Hej 2018!

Stall Lövholmen

För första gången på mycket länge lyckades jag få till en jul utan jobb, det var en ny grej må jag säga. Trots att julplanerna eller snarare planen på julsällskap inte blev som det var tänkt så har det varit en mycket fridfull jul och nyår som passerat. Nu är det januari, inte min favoritmånad alls, däremot gillar jag att det är nytt år. På något vis går det inte att undvika tanken om att ett nytt år innebär nya chanser till nya upplevelser och erfarenheter tycker jag, det är i alla fall vad jag hoppas när jag säger hej till 2018!

I år gjorde vi extra mycket mat själva under julen. Jag lyckades få till egen sill riktigt bra och så enkelt det var!

Fredo fixade i vanlig ordning jansson och köttbullar, lite hans grej!

Lagar man mat är det givetvis obligatoriskt med vin-intag om så ett sugrör ska behövas!

Knäck gav jag mig på också men det blev inte som jag tänkt mig, helt ok i smaken men lite för mjuka. Får bli en re-do på det nästa år.

Det blev en och annan slummer på kökssoffan denna jul till och med, katten Smirro tog förstås tillfället att haka på.

Katter verkar ta de flesta tillfällen (och filtar) som ges till att sova. Verkar skönt att vara katt ?
Han fick förresten också egen jultallrik och plats vid bordet i år ha ha.. ?

Hästarna klarade nyårskvällen förvånansvärt bra, i alla fall för Hibbi som tidigare visat att raketer det tycker hon inte om. Men med öronbollar och huva gick det tydligen bra. Chindra meddelade att det ville hon också ha nästa år.

Synd det där att det ska vara så mycket raketer kring nyår. Vore trevligt att kunna åka på någon mysig nyårs happening något år vilket jag fick avstå från även i år när Fredo tuffade iväg på finlandsfärja för kul gig.

Nåja, så är livet med djur.

Inför jul fick de också stå ut med att matte ville fixa lite julkort och i år var det renhorn som för åtminstone Activia krävde viss övertalning att ha på sig…

Det är lite segt att komma igång än så länge måste jag säga. Nedvarvningen före och under jul vill nu envist inte alls varva upp sig.

Har dock spenderat senaste veckan med administrativt arbete dagarna i ända och det förvånar mig varje gång hur mycket jobb det är med ett så ”litet” företag som jag tycker att jag har. Kanske inte är så litet trots allt då eftersom det snabbt blir långa listor med saker att ta tag i, kolla upp, fixa osv.

Då är det mysigt med lite sällskap vid skrivbordet så kan man avbryta med lite katt-mys mellan varven.

Så, 2018 – here we go.?