Hästtandläkaren

Stall Lövholmen

Idag kom en hästtandläkare och skulle gå igenom flertalet hästar i stora stallet så jag passade på att få vara med och kolla igenom Chindra och mycket riktigt så var det vargtänder att dra ut.

Detta gjordes direkt idag vilket jag är tacksam för att slippa åka in till klinik och fixa sådant och dessutom behöver det göras nu i god tid innan 3 årstest och mer ridning..

Hon har utvecklats väldigt mycket Chindra, Cia var här imorse och red och idag så kunde Chindra trava med Cia på ryggen MYCKET stadigare än tidigare!! Otroligt att det sker sådan reflektion hos hästen själv mellan gångerna hon rids vilket är ca en gång i veckan just nu. Chindra fungerar tydligen bra med det då hon får tid att tänka igenom vad som sker och kommer igen med mer rutin och klokhet kring vad vi gör 🙂

Förra gången hon travade så var hon lite orolig sådär över att någon liksom skumpade på ryggen och rörde sig men idag var det helt stabilt nästan!! Så roligt att det går så bra. Men det är ett tag kvar innan jag tar bort linan, än så länge är hon fullt inne på att det är jag som bestämmer och inte Cia så den övergången jobbar vi vidare med nu framöver.

Nu blir det dock 10-14 dgr vila pga de utdragna vargtänderna.

Chindra är ju precis som sin mamma inte så förtjust i att man grejar i munnen på henne eller ens bara lyfter lite på läppen, nope då kan hon springa runt i boxen och kasta med huvudet tills man blir galen! …så hon skulle ändå fått lugnande för att bara checkas i munnen så det passade ju bra att det gick att göra någon nytta också 😉