aktiviteter!

Efter en lyckad tävlingshelg är man liksom lite kvar i ruset även på måndagen, så himla härligt med den positiva känslan. Frånsett tävlingen så red jag Ph före avfärd igår och hon kändes så bra nu jämfört med bara en vecka tidigare, lätt och fin i handen, pigg och nästan jämn i båda varven vilket är fantastiskt!! Jag blev så glad att hon är på väg tillbaka, magen är fortfarande stor och spänd och jag vet fortfarande inte om Succeed som hon får dagligen hjälper eller inte men hon känns bättre att rida i alla fall så vad som än gör det är det ju bra! 🙂

Har funderat på att starta henne något tidigare än jag planerat (1 juni) eftersom det trots allt är rätt länge sedan hon blev behandlad på kliniken och skulle varit igång på tävling redan 1 maj om det inte vore för ryggbehandlingen som kompletterades mot slutet av perioden, men dessa ”rygg-shots” behandlingar är oftast inget som ska hindra ridningen utan snarare tvärtom. Quramie fick ju en hel del shots här och där under sin igångsättning just för att komma igång med hjälp av detta och inte sättas igång efter behandlingen, det är just av denna anledning som jag åker till den klinik och till de veterinärer som jag gör, de vill att hästen ska tränas i form, inte vila sig i form. Då kommer det bara fler problem efterhand.

Hittills har det varit mina bästa erfarenheter att hästarna fungerat bra med den metoden så det fortsätter jag med så Phantasia kommer successivt att få galoppera igång med sin intervallträning och förhoppningsvis bli så där fin som hon blivit av sådan träning tidigare. Känns hur kul som helst nu att kanske ha 3 hästar igång då?!!! 😉 Bara Chindra som vi väntar otåligt på nu!

Ja, då blir det inte mer att berätta om idag för nu är det musik som gäller resten av dagen 🙂

Phstallet