Hello!!! Time for Update!

Stall Lövholmen

Tänk att tiden springer iväg så, jag har varit på väg att blogga sååå många gånger nu men jag hinner ju aldrig, det tar sin tid att komma ihåg vad man ska skriva om, fixa bilder och så få häcken ur så att säga och göra det också ha ha 😀 Men här kommer i alla fall en update!

Phstårmrosett

Senast på tapeten har förstås Phantasias vinst i Msv varit – vilken grej! Duktig häst och ryttare och nöjd hästägare som njöt av att vara läktarryttare som vanligt när vi är på dressyrtävling!

I mitt senaste inlägg skrev jag om Hibbi och inkörningen minns jag, det blev ett steg till innan vi nu haft lite paus för ridning istället ett tag, men snart blir det nog till att ta upp det igen. De ”riktiga” skaklarna bestående av smala björkträd var första gången inga problem alls…

… och egentligen inte gångerna därpå heller men lite skillnad tyckte Hibbi det var så detta behöver tränas på en period innan det är dags att ta skaklar nr 2 som är ännu tyngre och tjockare björkslanor att dra och lära sig att ”sitta fast” emellan. För det är ju när man svänger det största problemet kommer när de slår emot bakbenen och hästen måste flyttan undan för skaklarna. Körprojektet är to be continued helt enkelt!

Hskaklar

Förra året gjorde jag och Fredo en ridslinga på gården som skulle fungera som någon slags framtida galoppbana om jag skulle vinna på lotto typ ha ha! Dyrt att anlägga banor!! Men nu har den liksom fungerat lite ändå att rida på då det efter lite gnagande av hästhovar bildats en trevlig stig runt som fungerar förvånansvärt bra att ligga och trava och faktiskt galoppera på – riktigt nice är det!

galoppbana

Att ha en konditionstränings-möjlighet på hemma planen har alltid varit ett önskemål och nu finns det i alla fall ett alternativ som fungerar när vädret tillåter!

Frånsett att det regnar nu så har ju vädret ett tag varit helt fantastiskt!! Så fint!

vädret

Verandan fick agera sommarkontor en hel vecka när jag satt och jobbade med diverse ”skrivbordsgöra” i företaget och det är ju inte direkt tråkigt att sitta så här och jobba!! 😀

sommarkontor

Eftersom det ändå blivit rätt varmt så har Activia och Chindra fått börja gå ute redan, de skulle förstås få sin ligghall förberedd för sommar-boende men först ut med vagnen som huserat där inne ett tag, väldigt bra förvaringsplats när inte hästarna är där, och den tåldes att undersökas ordentligt på väg ut. Först Chindra:

chvagnen

Sedan båda två..

choavagnen

Efter den noggranna undersökningen var avklarad så blev hallen ströad och fixad och där har de nu varit sedan dess vilket fungerar toppenbra och skönt att ha två hästar mindre att ta ut och mocka boxar till.

ligghallen

Man får ju mocka i hallen också förstås men det blir inte alls likadant. Önskar egentligen alla hästarna kunde samsas bättre så de kunde bo där en större del av året… Men det tycker inte Activia – hon vill ha hallen själv! Men okej då, Chindra får vara där också…

Ahallen

Imorgon skulle jag ha tävlat med Activia var tanken, men för några veckor sedan lyckades hon gå omkull i hagen, lite av hennes paradnummer, och skrapade upp knäet och blev ståendes utan ridning i nästan 2 veckor så det bidde inget med det då. Nu sätter jag igång igen och hon är taggad på att hoppa!

ahoppar

Får leta ny tävling som passar, nu när det varit så långt uppehåll är det skönt med lite låga klasser till en början så får hästarna ”titta av sig” lite.

Generellt har jag på senaste tiden ridit väldigt mycket ute, det är väl årstiden och vädret som inbjuder till det men det är verkligen skönt att komma ut på landet och sortera tankarna lite till ljudet av en frustande häst som ivrigt pinnar på framåt…

Phuteritt

Uteritt blandat med hopp-pass, det är livet det! 😉

phhoppar

I studion stundas nya inspelningsprojekt, jag och Fredo byts av för olika projekt som vi har och studioprylarna går varma 🙂 Som det ska vara! Här Fredo med ett av sina gäng!

studioprojekt

Just det – En sådan här måste jag rekommendera till alla som vill köpa något kul att åka på! En el-scooter!

elscooter

Himla rolig sak även om det tog mig, som är ovan allt på två hjul, lite tid att vänja mig. Den får komplettera Avanten när vi ska jobba på gården i sommar med underhåll, väldigt praktiskt att kunna hämta verktyg som vi glömmer hela tiden tycker Fredo. Han tycker nog också att det är en väldigt rolig leksak så det blir till att förena nytta med nöje – bästa kombon!

På måndag dyker det upp en till liten arbetskompis, någon som kan gissa vad? 😉

JDpre

Jahapp. Ja, det var nog allt för idag, och de senaste veckorna!

Hörs!